R. Antwerp F.C.

0 - 3

Zon. 13 mei 2007 - 15.00 u.

R. Union St.-Gilloise

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.500
 
Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters: Alex Verstraeten - Alain Ghislain
 
Experimenteel elftal gaat uit de bocht
Eigen bericht - R Union SG vindt bij elk bezoek aan de Bosuil iets van zijn vroegere grandeur terug. De afgelopen twee seizoenen wonnen de Brusselaars en dat was dit keer niet anders. Coach Alex Czerniatynski was uiteraard een tevreden man. Niet alleen omwille van de duidelijke zege, maar ook vanwege de ovatie die hem, zij het om uiteenlopende redenen, te beurt viel van de twee supportersclans. De vroegere Bosuillieveling had woorden van aanmoediging bij voor zijn wat ongelukkige collega. En die zullen Warren Joyce, Andy Welsh en hun spelersgroep deksels goed kunnen gebruiken in de laatste twee weken voor de aftrap van de nacompetitie.

De selectieheren bij R Antwerp FC hadden voor de ontmoeting met R Union SG alweer enkele verrassende verschuivingen in hun elftal in petto. Zo kwam Predag Ristovic na zijn huldiging als verdienstelijkste speler van het seizoen, terug tussen de palen. Zo bleef Alex Di Gregorio, ondanks zichtbaar gebrek aan ervaring, op linksachter geparkeerd. Zo kreeg Ritchie De Laet speelgelegenheid op rechtsachter. Zo schoof Darron Gibson terug in het team ten koste van Alain Van Mieghem die 50' in de dug out bleef. Zo kreeg Damien Allen nu een opdracht in de spits of alternerend op linksmidden met Fraizer Campbell. Zo leek het toch. De Bosuilbanken gaven bovendien een desolaat lege indruk en nog minder fans volgden hun coach in shorts...

De wedstrijd schoot aardig op gang. R Antwerp FC verdedigde hoog. Bezoeker R Union had vlug de rechterflank ontdekt waarop het naar hartelust kon evolueren. Zo ging Glouftsis op doel af. Overhaast en een tikje zelfzuchtig schoot de spits zelf en er was 'speler van het seizoen' Predrag Ristovic om met de voet redding te brengen. Darron Gibson stuurde een vrijschop over de muur en in de klemvaste handen van doelman Kudimbana. Balverlies van de geelblauwen werd door Ritchie De Laet opgepikt. De bal ging over enkele stations tot voor de voet van Spencer Verbiest, maar die joeg naast. Dan vond RUSG, ook tot verbazing van hun coach, weer alle ruimte op rechts. Dit keer stuurde Glouftsis Martens in de rug van Alex Di Gregorio. Predrag Ristovic was met een schot in de verste hoek een geklopte (doel)man. Mamam Souleymane antwoordde met een vluchtschot links naast het doel. Het al niet zo harde tempo stokte vervolgens. De buitenspelval loerde om de hoek. Roodwit kreeg wat meer grip in de laatste lijn, maar vooraan was er dan weer geen lijn in 't spel te ontdekken. Luciano Olguin liep telkens tegen een fluitsignaal aan, Fraizer Campbell leek wat opgesloten tussen de stevige geelblauwe verdedigingsgordel. Predrag Ristovic moest zijn rechtervuist gebruiken om een vervaarlijk indraaiende hoekschop van Glouftsis af te weren. Fangzhuo Dong kreeg na zijn debuut in de Premier League de Britse pers over zich heen, dat was bij zijn debuut voor de fiere roodwitte kleuren niet anders. Het kan verkeren. Ook voor Stavros Glouftsis. Nu een gesel voor de Bosuilafweer. Enkele seizoenen geleden als testspeler door RenÚ Desaeyere met een onvoldoende weggestuurd... Beste kans voor de pauze was nog voor Luciano Olguin die een flankvoorzet van Ritchie De Laet haarfijn streelde. De bal ging echter voorlangs. Kampwissel met 0-1 en daar leek de thuisaanhang node in te berusten.

Al na vijf minuten moest Mamam Souleymane zich opzichtig hinkend laten vervangen en al speelde de Togolees geen wereldpartij, alweer viel er een vleugel lam. Gelukkig zette Alain Van Mieghem een doortastende invalbeurt neer. De wedstrijd leek wat op slot te zitten tot Fraizer Campbell links voor doel werd neergehaald. De jonge spits liet zich voor een keer opjagen door de schuttersstand, trapte de elfmeter zelf en trapte... naast! Bezoekend coach Czerniatynski had toen voor een ommekeer gevreesd. Die kwam er op die manier uiteraard niet. Het team van Joyce-Welsh boog de schouders onder zoveel offensieve onmondigheid. De Unionisten leken wel te spotten met zoveel weak links bij de tegenstander. En als halverwege die tweede periode Glouftsis er zich nog een paar keer mee bemoeide, was op nog geen vijf minuten tijd de westrijd beslist. Vanaf combinatie van achteruit kwam de bal netjes voor de voet van de prijsschutter. Een zwiep op halve hoogte tussen paal en doelman en de veilige 0-2 voorsprong stond op het bord. Nog morde het Bosuilpubliek niet. Ook niet toen diezelfde Glouftsis op een diepe van Mvuezolo-Musumbu met een botsbal de Antwerpdoelman een derde keer klopte. Antwerpcoach Joyce probeerde nog even iets terug te doen met bijkomende spits Lukanovic, maar dan kon Czerniatynski al rustig een reeks applausvervangingen afwerken.

Even verderop begon in de Kempen het kampioensfeest van FC V Dender. YR KV Mechelen en KV Kortrijk manifesteerden zich ondertussen met reuzescores als kandidaat eindrondewinnaars!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/05/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
26 Ritchie De Laet
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross
7 Alexandre Di Gregorio
25 Souleymane Mamam
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
19 Damien Allen
10 Luciano Olguin
23 Fraizer Campbell
 
50' 25 Souleymane Mamam (uit)/
8 Alain Van Mieghem (in)
74' 19 Damien Allen (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
R. Union St.-Gilloise
1 Mulopo Kudimbana
7 Davy Peeters
22 Kevin Nicaise
5 Andreas Manga
2 StÚphane Poncet
6 Muscal Mvuezolo-Musumbu
4 Remy KÚromest
15 Gertjan Martens - 13'
8 StÚphane Stassin - 75'
9 Stavros Glouftsis - 69' - 72'
17 Yves Buelinckx
 
80' 17 Yves Buelinckx (uit)/
13 ??? (in)
87' 9 Stavros Glouftsis (uit)/
11 Jason Duchatelet (in)
89' 4 Remy KÚromest (uit)/
24 Thomas Gille (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - R. Union S.G. ?
Ritchie De Laet 129
Alain Van Mieghem 119
Predrag Ristovic 109
Spencer Verbiest 67
Mohamed Cisse 44
Fraizer Campbell 33
Luciano Olguin 30
Darron Gibson 22
Alexandre Di Gregorio 20
Ryan Shawcross 12
Darko Lukanovic 11
Damian Allen 5
Mamam Souleymane 3

Totaal aantal stemmen: 604


Bekijk de totale tussenstand