R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 10/11/2007 20:00 u.

K.M.S.K. Deinze

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3750
 
Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters: Gert Diepvens - Tony Simons
 
Cijfers spreken niet altijd voor zich
Eigen bericht - Traditie gerespecteerd in Deurne-Noord? KMSK-coach Deneir claimde verrassend genoeg niets na afloop van de partij op de Bosuil. Hij noemde de overwinning van R Antwerp FC logisch en verdiend. Antwerpcoach Warren Joyce praatte een beetje naast de woorden van zijn collega, maar had naast vele positieve zaken toch ook enige minpunten opgemerkt. Het openingsdoelpunt vond geen genade in de ogen van de sportieve patron van de Bosuil. 'Lousy' betekende in dit geval niet de mooi gedragen vrijschop en de knappe kopbal van de tegenstander in de kruising, maar wel de reactie van zijn verdedigers gedurende het hele lange traject van de bal vanaf de voet van KMSK-vrijschopspecialist Bob Cousin.

De roodwitte verdediging was overigens veel minder door mekaar gehusseld als verwacht. Het medische speelverbod voor Roel van Hemert, hield Ransford Addo op zijn vertrouwde rechtsachterstek. Ray Fränkel schoof daarentegen een lijntje achteruit tot in het hart van de afweer. De gevolgen van de wanprestatie in Sint-Gilis kwamen helemaal op de hoofden van het middenveld terecht. Marco Gbarssin was niet voor de volle honderd percent wedstrijdfit en maakte geen deel uit van de kern. Met Ray Fränkel een lijntje achteruit, was er dus naast Spencer Verbiest plaats voor drie offensief denkende middenvelders: David Geeroms, Zarko Jelicic en publiekslieveling Kevin Baert. Vooraan een tweemansvoorhoede met Peter Utaka en Stavros Glouftsis. De spits met Griekse roots dankte zijn coach enkele minuten voor de pauze met het gelijkstellende doelpunt. Wat daar aan voorafging kreeg echter niet echt de volle goedkeuring van de roodwitte achterban.

Barry Budts trapte af en de partij startte evenwichtig. De beide ploegen tastten voorzichtig de gelederen af en schuwden het risico. Neen, de striemende regen was geenszins een bondgenoot van de 22 acteurs. Pas op de 9' de eerste opwinding in het stadion. Bezoeker KMSK kwam met een combinatie langs spits Foket voor doel. Michael Lea aarzelde, maar Beauprez zette de niet te missen mogelijkheid toch nog naast de verkeerde kant van de staak. Peter Utaka liet zich gewillig in het diepe passenspel van de roodwitten inschakelen, maar liep echter evenveel keren buitenspel. Althans zo zag het de lijnrechter. Een vrijschop van Zarko Jelicic werd door doelman Vandoorne nogal slordig in de voeten van Spencer Verbiest gebokst. De rebound had kracht en snelheid, maar miste precisie.

Aan de overkant moest Antwerpdoelman Ristovic een afgeweerde bal met de voet ontzetten. Net als zijn collega moest ook de KMSK-doelman ver uit zijn goal om met de voet redding te brengen voor Stavros Glouftsis de pass van Kevin Baert kon benutten. Bijna halverwege de eerste periode klom KMSK plots en geheel uit het niets op voorsprong. Gedragen door de wervelende lucht bereikte de vrijschop van Cousin het hoofd van Velghe die simpel buiten bereik van Predrag Ristovic in de kruising binnenkopte. De eerste tekenen van van publieke afkeuring waren duidelijk te horen. En de daaropvolgende minuten vermochten de Antwerpspelers daar weinig tegen in te brengen. Tot overmaat van ramp liep Ransford Addo precies dan tegen de gele kaart aan. Hij kent meteen zijn plaats tijdens de midweekwedstrijd.

