K. V. Oostende

0 - 2

Zon. 20/01/2008 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Albertparkstadion

Toeschouwers: 2406
 
Scheidsrechter: Yuri Cosco

Lijnrechters: Dirk Gilon - Laurent Castel
 
Darko en Zarko om ter mooist...
Eigen bericht - Nog geen speelgerechtigde nieuwelingen voor Warren Joyce en dus moest hij bij doorlopend gebrek aan Kirk Hilton binnen de bestaande kern naar een valabele linksachter zoeken. David Geeroms deed het nochtans niet slecht op Lisp, maar moest in het Albertparkstadion bij voorkeur de linkerflank offensief kunnen belopen. Zarko Jelicic schoof op die manier naar de rechterkant, waar hij Henry McStay achter zich kreeg. Mamam Souleymane viel zodoende uit de kern. De Antwerpcoach kwam uiteindelijk uit bij Roel van Hemert als de geknipte man op de linksback. Niet als afgelopen maandag in pink zoals bij het Bikkembergs Mode Event in Milano, maar net als de overige ploegmaats in maagdelijk wit van kop tot teen. KVO had rode uitrustingen aangetrokken. Super sub Stavros Glouftsis en Luciano Olguin werden samen met Marco Gbarssin achter de hand gehouden in de dug out.

Niet gehinderd door het belang van de partij beiderzijds, zetten de twee supportersclans er van het begin de beuk in. KVO leek gesteund door mechanische middelen, wat in het voordeel, terwijl tussen de lijnen de balans min of meer in evenwicht bleef. Thuisploeg KVO dwong Antwerpdoelman Predrag Ristovic als eerste tot handelend ingrijpen met de vuist. Aangebracht over de linkerflank, waagde ook Dekeyzer zijn kans, maar mikte nogal ver naast. De spelhervattingen die de Antwerpdoelman de diepte instuurde, vonden geen genade bij de roodwitte voorhoede Peter Utaka-Darko Pivaljevic. Kozen zelfs meermaals het ruime sop. De wedstrijd stond nog niet echt onder hoogspanning. De buitenspelval klapte bovendien behoorlijk frequent dicht. Eerste corner voor bezoeker R Antwerp FC was een gezamenlijke inspanning van Henry McStay en Kevin Baert. Doelman Begeyn kon rekenen op een waarderend knikje van die andere ex-Cercledoelman Yves Feys. Applaus kwam er zeker voor het knappe vuistenwerk van de Oostendse portier op poging van de hardwerkende Kevin Baert. Een nieuwe corner vanop rechts van David Geeroms kwam via Peter Utaka, Zarko Jelicic en een ommetje langs de Oostendse afweergordel tot bij Darko Pivaljevic, maar ook nu trok de rode verdediging aan het langste eind.

Roel van Hemert bracht vrijwel onmiddellijk terug, maar Darko Pivaljevic kopte naar de verkeerde kant van de staak. Het schot van Dekeyzer klom zelfs tot boven de tribunes uit. Een Oostendse corner aan de linkerflank leidde een mooie beweging in. De poging van Gomez belandde als vanzelf in de grijphanden van Predrag Ristovic. Roodwit had nu wel veldoverwicht, maar de doelkansen bleven schaars. David Geeroms kon van een eigen corner via Zarko Jelicic op doel knallen, maar de linkspoot klom over het doel van Begeyn. Stassin stuurde diep op Dekeyzer. Antwerpdoelman Predrag Ristovic bewaarde dank zij een reuze redding met inzet van het hele lichaam zijn ongeschonden status. En nog was het niet over. Een navolgende hoekschop ging ook al via de Antwerpdoelman en het dwarshout opnieuw naar het hoekje. En nu was er een roodwitte vuist om de bal buiten te meppen. KVO sloot een furieus kwartiertje af met een uitzwaaier van Caramazza die rechts naast het doel belandde. Peter Utaka rondde zijn nogal schimmige eerste helft af met een mislukte actie. Rusten met 0-0, maar een mooiere 2-2 had ook gekund.

