Hull City AFC

0 - 0

Zat. 04/08/2007 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Kingston Communications Stadium

Toeschouwers: 4202
 
Scheidsrechter: P. Joslin
 
Strijd om 'the ground' van over de plas
Eigen bericht - R Antwerp FC heeft de strijd om 'the ground' van over de plas onder aanvoering van zijn Engelse coach goed doorstaan. De draw verdiend, al was het beslist geen gezondheidswandeling. Alleen al de overtocht was een beproeving. Warren Joyce wilde zijn team op zijn best presenteren bij zijn oud-werkgever Hull City en dat is zeker gelukt. De aanstoker van 'The Great Escape', geeft zich inderdaad nooit gewonnen. Daarvoor had de Antwerpcoach een wat apart concept uitgestippeld. Met enkel Manu Kenmogne als diepe spits leek het de aanzet tot het defensieve voetbal dat vele honderden fans verfoeien. Met Sean Doherty op links en Mamam Souleymane op de rechterflank als offensieve bliksemafleiders was het niet zo maar een rood-witte muur posteren voor de eigen goal. De tactiek met recuperatie-opdrachten voor Marco Gbarssin en Spencer Verbiest bemoeilijkte de tegenstand de doorgang naar het doel van Predrag Ristovic te vinden. Ervaring heeft Ritchie De Laet nog niet veel, maar wel zoveel te meer Britse flair dat hij er opnieuw van bij het begin bijliep. Bobsam Elejiko werd geen moment gemist.

Nog voor de aftrap kreeg Warren Joyce Red Army versterking van zo'n twintig bobby's om twee of drie heethoofden af te koelen. De kelen gingen smachtend omhoog in aanloop naar 'Seks met die blonde'. De spelers waren toen al met de opwarming bezig. Hull City mocht in het eigen spiksplinternieuwe Kingston Communications Stadium de partij op gang trappen. R Antwerp FC trok onmiddellijk het initiatief naar zich toe. De 'Tigers' moesten zich reppen op een op halve hoogte getrapte vrijschop van Sean Doherty. En er kwam nog een vrijschop. Alex Di Gregorio tikte opzij. De muur stond pal op de poging van Ritchie De Laet. Hoge verre hoekschop tot bij Mamam Souleymane. Alex Di Gregorio tot bij Sean Doherty voor gekruld schot waarmee de doelman het even lastig had. Aan de overkant ook Predrag Ristovic met de vuisten en Ritchie De Laet het eigen kamp klaarde. Een eerste keer de vlag omhoog en beide teams kozen plots resoluut voor de buitenspelval. Bezoeker Manu Kenmogne niet voor het laatst om erin te trappen. R Antwerp FC, al een kwartier ruim baas in de combinatie, had echter maar weinig gevaar gecreŽerd. De thuissploeg joeg achter de eerste kans aan. Na zo'n twintig minuten gingen de 'Tigers' geleidelijk meer iniatief ontwikkelen.

De korte combinatie eindigde telkens met een fraaie kick die de rush op de roodwitte achterhoede voorbereidde. Geen van de Antwerpverdedigers liet zich van de wijs brengen. Pas een eerste echte kopbalpoging rond de 25e minuut. Delaney richtte te hoog. Op corner van Marney klom Barmby wel hoog, maar richtte zijn kopslag naast het doel. De verre poging van een opvallende Marco Gbarssin was helaas slechtgericht. Net voor de pauze nog twee halve kansjes voor de thuisploeg, maar de afstand bleef wat hij was aan het begin.

Na de kampwissel opteerde coach W.J. voor oorlog in de zestien met Luciano Olguin en snelheid over de flank met Kevin Baert. Ook bij thuisploeg Hull een wissel in het aanvallende compartiment. Zijn opdracht getrouw veroorzaakte Lucio Olguin al direct een opstootje ten koste van een gele kaart. De overige driftkikkers (o.w. Marco Gbarssin) kwamen een voor een weg met een uitbrander. De toon was meteen gezet, maar daar kijkt een Engelse ref niet van op. Het roodwitte volume ging ondertussen voor een record aantal minuten door het dak. Roel van Hemert, dit keer ver weg van een streep in het dak, greep stevig, scherp en laattijdig in. Hij kreeg onmiddellijk een gele streep achter de naam. De Engelse vrijschop werd prompt gevolgd door een hoekschop met kopslag van Turner buiten het houtwerk. R Antwerp FC werd nu wat meer teruggedrongen, maar Predrag Ristovic toonde zich eens te meer 'master of the sixteen'. Marney richtte via Windass op doel. Opnieuw bewezen de vuisten van de Antwerpdoelman waarom zijn naam zo heerlijk bekt bij de achterban. Groot gevaar met Livermore gestrekt op doel. Voorlangs. Kevin Baert antwoordde met een bal links naast het doel van Myhill. Aan de overkant deed Hull City een poging tot strafschop versieren.

Ref Joslin trapte er niet in. Livermore eindigde nog twee keer in de handen van Predrag Ristovic. Luciano Olguin ontsnapte ternauwernood aan de uitsluiting en werd prompt door Stavros Glouftsis vervangen. Eens op toerental trok de invaller de rood-witte aanval enkele keren op gang. Het laatste gevaar was eveneens rood-wit. Ransford Addo zette Alex Di Gregorio voor doel af. Doelman Myhill haalde de lage schuiver uit de linkerhoek. Tijd voor nog een laatste rondje applaus op alle banken.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/08/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel
4 Ritchie De Laet
2 Roel van Hemert - 52'
19 Souleymane Mamam
14 Spencer Verbiest
33 Marco Gbarssin
7 Alexandre Di Gregorio
20 Sean Doherty
18 Manu Kenmogne
 
46' 18 Manu Kenmogne (uit)/
9 Luciano Olguin (in) - 48'
46' 20 Sean Doherty (uit)/
8 Kevin Baert (in)
73' 9 Luciano Olguin (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
Hull City AFC
1 Boaz Myhill
21 Sam Ricketts
6 Michael Turner
16 Damien Delaney
3 Andy Dawson
22 Dean Marney
4 Ian Ashbee
24 David Livermore
8 Nick Barmby
14 Richard Garcia
10 Stephen Mc Phee
 
46' 10 Stephen Mc Phee (uit)/
9 Dean Windass (in)
63' 8 Nick Barmby (uit)/
17 Michael Bridges (in)
65' 22 Dean Marney (uit)/
11 Bryan Hughes (in)
73' 3 Andy Dawson (uit)/
2 Nathan Doyle (in)
78' 14 Richard Garcia (uit)/
7 Stuart Elliott (in)
84' 24 David Livermore (uit)/
27 Nicky Featherstone (in)