R. Antwerp F.C.

1 - 1

Woe. 14/02/2007 20:00 u.

KV Red Star Waasland

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.750
 
Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters: Rombout Hennissen - Jean-Marie Dans
 
Defensieve tactiek lonend
Eigen bericht - Half januari werd de match tussen R Antwerp FC en KV RS Waasland, de club van ex-coach Regi Van Acker uitgesteld. Windstoten met orkaankracht hadden aan het dak van de hoofdtribune van het Bosuilstadion zware vernielingen aangericht. De weersomstandigheden verhinderden een snelle uitvoering van herstellingen zodat uitstel zich toen opdrong.

Het leek wel of er sindsdien eenzelfde storm doorheen de roodwitte selectie raasde. Ook bezoeker RS Waasland was niet helemaal op volle kracht, al vond de bezoekende coach nog ten minste zes verdedigers in zijn selectie om er zijn afweer mede te bevolken. Vooral de roodwitte trainersstaf had het bijzonder moeilijk om aan krap vijftien fitte spelers te geraken. Naast zijn vier nieuwelingen, moest Warren Joyce ook de geblesseerden David Gray en Mamam Souleymane, de zieke Gunter Verjans, de uitgaande transfers Sidi Farssi en Kevin Jansen en daarbovenop nog eens de geelgeschorste Spencer Verbiest node missen. Op rechtsachter werd het improviseren met linkspoot Kirk Hilton die wel een beer van een partij speelde. Op linksachter schoof Cedric Tomsin na een lange kuur in de dug out terug in het team. Fraizer Campbell, Luciano Olguin en Darko Lukanovic waren de speerpunten in het roodwitte offensief tegen de RSW-muur. Puntenverlies wilde/mocht/kon R Antwerp FC zich niet permitteren.
Beide teams moesten dus om uiteenlopende redenen met een noodelftal de zompige grasmat op voor deze pot midweekvoetbal.

Voor de bezoekers kon de partij o.l.v. scheidsrechter Vervecken nochtans niet beter beginnen. De roodwitten zochten duidelijk nog naar samenhang of RS Waasland kwam, zij het nogal gelukkig, op voorsprong. Shawcross werd op rechts teruggefloten vanwege een duwfout. Veldeman gooide de bal in de box. Het hoofd van Flies torende boven iedereen uit en knikte in doel. 0-1, amper twee minuten ver. R Antwerp FC veroordeeld tot een moeilijke achtervolging. Het team van Van Acker bewees onmiddellijk waarom het op zulke miserabele positie in de rangschikking staat. Het hele team trok achteruit en speelde zo de tegenpartij in de kaart. De roodwitten konden er niet direct van profiteren daarvoor waren de kopjes te beladen. Het was zoeken en tasten, zelfs de lange bal werd in de strijd geworpen, maar er werd toch een stuk degelijker gespeeld dan afgelopen weekeinde. Antwerpcoach Joyce complimenteerde achteraf zijn jongens voor inzet en doorzettingsvermogen, maar benadrukte toch tot drie maal toe een gebrek aan kwaliteit in zijn team. Darron Gibson viel alvast weinig te verwijten. De jonge Mancunian ging in de recuperatie achter alle diepe Wase ballen en miste er geen een. De aanval ook nog voetballend op gang brengen ging een beetje boven zijn krachten. Gelukkig was er Ryan Shawcross om die taak gedeeltelijk over te nemen. Defensief zat het plaatje dankzij twee secure backs en een opvallend sterke Mohamed Cisse goed in mekaar. De Waaslanders boden zeker in de eerste periode wanneer mogelijk toch nog wat weerwerk. Vooraan liep het bij de roodwitten allemaal wat op een hoopje. Fraizer Campbell was de eerste om de bezoekende verdediging te testen.

Koelde even later zijn woede op de tegenstander na een drieste tackle en knalde tegen geel aan. Luciano Olguin won maar geen duel, al mocht de tegenpartij zich redelijk wat permitteren. De offsideval hield Darko Lukanovic dan weer een heel aantal keren tegen. Doelman Hofman kwam zodoende pas na het eerste kwartier in het stuk voor. De kopbal van Darko Lukanovic miste helaas power zodat het bezoekende doel amper in gevaar kwam. Ook een stevig schot van de rijzige spits kon Hofman nauwelijks verontrusten. In de 26' vonden Gibson op vrijschop, Kevin Baert en Kirk Hilton zich in een driehoekje op rechts. De rechtsback zette gestrekt voor en Fraizer Campbell kopte overhoeks binnen. Er viel heel wat last van de schouders, allicht bij de trainersstaf, maar ook bij spelers en zeker bij de achterban waarvan het volume plots de hoogte inschoot. Amper gelijk of Predrag Ristovic moest met de vuist een aardige poging van Arys in corner afweren. Ook aan de overkant moest Hofman zijn vuisten gebruiken om een krachtige kopslag van Luciano Olguin uit zijn doel te houden. Kevin Baert verplichtte de doelman met een enige zwiep tot een 'bijna mirakuleuze' redding. Het houtwerk hield Arys van een tweede bezoekend doel. Dat waren vijf dolle munuten! Genoeg gevoetbald dus. De lijnrechter legde de partij stil voor alweer een incident met de bezoekende dug out. Er werd iemand naar de tribune verwezen, coach Van Acker was het niet. Misschien kan de scheidsrechtersbaas eens een einde stellen aan dit kinderachtige gedoe! De schwung was tot genoegen van de bezoekers meteen uit de partij. Darron Gibson probeerde het vanop afstand, de doelman bracht alweer redding met de vuisten. Rusten met een wat frustrerende gelijke stand.