Roodwit deelde net na de kampwissel de Oostendse roodhemden een fameuze kaakslag uit. Zarko Jelicic werd net voor de fatale zone neergehaald. De muur op afstand. De blik op de goal. De ervaren traptechniek van landgenoot Darko Pivaljevic draaide de bal rond de muur en tegen de touwen. De bezoekers gingen in het voordeel. De vreugde om het doelpunt kostte de prijsschutter een gele kaart bovenop. Niemand bij roodwit die er om maalde, al was dat wel enigszins anders als Roel van Hemert (naar eigen zeggen helemaal, volledig, compleet en totaal ten onrechte) opgeschreven werd voor een schorsing tegen KVK. Niet echt veel later strandde Darko Pivaljevic op een haartje van zijn tweede seizoenstreffer. KVO-coach Kurt Bataille probeerde de roodwitte pletwals tot bedaren te brengen met een reeks wissels, telkens gepareerd door een offensieve reactie van Warren Joyce. De Antwerpverdediging had het heel even moeilijk met de inbreng van Muller Van Moppes, al was ook nu de buitenspelval een bijdehante ingeving over en weer. Dan maar van ver proberen, meende Roel van Hemert. De streep richting kruising raakte ergens een verdediger en caprioleerde in hoekschop.

David Geeroms trok vervolgens alle aandacht naar zich toe met een geel karton van scheidsrechter Yuri Cosco en het afronden van een vlotte aanval in het zijnet binnen dezelfde minuut. KVO ontsnapte door het midden, Dekeyzer legde breed. Predrag Ristovic had de hoek opnieuw knap afgesloten voor Caramazza. Tot ontzetting van de lokale kop sleepte KVO er zelfs geen hoekschop uit. Ook Coudeville kon na zijn lange inspanning niet doelgericht besluiten. In de reactie bouwde roodwit na een verre uittrap van Predrag Ristovic. Spencer Verbiest verlengde, Peter Utaka vond Zarko Jelicic. Een geraffineerde schijnbeweging en met de linker trappen. Roodwit vierde de bevrijdende treffer. KVO reageerde met enkele hoekschoppen en het grootste gevaar kwam plots uit de scheidrechterlijke achterzak. Niet alleen Roel van Hemert, maar ook invaller Marco Gbarssin viel er aan ten prooi. Spencer Verbiest kopte voorlangs. Luciano Olguin strafte bijna een half flatertje van de Oostendse doelman af. Stavros Glouftsis kwam in de slotfaze nog binnen met een spetter tegen de dwarsbalk. Zo eindigde het op een al even logische als verdiende bezoekende zege.

De vreugde om de tweede volle buit op rij klonk door in alle roodwitte reacties. Balen bij de beesten echter voor Roel van Hemert: de ontgoocheling om zijn schorsing tegen KVK haalde helaas de overhand.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/01/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert - 74'
7 Bobsam Elejiko
16 Ransford Addo
23 Henry McStay
8 Kevin Baert
4 Zarko Jelicic - 72'
14 Spencer Verbiest
17 David Geeroms - 60'
9 Darko Pivaljevic - 48' - 48'
11 Peter Utaka
 
75' 11 Peter Utaka (uit)/
18 Luciano Olguin (in)
78' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
84' 4 Zarko Jelicic (uit)/
33 Marco Gbarssin (in) - 86'
K. V. Oostende
1 Ricky Begeyn
4 Lars Wallaeys
5 Sebastien Stassin
6 Jan Masureel
7 Yannick Dekeyzer
8 Antonio Caramazza
16 Tom Coudeville
17 Kevin Pecqueux
18 Harald Meyssen
19 Milenko Milosevic
20 Laurent Gomez
 
54' 5 Sebastien Stassin (uit)/
15 Robin Muller van Moppes (in)
65' 20 Laurent Gomez (uit)/
14 Nick De Groote (in)
78' 19 Milenko Milosevic (uit)/
10 Bureima Maiga (in)