F.C.V. Dender E.H.

2 - 1

Zon. 20/05/2007 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Fl. Beeckmanstadion

Toeschouwers: 2.250
 
Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters: Pascal Willems - Lieven Masil
 
'Lousy goals' zetten domper op vertrouwen...
Eigen bericht - Roel van Hemert bracht kaartenlast mee vanuit het Fl. Beeckmanstadion naar de Bosuil en op de valreep kreeg hij tegen zijn oude kameraden van FCV Dender het mandje vol. Gelukkig zonder erg, want nu de ook verbaal begaafde Nederlander eindelijk terug is van vijf weken blessure- en revalidatieleed, zou de eindronde beginnen met een schorsing bijzonder jammer zijn. Gelukkig zonder erg, want alle clubs en alle spelers beginnen de nacompetitie inderdaad met een propere lei. Voor de andere flank Mounir Soufiani was deze laatste competitiewedstrijd ook al de ultieme conditietest na ook alweer enkele weken afzien met een weerbarstige enkel. Voor het overige greep coach Warren Joyce naar zijn standaardgroep. Dit keer met Peter Utaka tussen de lijnen en Luciano Olguin in de dug out. Ook Damien Allen moest dit keer een uur toekijken voor hij een bedrijvige Kevin Baert moest gaan vervangen. Coach 'DjePie' VDV kon over een op alle posities, behalve het doel, rijper elftal beschikken dan zijn collega's van R.A.F.C. Ondanks een bijzonder povere voorverkoop was de roodwitte staantribune bijzonder goed gevuld. De bezoekerszitzone bleef om bepaalde redenen bijna maagdelijk leeg.

De Antwerpfans zagen kampioen FCV Dender in overdrive beginnen. Ruim een kwartier lang overspoelden de blauwzwarte aanvalsgolven de Antwerpflanken. En dan ging de storm eindelijk een beetje liggen. Resultaat: er stond 2-0 op het bord. Van kampioenenmoeheid of wat dan ook dus geen sprake. FCVD zette van bij aanvang druk. Balverlies na intrap bracht de bal via de linkerflank waar ex-Denderspeler van Hemert ŗ volontť bestookt werd, voor doel. Ryan Shawcross zette er zijn voet ongelukkig tegen en klopte zo al na 5' de eigen doelman. 'Lousy goal,' zo omschreef coach Warren Joyce het werk van zijn verdediger(s). Het team van Vandevelde hield ondertussen niet af. Geeroms recupereerde een slecht ontzetten van Soufiani, ook die andere Bosuilvleugel begon stram aan de partij, maar trapte over. Niet zo Gunther Thiebaut. Hij knalde een vrijschop strak over de muur en in de verste hoek na fout van... Roel van Hemert die er zoals gezegd bovenop een gele kaart aan overhield. 'Knullig muurtje', vloekte doelman Predrag Ristovic in gedachten. Even leek een monsterscore in de maak, maar daar stuurde Kevin Baert na langdurig roodwit passenspel Peter Utaka door de verdediging.

En dit keer toonde de jonge spits zich de echte nummer negen. Wachtte geduldig lang, knalde met behoorlijke kracht rakelings langs de voet van... een tegenstander binnen. Neen, dit keer geen own-goal voor Gerets, maar wat scheelde het! 'Lousy goal,' dachten ze bij FCDV, maar dan in de lokale taal. Het tempo bleef hoog, maar er leek na dit tegendoelpunt meer evenwicht in de partij. Toch had bezoeker R Antwerp FC enkele keren geluk bij acties van Van Geem. Zo waren er de voeten van Predrag Ristovic nodig om de Denderse prof. het scoren te beletten. Met een gelukje haalde Mohamed Cisse ook nog de rebound van de lijn. Doelman Coppens stond nochtans ook niet helemaal werkeloos toe te kijken. Even voor het rustsignaal bracht Kevin Baert de bal op langs de rechterflank, sneed gepast op Di Gregorio die de goalie tot een gesmaakt ingrijpen dwong. In de goal had R Antwerp FC gelukkig meer ervaring dan de tegenstander en die dus ook goed van pas gekomen... Rusten met 2-1.

Na de kampwissel toonde FCV haar veelheid aan fusiekleuren met nu een rood shirt in de plaats van het donkerblauwe van de eerste helft. Het speelbeeld veranderde er niet door, al moest de voet nu langzaamaan meer van het gaspedaal bij de nieuwbakken kampioen. Het tiktakwerk bleef mooi om zien, maar de bezoekers werden geen enkele keer meer in flagrante verlegenheid gebracht. Van Geem werd mooi diep gestuurd. Roel van Hemert moest zich wel een hele lange achtervolging getroosten om de ex-ploegmaat het scoren te beletten. Net voor het uur werd Ryan Shawcross nadat hij uitgleed weliswaar niet teruggefloten, maar wel geboekt voor schwalbe. Dat moet scheidsrechter Colemonts best een leuk gevoel bezorgd hebben. De jonge Mancunian schoot er wel het lachen bij in, net zo als bij enkele dubieuze corners die in zijn nadeel gegeven werden! Bij het roodwitte vervangmoment kwamen Kevin Baert en Peter Utaka naar de kant. In hun plaats de drieste werkkrachten Luciano Olguin en Damien Allen. Een mooie voorzet van de Engelsman vanop de flank werd door Alex Di Gregorio jammerlijk naastgezet. Weggestuurd door Spencer Verbiest knalde de 20-jarige winger gestrekt naast.

Fraizer Campbell besefte toen al lang dat hij topschutterskroon niet in zijn trofeeŽnkast zou komen en liep bovendien tegen een fantasierijke boeking aan. Geen echt slotoffensief meer van een van beide ploegen en dus eindigde het op 2-1. Het kampioenenfeest van de waardige nieuwe eersteklasser kon beginnen. Fraizer Campbell bedankte zijn achterban langdurig. Coach Warren Joyce vond dan nog woorden genoeg voor een diepgaande analyse van de partij. Over mogelijke plaats en de naam van de tegenstander voor de eerste eindrondematch wilde de coach niet speculeren.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/05/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
24 Roel van Hemert - 15'
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross - 5' (O) - 60'
20 Mounir Soufiani
3 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson - 17'
7 Alexandre Di Gregorio
9 Peter Utaka - 19'
23 Fraizer Campbell - 81'
 
60' 9 Peter Utaka (uit)/
10 Luciano Olguin (in) - 89'
60' 3 Kevin Baert (uit)/
18 Damien Allen (in)
F.C.V. Dender E.H.
1 Thierry Coppens
2 Younous Oumouri
3 Johan Gerets
5 Steven De Petter
6 Sven Van De Put
9 David Geeroms
10 Koen Persoons - 23'
14 David Destorme
19 Wouter De Groote
8 Kevin Van Geem
21 Gunther Thiebaut - 15'
 
33' 19 Wouter De Groote (uit)/
18 Stanley Aborah (in) - 68'
66' 8 Kevin Van Geem (uit)/
15 Kevin Stuckens (in)
72' 10 Koen Persoons (uit)/
7 Kevin Franck (in)