KV RS Waasland kwam met een nog defensievere opdracht uit de kleedkamers, zo leek het toch. Dit kwam hun coach uiteraard op afkeurend geluid te staan, maar "we hadden geen keus. In onze situatie moeten we eerder hoe puntjes pakken," verdedigde R.V.A. achteraf zijn spelconcept. "Maar ik beloof plechtig dat we in Mechelen met dezelfde overtuiging zullen knokken." De match kwam dus maar aarzelend op gang. De jongens van Joyce-Welsh waren beducht voor een fatale tegenprik en bleven eveneens in een wat aarzelende spelontwikkeling gevangen. Pas een eerste poging op doel na meer dan vijf minuten spelen. Kevin Baert gooide de teruggekopte bal van Luciano Olguin naast. Fraizer Campbell werd net voor de grote rechthoek neergelegd. De vrijschop van Darron Gibson kwam via de muur tot voor de voeten van Cedric Tomsin. Ook bij diens schot liep een been in de weg. Darko Lukanovic richtte zijn kopbal op corner van Darron Gibson naast. Pal op het uur bestrafte scheidsrechter Vervecken doelman Hofman met geel in een poging een einde te stellen aan het irritante tijdrekken van de bezoekers. 15" per intrap, tel uit je tijdswinst. Ook een drietal keren verzorging op het terrein. Tel je tijdswinst er maar opnieuw bij. Hilton stuurde Luciano Olguin diep, maar die werd deskundig in een armklem genomen. De leiding zag er geen fout in! Een hoekschop van Kevin Baert werd na handspel van Borlee in de fatale zone de diepte ingejaagd. Kirk Hilton recupereerde en bracht combinatiespel op gang. Alex Di Gregorio stiftte echter naast.

Ook Darko Lukanovic bracht hetzelfde voor mekaar na een mooie diepe bal van Darron Gibson. En de Mancunian bleef proberen. De doelman plukte met een hand, dat was alweer een applausje waard van de enkele tientallen roodgele fans. Roodwit bleef gedisciplineerd druk ontwikkelen. Alex Di Gregorio zette de bal vanuit stand naast. Het laatste kwartier in zicht, Antwerpfans hun ongeduld nog nauwelijks bedwingend, ging de bezoekende bank over tot een rondje wisselen. Antwerpcoach Warren Joyce wachtte tot een kleine tien minuten voor het einde om joker Mamam Souleymane in de strijd te werpen. Het bekwam de winger bijzonder slecht. Na zijn eerste balcontact diende hij zich al opnieuw te laten vervangen door Bosuiljongere Ritchie De Laet die op linksachter postvatte. Darron Gibson en Ryan Shawcross wisselden op aangeven (?) van hun coach van positie in een poging de kopbalsterke verdediger voor doel te zetten. Het leverde nog een laatste scoringskans voor Darko Lukanovic op, maar geen bevrijdende goal. In blessuretijd kopte Ryan Shawcross krachtig op doel, maar mikte centimeters aan de verkeerde kant van de staak. Roodwit moest berusten in nieuw (duur) puntenverlies. De ontgoocheling was van de gezichten van staf, spelers en supporters af te lezen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/02/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Kirk Hilton
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross
5 Cédric Tomsin
7 Alexandre Di Gregorio
22 Darron Gibson
3 Kevin Baert - 34'
17 Darko Lukanovic
23 Fraizer Campbell - 14' - 26'
10 Luciano Olguin
 
82' 3 Kevin Baert (uit)/
25 Souleymane Mamam (in)
85' 25 Souleymane Mamam (uit)/
26 Ritchie De Laet (in)
KV Red Star Waasland
1 Tom Hofman - 60'
14 Jimmy Smet
3 Osman Serbest
4 Jelle De Bock
15 Kevin Borlee
22 Guy Veldeman
16 Dirk Matthyssen - 14'
13 Christian Bouckenooghe - 77'
7 Frank Magerman - 7'
21 Kristof Arys
10 Thierry Flies - 3'
 
72' 7 Frank Magerman (uit)/
9 Werry Sels (in)
77' 10 Thierry Flies (uit)/
8 David Vandecauter (in)
90' 21 Kristof Arys (uit)/
6 Francis Zé (in)