Toeschouwers: 3.500

Scheidsrechter: Benoît Struys

Lijnrechters: Danny Vanderhoven - Yves Renard

Na R Antwerp FC - VC Westerlo

R Antwerp FC speelt om geen doelpunt tegen te krijgen terwijl enkel winst de ploeg verder kan helpen

Kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Brogno een unieke kans om VC Westerlo in extremis de drie punten te bezorgen. Antwerpdoelman Vaidas Zutautas duwde een voorzet van Ferreira voor de schoen van Brogno. De Westerlo-aanvaller schoot, aan de rand van de kleine rechthoek, onbesuisd over het lege doel. R Antwerp FC ontsnapte aan de zestiende nederlaag van het seizoen. Het bleef 0-0.

Darko Pivaljevic kwam het eerst dicht bij een doelpunt. De Antwerpspits slalomde voorbij drie Westerlospelers maar schoof de bal dan al vallend net naast het doel. Iwan Ilic met een kopbal naast en Godfroid met een schot dat door Rondags moeizaam in hoekschop werd geduwd, waren de andere spelers die binnen de eerste 45 minuten namens R Antwerp FC een doelpoging ondernamen. VC Westerlo bakte er voor de pauze aanvallend weinig van. Porte mikte slecht en Franken kopte een vrije trap van Thans over. Burg leek de bezoekers toch met voorsprong de rust in te sturen. Burg pikte een voorzet van Cox mee, schudde Andrey Chernyshow af, maar stuitte uiteindelijk op de goed uitgelopen Vaidas Zutautas.

Met Rogerio Da Costa in de plaats van Tomas Ramelis leek R Antwerp FC na de kampwisseling iets meer druk op de ketel te kunnen zetten. Darko Pivaljevic werd meteen richting Rondags gestuurd. De nochtans technisch vaardige spits struikelde de bal naast het doel. De spits schoot vervolgens naast na een fase waarin noch Iwan Ilic noch Rogerio Da Costa hun verantwoordelijkheid namen. Na een mislukte Antwerppoging gaf Rondags de bal zomaar terug aan Iwan Ilic gaf. Ook een persoonlijke actie van Rogerio Da Costa mondde niet uit in een doelpunt. Kansen waren er ook voor VC Westerlo. Burg tilde de bal net over. Vaidas Zutautas zweefde een schot van Ferreira knap weg.

Een kopbal van Janssen werd van de doellijn geveegd. Brogno kreeg dan de ultieme kans op Westerlowinst. Ook hij miste.

Rogerio Da Costa uit zijn ongenoegen!
Rogerio Da Costa mocht tegen Westerlo na de rust als tweede Antwerpspits opdraven en viel niet slecht in. De Braziliaan zorgde voor dreiging, toonde zich sterk met de bal aan de voet en kon na persoonlijke acties een drietal halve kansen afdwingen. Hij scoorde zelfs bijna. Groot was dus de verbazing bij iedereen die de wedstrijd volgde toen hij na een dik halfuur spel in de tweede helft alweer naar de dug-out werd gehaald terwijl Zoran Campara en Antonio Acosta volledig door hun krachten heen zaten. Het Antwerppubliek reageerde terecht furieus. Het "Kessler buiten" galmde onophoudelijk door de half afgebroken Bosuil. Rogerio Da Costa zelf kon zijn onverwachte vervanging maar zeer matig appreciëren.

Hij uitte zijn ongenoegen. De Braziliaan zette bij het passeren van de Antwerpdugout het publiek ostentatief aan tot applaus voor het trainersduo Kessler-Svilar. Bij het verlaten van het veld gooide hij zijn shirt in het publiek. Enkele weken geleden kreeg Geert Emmerechts een blaam van George Kessler omdat hij na een vervanging zijn grote ongenoegen uitte. Wedden dat hij ook nu weer des duivels was? "We verloren te veel duels op het middenveld en hadden nood aan iemand die de bal kon bijhouden," probeerde Ratko Svilar de onbegrijpelijke wissel te verantwoorden. Sandro Da Silva was de vervanger van Rogerio Da Costa. Sandro Da Silva is een begaafd voetballer, maar niet de man die bikkelt voor elke bal of elk duel wint."

Een rare redenering die ook door het thuispubliek niet werd begrepen of geapprecieerd! De supporters eisten opnieuw het ontslag van George Kessler. Vraag is inderdaad of hij nog weet van welk hout pijlen te maken. De ploeg wordt elke week opnieuw gewijzigd. Tegen VC Westerlo mochten Zoran Campara en Antonio Acosta opdraven. De eerste raakte amper een bal, de tweede kon na een inactiviteit van pakweg drie maanden amper een halve wedstrijd aan. Hij speelde wel de volledige 90 minuten. En dan was er Ivan Ilic. Hij speelde als een bloemzak, ook hij stond de hele partij op het veld (GvA - 23/02/1998).

9 Darko Pivaljevic

46' 7 Tomas Ramelis (uit)/
25 Rogério Oliveira da Costa (in)
77' 25 Rogério Oliveira da Costa (uit)/
16 Toni Brogno

83' 9 Jochen Janssen (uit)/
15 Sergio La Valle (in)
88' 11 Allan Ferreira Chagas (uit)/