R. Antwerp F.C.

1 - 1

Din. 31/07/2007 20:00 u.

Ipswich Town FC

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.223
 
Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters: Gerry Saenen - Barry Barri
 
Slotoffensief bepaalt het eindresultaat
Eigen bericht - Bleef de partij, niet vanwege een gebrek aan kansen, lange tijd op de beginscore steken, in de laatste tien minuten scoorden de beide teams elk nog een keer. De beide sides kregen zo voldoende te juichen. R Antwerp FC kwam tegen de 'Tractors' uit Ipswich op voorsprong, maar kon die in een razend snel slotoffensief slechts luttele minuten vasthouden. Het gelijkspel was overigens dubbel en dik verdiend. Technisch, tactisch, op zowat alle domeinen toonden de roodwitten in alweer een onuitgegeven samenstelling zich de evenknie van de bezoekers van over de plas. Enkel op gebied van balbezit gaven de stats voordeel aan voor de elf van Bryan Klug. Na het duel van de Engelse hoofdtrainers toonde Antwerpcoach Warren Joyce zich voor de micro van De ANTWERPSUPPORTER Online bijzonder tevreden. Over het werk en de inzet van zijn jongens niets dan lof. Ook de fans, de twaalfde man, werd in de hulde betrokken. Een prognose over de situatie over pakweg negen maanden, daar wilde de Bosuilcoach niet aan.

Met slechts diepe spits Emmanuel 'Manu' Kenmogne aan de aftrap, leek de thuisploeg te opteren voor een behoudende aanpak. En dat zou voor Warren Joyce een grote verrassing zijn. Een nog grotere verrassing was dat de coach zijn spelers een stevig beginoffensief had opgedragen. Kevin Baert en nieuweling-van-over-de-plas Sean Doherty gingen in steun van de eenmansvoorhoede. En de tactiek loonde. De bal rolde vanzelf van roodwitte naar roodwitte voet. Al op de vijfde minuut op voorzet van Sean Doherty een kans voor Alex Di Gregorio. De aanvoerder liftte over de dwarsbalk van het door Neil Alexander verdedigde doel. Ipswich mocht dan wel een hoekschop van Kevin Baert via de scheidsrechter recuperen, roodwit pakte even snel weer af. Gbarssin werd door Sean Doherty voor doel gezet. De eeuwige nummer 33 controleerde fraai. Het schot strandde echter op de lat. Applaus voor de nieuweling. Net zo voor Manu Kenmogne die een dubbelpass met Alex Di Gregorio naast het doel zette. De Antwerpgoal kwam pas op het kwartier voor het eerst onder dreiging. Een snelle infiltratie over links bracht via het hoofd van Counago Walters voor doel, maar het schot zoefde voorlangs.

De Antwerpachterhoede werd nu geleidelijk aan meer aan de tand gevoeld, maar hield in een samenstelling Ransford Addo-Ray Fränkel-Bobsam Elejiko-Ritchie De Laet bijna probleemloos stand. Predrag Ristovic moest wel attent boksen op een inzwaaier van op de rechterflank. Sean Doherty lanceerde slim de tegenprik. De bezoekers konden tot drie keer toe aanleggen, maar net zoveel maal wist de Antwerpdoelman te pareren. De kopslag van Counago na een Engelse combinatie over de breedte oogde ook mooi, maar klom over. Spencer Verbiest werd door Marco Gbarssin op weg naar de muit gezet. Alexander reageerde met een stevige vuist op het verre, vallende schot. Een vrijschop van Manu Kenmogne klom mooi over de muur, maar streelde de bovenkant van de balk. Scheidsrechter Vervecken moest een opstootje met schwalbe van Counago die meteen de banbliksems van het Bosuilpubliek over zich afriep, beslechten. De wedstrijd viel pas stil als het rustsignaal klonk.

Bij de kampwissel wisselde R.A.F.C. Sean Doherty voor de man op de gele schoenen Mamam Souleymane. Het was voor beide teams werkelijk zoeken naar de tweede adem. De partij kwam maar moeizaam op gang. De veelvuldige wissels aan beide kanten zorgden al evenmin voor vaart. Ipswich Town claimde nu het meeste balbezit. Het draaiende, klimmende schot van Counago was zowat het gevaarlijkst in lange tijd. Helaas ook enkele ongelukkige tussenkomsten, zonder werkelijk brutaal te worden. Ray Fränkel en later Alex Bruce dienden hun plaats af te staan vanwege een probleem(pje) met de knie. Verzorging kon niet baten. R Antwerp FC was net te voren in een zinderende Bosuil op 1-0 geklommen via Luciano Olguin. De aanval kwam van de rechterkant van Mamam Souleymane via Luciano Olguin en Peter Utaka terug in de loop van de Argentijnse spits die fraai binnenprikte. Ipswich Town schakelde onmiddellijk in overdrive. Amper drie minuten later een identieke beweging van Wright over rechts die het duel met Roel van Hemert vermeed en naar binnen sneed. De Engelse spits liet lopen voor invaller Roberts die al even fraai Antwerpdoelman Wauthy het nakijken gaf.

Onder aanmoediging van de twaalfde man hielden de jongens van Joyce moedig stand. Geslaagde generale repetitie voor de grote terugkeer van Bosuilcoach & gang naar Hull City.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/07/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
3 Ray Fränkel
5 Bobsam Elejiko
4 Ritchie De Laet
33 Marco Gbarssin
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio
20 Sean Doherty
8 Kevin Baert
18 Manu Kenmogne
 
46' 20 Sean Doherty (uit)/
19 Souleymane Mamam (in)
56' 1 Predrag Ristovic (uit)/
21 Kevin Wauthy (in)
56' 18 Manu Kenmogne (uit)/
11 Peter Utaka (in)
56' 8 Kevin Baert (uit)/
9 Luciano Olguin (in) - 82'
56' 4 Ritchie De Laet (uit)/
2 Roel van Hemert (in)
69' 3 Ray Fränkel (uit)/
23 Henry McStay (in)
Ipswich Town FC
1 Neil Alexander
2 David Wright
4 Jason De Vos - 35'
5 Alex Bruce
3 Dan Harding
7 Jon Walters
8 Tommy Miller
6 Owen Garvan
11 Gavin Williams
9 Pablo Counago
10 Alan Lee
 
70' 9 Pablo Counago (uit)/
16 Danny Haynes (in)
72' 11 Gavin Williams (uit)/
14 Gary Roberts (in) - 85'
72' 3 Dan Harding (uit)/
12 Fabian Wilnis (in)
77' 7 Jon Walters (uit)/
17 George O'Callaghan (in)
77' 6 Owen Garvan (uit)/
15 Billy Clarke (in)
83' 5 Alex Bruce (uit)/
13 Shane Supple (in)