R. Antwerp F.C.

3 - 0

Zon. 11/05/2008 15:00 u.

K. Lierse S.K.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 14.000
 
Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters: Eddy Roosens - Laurent Castel
 
Peter 2 U and your friends...
Eigen bericht - Na de eerste twintig minuten mochten de beide teams voorsprong claimen. Allebei waren ze een paar keer gevaarlijk in het vijandig gebied komen opduiken. Allebei versierden ze ook ten minste een reuze kans, zij het dat bezoeker K Lierse SK er in feite alles aan deed om er niets mee te scoren. Janssens stuurde een doelrijpe kopbal van een ploeggenoot richting wolken en Jarju pegelde vol tegen de dwarsbalk. Dat was pech. Twee roodwitte pogingen en tel daar samen met de Antwerpcoach en de rest van zijn team de flagrante en onbegrijpelijke weigering van scheidsrechter Gumienny om de doorgebroken Matthias Trenson een strafschop toe te kennen, gerust maar bij. Na de twintigste minuut hadden de bezoekers hun beste pijlen al verschoten en kantelde de wedstrijd geleidelijk in het voordeel van de Bosuil-boys. Ook in de cijfers. Bij de rust had de voorsprong best al veel groter kunnen zijn, ware het niet dat Luciano Olguin, zijn prima werk ten spijt, de beste kans van de eerste periode naast het doel van Van Der Jeugt stuurde. Inderdaad de Argentijnse spits mocht uitendelijk rekenen op de voorkeur van zijn selectieheer ten nadele van flankspeler Kevin Baert. Ook twee wijzigingen in het roodwitte starterselftal. Zo kwam Predrag Ristovic in doel i.p.v. de nochtans voortreffelijke en topfitte Kevin Wauthy. Op rechtsachter nam Roel van Hemert over van de nu al immens populaire, maar misschien nog een beetje te onervaren Bart De Corte. Diens naamgenoot stond bij de Pallieters wel aan de aftrap. Charlie Miller kreeg de niet onaanzienlijke taak om oorlog te maken op vijandige grond.

Ondanks de loden hitte die niet enkel de grasmat verkleurde, was er strijd vanaf het eerste ogenblik met twee teams op zoek naar de snelle en allesbeslissende voorsprong. Thuisploeg R Antwerp FC stuurde Matthias Trenson al vroeg de loopgraven in. Een opgestoken voet over het scheenbeen van de linksachter zou een logisch vervolg moeten vinden op de stip. Niet zo voor scheidsrechter Gumienny. Na enige verzorging kon roodwit met 'twaalf' verder. Op de tribunes zetten de beide clans inderdaad de volumeknop open. Die van de Great Old net iets meer. De Pallieters waren (nog) niet onder de indruk. Het geelzwarte antwoord gevat en fel. Abdel Wahed sneed precies door de Bosuillucht, vond een koppende medespeler, maar ploeggenoot Janssens devieerde de doelrijpe bal in extremis over het dwarshout van Predrag Ristovic. Een verwittiging die kon tellen. Roodwit antwoordde met een corner van Francesco Carratta. Peter Utaka verlengde, maar Darko Pivaljevic mikte richting sponsorborden. Peter utaka probeerde het op voorzet van Zarko Jelicic dan maar zelf, maar ook het gestrekte schot van de spits zoefde de verste paal voorbij. De Witte stuurde een diepe van Ray Fränkel over het dak van de tribunes.

Dat was even adem bijtanken. De Antwerpachterhoede kneep de zwartgele aanvoerroutes dicht terwijl Peter utaka zijn geliefde versnelling-bal-aan-de-voet oefende. Predrag Ristovic moest tot aan de rand van zijn gebied komen om een verre van KLSK te onderscheppen. Even later had de Antwerpdoelman het geluk aan zijn zijde. Jarju werd slim door de roodwitte verdediging gestuurd en knalde vanop afstand... Tegen de dwarslat. Daar kwamen de boys van Joyce goed weg. Frans vergreep zich aan Luciano Olguin en werd opgeschreven. Niet veel later beslechtte scheidsrechter Gumienny een akkefietje Jarju-Carratta met een geel bonnetje voor de twee kemphaantjes. Was de vroege voorsprong er dus niet gekomen, plots werd het geduldige werk van R Antwerp FC toch beloond. Luciano Olguin deed iets onnavolgbaars op de rechterflank tussen vier Lierse-benen door. De voorzet botste via het lichaam van bezoekend doelman Van Der Jeugt voor de rechter van Peter Utaka die het geschenk meteen verzilverde. KLSK slofte niet meteen onder de indruk uit. De ervaren jongens van R Antwerp FC hadden steeds nadrukkelijker het heft in handen.

