KV Red Star Waasland

1 - 1

Woe. 30 augustus 2006 - 20.00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Puyenbeke

Toeschouwers: 3.224
 
Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe

Lijnrechters: Pascal Engels - Dominique Klemczak
 
Twee dotten van doelpunten en billijke puntendeling
Eigen bericht - Billijk gelijkspel, waarmee ook de beide coaches na afloop van een beklijvende wedstrijd best vrede konden nemen. Bij Waasland klonk het toch enigszins als een 'verloren' halve inzet na een minder goede beurt op de eerste speeldag. De Antwerpcoach daarentegen verwoordde alweer volop zijn tevredenheid met resultaat, inzet en individuele kwaliteiten in zijn elftal. Andy Welsh moest nochtans tegen een kwalijke reputatie optornen en met een 'enigszins' verzwakt elftal naar de Wase hoofdplaats afreizen. Fangzhuo Dong vervult 's lands verplichtingen voor China. Ook Jonnie Evans vertrok eerder deze week richting vaderland om er een mooie uitnodiging voor de Beloften van zijn Noord-Ierland te honoreren. Gunter Verjans kwam opnieuw in de afweer postvatten naast Moumou Cisse. In de middenstrook een centraal duo Spencer Verbiest-Souleymane Mamam met op de flanken Alex Di Gregorio links en Kevin Jansen rechts die achter zich de stilaan vertrouwde steun van Kirk Hilton en Danny Simpson wisten. Vooraan kreeg Fraizer Campbell stormram Luciano Olguin naast of voor zich. Op bank voor het eerst dit seizoen Alain Van Mieghem. Gesteund door een veelkoppige twaalfde man, kwamen de roodwitten afgeladen aan de aftrap, klaar om de schande van het vorige seizoen uit te vegen.

Geen van beide teams, bezoeker R Antwerp FC allerminst, voelde zich geroepen om de match op slot te doen. Wel, integendeel. De XI van Andy Welsh schoten al vanaf het eerste signaal naar voren. Fraizer Campbell boog al direct een krulbal over doel. Waasland leek meer dan verrast door de felle aanpak van de Great Old en moest zijn defensieve taken bijstellen. Zesde minuut en al een tweede behoorlijke kans voor R Antwerp FC. Luciano Olguin stak een doorkopbal van Fraizer Campbell naast. Terwijl in de buurt van Predrag Ristovic de buitenspelval Waasland ophield, was de jonge Mancunian een behoorlijke gesel voor de roodgele afweer. Tussen veel stevige kerels en gehinderd door een forse duw, zweefde de Engelse spits een kopbal... naast. Mamam Souleymane kon binnen de minuut twee keer aanleggen. Helaas zonder doelrijp gevolg. Hofman moest ook al zijn hand uitsteken om een loopactie van de Togolese winger te onderbreken. 't Leek onverwacht slechts een kwestie van tijd, maar dat was buiten de uitstekende Wase organisatie gerekend. Enigszins hersteld van de eerste verrassing, probeerden de roodgelen de bakens te verzetten. Predrag Ristovic kon zich tot tweemaal toe beperken tot plukken. We waren pas een kwartier ver! Fraizer Campbell creŽerde zelf, maar de afwerking miste het kader.

Souleymane overleefde een fout van De Witte op balvoordeel, maar tikte ook al over het doel van Hofman. Even voor halverwege de eerste periode kwam Waasland een eerste keer dreigen. Flies bracht op, Arys knikte naast. Waar Kevin Jansen zondag nog een puike goal lukte, ging zijn vluchtschot nu naast. R Antwerp FC moest ondertussen in de verdediging toch ook wat meer werk opknappen. Pas echt gevaarlijk werd Waasland in de laatste minuten van de eerste speelhelft. Moumou Cisse hield Flies ten koste van een gele kaart op. Geldof richtte de vrijschop rechtstreeks op de vuisten van Predrag Ristovic. Arys kon een voorzet van Sels niet verzilveren. Kevin Jansen richtte een rebound van Mamam Souleymane over. Aan de overkant ontsnapte roodwit op slag van rust aan een vervelende tegengoal als Sels onbeheerst overknalde.

