R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 22/09/2007 20:00 u.

R.O.C. de Charleroi-March.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.054
 
Scheidsrechter: Gaetan Simon

Lijnrechters: Mario Carette - Erik Waegemans
 
Een beetje hoop in bange roodwitte dagen...
Eigen bericht - Antwerpcoach Warren Joyce wond zich achteraf nog het meest op over wat hij noemde 'de kwaliteit van de tegengoal' van bezoeker ROC de Charleroi-Marchienne. Hij nam ongegeneerd het woord 'poor' in de mond om het te omschrijven. Voor het doel stond Charleroi-speler Rouani helemaal alleen om zomaar ongehinderd binnen te koppen. Hij veegde daarmee de roodwitte voorsprong van het scorebord. Wat de coach allicht nog het meest irriteerde was hoe zo maar een inswinger vanop de flank die vermeden had moeten en kunnen worden in doel werd verlengd. Daarmee ging zijn herstart van de felgeplaagde competitie ook al half de mist in. Tot zijn verontschuldiging mag Warren Joyce een hele reeks geblesseerde, half herstelde en opgelapte zieke spelers inroepen. Ray Fränkel, de roodwitte topschutter, kwam na blessure postvatten op de verdedigende positie van de onbeschikbare Spencer Verbiest. Peter Utaka vormde ook al na wekenlang leed voor het eerst van bij aanvang duo met Stavros Glouftsis, samen met David Geeroms de enige offensief denkende speler in de XI van R Antwerp FC.

Ook moesten, op vraag van hun coach, Craig Cathcart en Henry McStay toch aan de slag om over een kern van veertien min of meer valabele spelers te kunnen beschikken. Dat kwam de coach niet goed uit. Na iets meer dan een kwartier moest hij al een eerste 'slachtoffer' van het terrein terugroepen. De in ademnood verkerende Henry McStay mocht op bijzonder weinig respijt rekenen van de achterban en werd dus al vroeg in de partij vervangen door publiekslieveling Kevin Baert. Een nuttige vervanging overigens. De winger krikte al dadelijk snelheid en actieradius van de rechterflank op. ROC Charleroi had in de kansenarme eerste vijftien minuten bewezen dat het niet toevallig de vorige editie van het klassement aanvoerde. Twee kansen in wording slechts gedurende dat aanvangskwartier van de partij. Een voor elke kant. De uitlopende Delferrière moest in de elfde minuut een aanstormende Peter Utaka afhouden. Enkele minuten later een echt doelgericht schot van Stilmant dat wegdraaide van de goal van Predrag Ristovic.

Weinig werk dus voor de beide doelmannen, maar ROC gaf blijk van een verstandige veldbezetting en flinkingeslepen looplijnen. Jammer genoeg gebruikte de nieuweling zijn vermogen tot combineren veelal om in de breedte te evolueren. De voor de gelegenheid in het donkerblauw acterende bezoekers zochten te weinig diepgang om de XI van Joyce echt pijn te doen. Even over halverwege de eerste helft een behoorlijke roodwitte aanval. Begonnen bij een vrijschop van Ransford Addo op de rechterflank, ging het via Peter Utaka tot bij David Geeroms. Het schot van de winger werd afgeblokt. De rebound van Stavros Glouftsis zocht helaas te veel hoogte. Alibhai reageerde met een poging die naast het doel belandde. Even over het half uur opwinding in het stadion. Marco Gbarssin kopte vol op de linkerpaal op aangeven van Kevin Baert. De winger recupereerde een inworp op de rechterflank en bereikte vlot Peter Utaka die het hele terrein overstak. Michael Lea als aflossingspunt en vervolgens David Geeroms die millimeterprecies op het hoofd van Glouftsis zwierde. De spits tekende voor zijn eerste goal van het seizoen (32').

In de reactie liep Ray Fränkel tegen de gele kaart aan. Enkele minuten voor het rustsignaal greep ROC-coach Ost in met wat op een tactische wissel leek. Veel effect sorteerde dat niet en het was dus keren met een kleine, gevleide lokale voorsprong. Als je niet uitdeelt zoals Luciano Olguin, moet je incasseren. En dat deed Stavros Glouftsis, zij het niet met de glimlach. Bij deze rake mep in 't gelaat ging de Waalse scheidsrechter duidelijk in de fout. Het matchverloop wijzigde niet. ROC stuurde met veel balbezit op de eigen helft, de XI van Joyce wachtten te geduldig af. Malacort probeerde op de vierde minuut met een verre knal de sleur te doorbreken. De afwerking was slecht gericht. De offside-val werkte mee om de bezoekers af te houden. Predrag Ristovic greep in op een lage schuiver van Banga. En opnieuw de Antwerpdoelman in actie op de tiende minuut op een kortbij poging van dezelfde Banga. Een nogal goedkope ROC-vrijschop dwarrelde via de muur tot bij Stilmant die hoog over knalde.

Er hing wat in de lucht, al deden de roodwitte fans aardig hun best om de duivel te bezweren. Het inspireerde Peter Utaka tot een scherpe insnijbeweging met pass achteruit tot bij Stavros Glouftsis. Snel uitgevoerd, dat wel, het schot, maar de spits had hier van aan de eerste paal meer mee moeten doen dan naast trappen. David Geeroms probeerde met een opwippend schot Delferrière te verschalken, maar de bal zoefde over. Stavros Glouftsis testte de vuisten van de ROC-doelman uit. Het leverde een hoekschop op. Iets over halverwege een bijzonder scherpe uithaal van Kevin Baert, maar ook nu bleven de handschoenen van Delferrière niet zonder reactie. Marco Gbarssin richtte wel op doel, maar iets te breed. En als je de kansen niet afmaakt, dan was er ROC met een flankvoorzet en een kopbaldoelpunt van Rouani dat het hele avondje van Warren Joyce en de Antwerpfans vergalde. Roodwit was helaas niet meer bij machte de bezoekers in de laatste tien minuten nog naar de keel te grijpen.

Dit roodwitte noodelftal haalt zelfs van ver niet het spelpeil dat maar in de buurt komt van de ambitie van voor het seizoensbegin. Ook dat stelde een bijzonder scherp ogende Roel van Hemert vast die vooral positief nieuws meehad over de vordering van zijn revalidatie. Een beetje hoop in bange roodwitte dagen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/09/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
12 Craig Cathcart
6 Michael Lea
23 Henry McStay
3 Ray Fränkel - 35'
33 Marco Gbarssin
17 David Geeroms
10 Stavros Glouftsis - 28'
11 Peter Utaka
 
18' 23 Henry McStay (uit)/
8 Kevin Baert (in)
R.O.C. de Charleroi-March.
1 Manory Delferrière
12 Kevin Terwagne
5 Kevin Nieus
4 Gaetan Malacort
3 Nicolas Flamini
16 Raheem Alibhai
8 Frédéric Stilmant
2 Guy Niangbo
6 Nicolas Pedini
13 Charles Banga
11 Karim Rouani - 79'
 
40' 16 Raheem Alibhai (uit)/
7 Wognonwon Péhé (in)
72' 13 Charles Banga (uit)/
17 Abel Yao Tebily (in)
83' 2 Guy Niangbo (uit)/
20 Jeremy Steens (in)