Peter Utaka spurtte achter een steekbal van Zarko Jelicic aan, maar werd vanwege het zonne-effect ten onrechte afgevlagd. Dat was uitstel. Bojovic kopte een flankvoorzet van Matthias Trenson naar het cornerpunt. Zarko Jelicic trapte hoog en gebogen op het aan de eerste paal toesnellende hoofd van Peter Utaka die zijn tweede van de middag, zijn 22e van het seizoen en zijn topschutterstitel tegen de touwen kopte. Met het rustsignaal bijna in het gehoor, besloot Luciano Olguin een met balverlies van de tegenpartij begonnen en bijzonder uitgesponnen aanval, naast het doel. "Een derde goal voor de rust zou de weergave van onze prestatie helemaal scheefgetrokken hebben", legde de bezoekende coach tijdens de persbabbel uit.

Tevreden was Herman Helleputte blijkbaar niet, hij wisselde al een eerste keer bij de kampwissel. Haalde de onzichtbare Samir terug en parkeerde Cavens op de rechterflank om Jarju te bevoorraden. Bleek al vlug dat de ex-spits rijkelijk in de weg liep van rechtsachter De Corte. Roodwit liet zich bijna verrassen door een vlug genomen vrijschop waarbij Cavens gevaarlijk voor doel opdook. Predrag Ristovic kloppen lukte gewoonweg niet. Miller kopte op voorzet van Cavens naast. De hitte knibbelde nu duidelijk aan het loopvermogen. De wedstrijd leek te verflauwen. Tot Slobodan Slovic na dubbelpass met Darko Pivaljevic en een tikje van Peter Utaka door de geelzwarte verdediging spurtte tot op de achterlijn. Even temporiseren en dan de bal in een perfecte boog op het voorhoofd van Luciano Olguin. De Argentijnse spits kopte overhoeks binnen. ATV-gastcommentator Eddy Snelders achtte roodwit in staat om de cijfers nog op te drijven, maar zulks gebeurde niet. De beide coaches verkozen de resterende tijd te gebruiken om enkele verse krachten speelminuten te gunnen en waarom niet om een mirakuleuze ommekeer te bewerkstelligen. Darko Pivaljevic en Luciano Olguin kregen hun applausvervanging.

De collega's benutten die onderbrekingen om een drupje water te drinken. Pal op de negentigste minuut ging de Bosuil nog een keer uit zijn dak. Even later begon de achterban aan een (bescheiden) feestje. Geen speler die niet bereid was om RAFC.tv te helpen de (winst)kansen in de eindronde in te schatten. En zoals beloofd, ook Roel van Hemert kwam langs... De ongelukkige Spencer Verbiest was al voor de partij gehuldigd voor zijn seizoen. Hans-Peter Lehnhoff en Rudi Smidts vierden elders in het stadion op gepaste wijze hun Cup Final van 15 jaar geleden. Bleef over Kevin Baert die een beetje mistroostig zijn werkplek verliet.
(Pewe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/05/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
3 Ray Fränkel
20 Matthias Trenson
9 Darko Pivaljevic
12 Slobodan Slovic
23 Francesco Carratta - 26'
52 Zarko Jelicic
11 Peter Utaka - 28' - 37'
99 Luciano Olguin - 70'
 
70' 52 Zarko Jelicic (uit)/
17 David Geeroms (in)
80' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
8 Kevin Baert (in)
83' 99 Luciano Olguin (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
K. Lierse S.K.
1 Sven Van Der Jeugt
2 Thomas Decorte
15 Frederic Frans - 22'
21 Petar Bojovic
5 Seth De Witte
20 Mohamed Abdel Wahed
7 Chris Janssens
8 Yoni Buyens
16 Charlie Miller
77 Ahmed Samir
18 Moustapha Jarju - 26'
 
46' 77 Ahmed Samir (uit)/
10 Jurgen Cavens (in)
60' 20 Mohamed Abdel Wahed (uit)/
14 Lorenzo Rimkus (in)
80' 8 Yoni Buyens (uit)/
17 Jerome Vanderzijl (in)