KMSK zette zowaar enige druk, maar voor doel liep het mis voor Van Brabander. Roodwit zette aan met een corner van Zarko Jelicic. Vandoorne toonde zich klemvast. In de reactie trapte Beauprez vanop grote afstand slechts weinig naast het doel. Net toen het hele stadion vreesde voor een achterstand bij de rust knutselde roodwit een leuke aanval in mekaar. Spencer Verbiest pakte af en leverde een steekbal op maat voor David Geeroms. Peter Utaka mocht vol achter de pass aan. De haakfout was duidelijk in de zestien. Scheidsrechter Flament twijfelde niet. Stavros Glouftsis zette zich na enig overleg met zijn collega-spits Peter Utaka achter de bal en trapte feilloos rechtdoor. De doelman zat in de verkeerde hoek te vissen. KMSK haalde nog een keer de achterlijn, maar de bal belandde vol in het zijnet.

Ongewijzigde elftallen na de kampwissel. Nu trok roodwit het felst van start. Een actie over links werd in de voeten van Spencer Verbiest ontzet. Nu combineerde het schot kracht, snelheid en richting, maar streelde helaas de dwarsbalk. Peter Utaka had zich nog niet helemaal verzoend met de buitenspelregel, maar zorgde alleszins voor grotere problemen in de bezoekende afweergordel. Net geen kwartier ver of een afgeweerd schot van Foket ging vliegensvlug van Predrag Ristovic via Kevin Baert en Zarko Jelicic tot bij Peter Utaka. Lopen, dreigen doelman voorbij en vervolgens knap tussen een bos aan terugsnellende benen binnen. Roodwit had nu plots een voorsprong te verdedigen. David Geeroms en Zarko Jelicic deden dat naar de opinie van Flament iets te gretig. Beiden werden in het boekje genoteerd. Zarko Jelicic was er ondertussen net niet in geslaagd de zege veilig te stellen. De plaatsbal ging voorlangs.

Bezoekend coach Deneir wisselde twee pionnen, Warren Joyce bracht Souleymane Mamam. KMSK probeerde met korte combinaties te drukken. Pal op de zeventigste minuut kwamen ze ei zo na langszij. Met een werkelijk sublieme zweefsprong hield Predrag Ristovic de zwartbloezen op achterstand en scoorde een open doekje bij zijn fans. Met een extra verdediger ging roodwit het laatste kwartier in. Echt nodig was dat niet, wel integendeel. De bezoekers misten de scherpte om nog brokken te maken en ook in verdediging ging het steeds moeizamer. Peter Utaka werd nog een keertje diep gestuurd en in samenspel met Kevin Baert dwong hij de KMSK-verdediger Buysens tot een ingreep met de arm. Opnieuw wees scheidsrechter Flament naar de stip en ook nu bleef de (rode) kaart op zak. Met een opwippertje pal in het midden van het doel, net onder de dwarsbalk bracht Peter Utaka zijn seizoenstotaal op vier. Nog aardig wat goals minder dan de reekstopschutter, maar eindelijk voert een aanvaller wel schuttersstand bij de club aan.

De bezoekende coach legde zich sportief neer bij het verdict, maar de cijfers spreken in dit geval toch niet helemaal voor zich...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/11/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo - 29'
3 Ray Fränkel
12 Craig Cathcart
6 Michael Lea
8 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest
4 Zarko Jelicic - 65'
17 David Geeroms
9 Stavros Glouftsis - 42' (P) - 62'
11 Peter Utaka - 60' - 83' (P)
 
68' 4 Zarko Jelicic (uit)/
19 Souleymane Mamam (in)
78' 9 Stavros Glouftsis (uit)/
23 Henry McStay (in)
86' 8 Kevin Baert (uit)/
22 Richie Ryan (in)
K.M.S.K. Deinze
24 Kurt Vandoorne
6 Ludovic Buysens
3 Joeri Pardo
17 Sébastian Hermans
19 Pieter De Wulf
12 Bob Cousin
13 Bjorn Beauprez
16 Matthias Velghe - 22'
18 Kim Van Brabander
8 Matthijs Blancke - 71'
11 Pieter-Jan Foket
 
65' 19 Pieter De Wulf (uit)/
9 Sampson Twum (in)
66' 17 Sébastian Hermans (uit)/
20 Bert Van Nieuwenhuyse (in)
81' 11 Pieter-Jan Foket (uit)/
10 Ewout Denys (in)