Voor de tweede helft kwamen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamers. De Great Old snelde opnieuw richting Hofman en schoot deze keer wel met scherp. Fraizer Campbell ging op de loop tussen de tegenstand, jongleerde de bal achter het steunbeen door van de rechter- naar de linkervoet en boog de bal voorbij de Waaslandse portier (46'). Roodwit stond dan wel op voorsprong, Waasland reageerde onmiddellijk. De bezoekers moesten massaal achteruit. Plots verbleef Spencer Verbiest vaker in zijn eigen strafschopgebied dan erbuiten. RSW begon aan een reeks corners en bestookte ook het doel van Predrag Ristovic met voorzetten van op de flanken. De Antwerpdoelman behoefde verzorging na een botsing met spits Arys. Midden de Waaslandse storm zorgde Fraizer Campbell voor enige roodwitte ademruimte. Hij ging aan de haal tussen drie verdedigers door, maar kon zijn inspanning niet meer afronden. Aan de overkant maakte Predrag Ristovic een voorzet op halve hoogte zwevend onschadelijk. Een samenspel Arys - Vandecauter ging voorlangs. Alex Di Gregorio ging op de loop, maar werd nogal hardhandig aangepakt door Bousfia die er geel aan overhield. Halverwege de tweede periode steeg er geheel ten onrechte lokaal gejuich op.

Scheidsrechter Bourdouxhe had na fout op de Antwerpgoalie de actie al afgefloten nog voor de bal de touwen raakte. De bezoekers kreunden onder de voortdurende druk. Bij een centrale doorbraak moest Gunter Verjans in de voeten van Flies en kwam een fractie te laat. Vrijschop voor Waasland centraal voor doel. Onder hoongelach van de lokale supporters werd de overtreder weggestuurd. Keita plaatste de vrijschop enig mooi over de muur buiten bereik van Predrag Ristovic in de linkerbovenhoek. Bordjes in evenwicht. Nu was het pompen of verzuipen voor bezoeker R Antwerp FC. De twaalfde man roerde zich en de roodwitten bleven ondanks de niet aflatende Wase inspanningen overeind. Spencer Verbiest viel een lijn achteruit om zijn captain te vervangen en hield de afweer op koers. De laatste tien minuen gingen (grotendeels) op aan tactische wissels zodat er tenslotte een logische puntendeling op het bord bleef.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/08/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
12 Danny Simpson
6 Moumou Cisse - 40'
15 Gunter Verjans - 71'
2 Kirk Hilton
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio
11 Kevin Jansen
25 Souleymane Mamam
10 Luciano Olguin
23 Fraizer Campbell - 46'
 
86' 11 Kevin Jansen (uit)/
8 Alain Van Mieghem (in)
89' 10 Luciano Olguin (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
KV Red Star Waasland
1 Tom Hofman
2 Kristof De Witte
3 Kevin Borlee - 20'
4 Anouar Bousfia - 61'
5 Matthias Geldof
6 Jimmy Smet
7 Abou Keita - 73'
8 Werry Sels - 70'
9 Kristof Arijs
10 Thierry Flies
11 David Vandecauter
 
81' 10 Thierry Flies (uit)/
12 Thomas Dupont (in)
84' 5 Matthias Geldof (uit)/
14 Dirk Matthijssen (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.S. Waasland - R.A.F.C. ?
Fraizer Campbell 422
Predrag Ristovic 139
Spencer Verbiest 118
Luciano Olguin 80
Gunter Verjans 44
Mohamed Cisse 38
Kevin Jansen 36
Mamam Souleymane 26
Alain Van Mieghem 24
Kirk Hilton 20
Danny Simpson 18
Alexandre Di Gregorio 17
Darko Lukanovic 7

Totaal aantal stemmen: 989


Bekijk de totale tussenstand