K.S.K. Ronse

1 - 1

Zat. 17/03/2007 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Orphale Cruckestadion

Toeschouwers: 2.975
 
Scheidsrechter: Raf Bylois

Lijnrechters: Manuel Sacré - David Schauwvliege
 
Met horten en stoten en zo dus niet voorbij reekslaatste
Eigen bericht - Op een uiterst belangrijk moment in het seizoen kreeg R Antwerp FC opnieuw kans om zich (voor het eerst) mee aan de kop van de rangschikking te hijsen. Tegen een team dat niet eens bij machte leek om te winnen, werden helaas net als op de Bosuil half oktober ll. dure punten te grabbel gegooid. Tegen de reekslaatste niet winnen? Spencer Verbiest noemde het in een vlaag van eerlijke schaamte niet minder dan een regelrechte schande. Ook Roel van Hemert was er de put van in om op zulke domme manier zijn ex-club en reeksleider FC V Dender bijna een vrijgeleide te geven richting titel. Voorsprong bij de rust oké en verdiend, maar de tweede helft was niet om aan te zien.

De trainersstaf had vanwege allerlei blessures, ziekte en schorsing wel wat moeite gehad om een valabel elftal tussen de lijnen te brengen, maar ook dat vond de koele Nederlander geen argument dat steek hield. Samen met de onbeschikbaarheden van o.a. Damian Allen, Kirk Hilton en Darron Gibson, moest Warren Joyce in laatste instantie ook Kevin Baert wegens ziekte node missen. Met Luciano Olguin als derde spits naast Fraizer Campbell en Peter Utaka rekenden de Antwerpcoaches op druk in de box, maar je moet er de bal ook uiteraard nuttig naartoe kunnen brengen...

Eerste teken aan de wand: de aftrap. Naar achter en met een ferme lel naar voren, Utaka even, maar die vond niemand om verder te gaan. KSK was met Syllah sneller terug dan iedereen verwachtte. Antwerpdoelman Ristovic moest de stormram tegemoet. Préseaux bleef aan de overkant baas over de meute. Een halve misser van doelman Paul op een voorzet van Mounir Soufiani bleef ongestraft. Geen van beide teams kwam tot echt gebonden spel en dat was voor de thuisploeg niet eens onverwacht. Van ver proberen, oordeelden ze bij KSK. Jon. Dubaert vond Predrag Ristovic op zijn weg. Bij R Antwerp FC stapelde het balverlies in het duel en op passing zich langs alle kanten op. Pas na tien minuten blies Ryan Shawcross enige hoop in Antwerpse harten. Hij dwong een corner af, maar die leverde evenmin iets op. KSK bleef volgens een simpel patroon proberen, maar geraakte amper voorbij de alomtegenwoordige Spencer Verbiest.

Defensief stak het wel goed in mekaar bij roodwit, maar dat was aan de overkant net zo waar. De eerste echte bezoekende scoringskans werd over veertien stations door Roel van Hemert op het hoofd van Fraizer Campbell geschilderd, maar die kopte over. De roodwitte balcirculatie kwam nu langzamerhand, zij het nog met horten en stoten, op gang. Peter Utaka aan het begin en einde van een dubbelpass met Mamam Souleymane en er viel zowaar te juichen in het benepen bezoekersvak (25'). KSK reageerde nauwelijks. Het kon op karakter de tegenstander wel beletten om ook nog maar een keer te komen dreigen, het plaatsballetje naast van Alex Di Gregorio buiten beschouwing gelaten. Logische, maar veel te kleine 0-1 voorsprong bij het rustsignaal.

En dat was geen van de beide coaches ontgaan. De tweede helft startte een stuk gedrevener en sneller. De lokale elf konden dat helaas voor de titelpretendent veel langer, oneindig veel langer volhouden. Gaven zelfs de indruk hun eigen zwakte te overstijgen. De supporters van roodwit roken onraad en richtten een smeekbede aan hun coach. Het antwoord vanuit de dugout liet een kwartier op zich wachten. De vervanging van Peter Utaka door Cedric Tomsin bracht helaas geen soelaas, wel integendeel. Het spelverloop kantelde, op een kans voor Fraizer Campbell die niet tot een schot op doel kwam na, helemaal in het voordeel van de lokale XI. Préseaux, Campbell in de achterzak, kwam zowaar Predrag Ristovic bedreigen. Peres knalde op de vuisten van de Antwerpdoelman, Jon. Dubaert duwde de rebound naast. Mamam Souleymane vervoegde ondertussen de club van de dubbelgeboekten.

Cedric Tomsin telde doelman Paul bijna uit en vloog eveneens in het boekje. In een alles gedurfde graai naar puntengewin, kwam middenvelder Lauwers verdediger Mathijs vervangen. En met succes. KSK pikte bij het ingaan van de laatste tien minuten een zwak ontzetten van Moumou Cisse op en gooide voor doel. Antwerpdoelman Ristovic aarzelde net lang genoeg om Syllah kans te geven binnen te knikken. Een ultieme poging puntenverlies te vermijden, leverde roodwit niet eens een halve doelkans op. Wie ook gevraagd naar een reactie, niemand bij R Antwerp FC kon een zinnige uitleg bedenken voor dit déblacle in de taalgrensgemeente.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/03/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
24 Roel van Hemert
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross
20 Mounir Soufiani
25 Souleymane Mamam - 67'
7 Alexandre Di Gregorio
14 Spencer Verbiest
10 Luciano Olguin
9 Peter Utaka - 25'
23 Fraizer Campbell
 
62' 9 Peter Utaka (uit)/
4 Cédric Tomsin (in) - 79'
K.S.K. Ronse
22 Luc Paul
2 Bart Mathijs
23 Jonathan Dubart
5 Christophe Préseaux
6 Ludovic Buysens - 65'
3 Philippe Buysens
4 Yann Synaeghel
8 Julien Peres
10 Gregory Fereira Lino
9 Norman Sylla - 82'
18 Mohamed Konaté
 
68' 4 Yann Synaeghel (uit)/
7 Mehdi Kerrouche (in)
81' 2 Bart Mathijs (uit)/
20 Gauthier Lauwers (in)
89' 6 Ludovic Buysens (uit)/
19 Arnaud Dubaert (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
S.K. Ronse - R.A.F.C.?
Roel van Hemert 177
Peter Utaka 175
Spencer Verbiest 168
Predrag Ristovic 64
Alexandre Di Gregorio 35
Mohamed Cisse 25
Luciano Olguin 20
Fraizer Campbell 11
Cedric Tomsin 10
Mamam Souleymane 7
Ryan Shawcross 4
Mounir Soufiani 4

Totaal aantal stemmen: 700


Bekijk de totale tussenstand