Scheidsrechter: Jozef Hus

Lijnrechters: Marcel Mallach - Leon Franken

Na R Antwerp FC - KRC Harelbeke

Uitschuiver na uitsluiting Nico Broeckaert

Deurne — Na de thuisnederlagen tegen SC Eendracht Aalst, KV Mechelen, KFC Germinal en Ekeren de twee Brugse clubs, liet de Great Old zaterdag tegen KRC Harelbeke een nieuw verlies optekenen. Voor de rood-witten dreigt een roemloos competitieslot. De beker kan nog soelaas brengen.

Na een weliswaar weinig denderende eerste helft zag het er nochtans niet slecht uit voor de Sinjoren die met een knap kopbaldoelpunt van Krist Porte verdiend de rust ingingen met een 1-0 voorsprong. Het keerpunt kwam er acht minuten na de herneming. Ngonge holde na lokaal balverlies tussen Nico Broeckaert en Rudi Smidts achter een lange bal aan en werd net voor het strafschopgebied door eerstgenoemde foutief tegen de grond gewerkt. Rood voor de Antwerplibero en vrijschop voor de bezoekers die door Frunza via het hoofd van Krist Porte voorbij een machteloze Ranko Stojic werd getrapt.

Binnen de tien minuten stond het 1-2. De thuisdoelman blokkeerde een staalhard schot van Ngonge, wat hij in de aanvangsfase van de wedstrijd ook al eens gepresteerd had, maar het leer rolde tot bij de aan de pauze ingebrachte Van Tieghem die maar in te duwen had. Voor de Bosuilploeg zag het er plots somber uit. "Onze enige verdienste was dat we ondanks tien tegen elf toch zijn teruggekomen," zei trainer Laszlo Fazekas. "Na de gelijkmaker moesten we echter nog een derde doelpunt toestaan en dat stemt me droevig."

Rood-wit kwam langszij. Kubik werkte een poging van William Verbeeck voor de lijn weg. Cisse Severeyns draaide er tien minuten voor tijd succesvol van Hameg weg en die haalde de thuisaanvaller onderuit. Scheidsrechter Hus haalde een tweede rode kaart boven. Wim Kiekens trof vanop de stip raak. Daarmee leek een puntendeling in de maak die beide ploegen had kunnen bevredigen. KRC Harelbeke toonde zich echter gretiger dan zijn tegenstander. Toen Detollenaere vanop de eigen speelveld een lange ren inzette, dacht niemand eraan hem af te stoppen.

Hij schoof gepast door naar de mee opgerukte Kubik die met zijn linkerpoot vanuit een scherpe hoek doelman Ranko Stojic geen schijn van kans liet. "Voor eigen publiek drie goals incasseren is dodelijk," concludeerde Laszlo Fazekas. Na de 4-0 van de week voordien in Beveren ging zijn ploeg nogmaals onderuit. De afwezigheden van Ganiyu Owolabi en Willy Vincent, waardoor enkel Cisse Severeyns overbleef om in de spits te spelen en de onbeschikbaarheid van Milosevic die door Ossomo onvoldoende werd opgevangen, waren slechts verontschuldigingen waarachter men zich in het Bosuilkamp niet verschuilt (J.Cla. - GvA - 09/04/1996).

Retrospectieve door Peter

Na de zesde thuisnederlaag is de stevige thuisreputatie van de Great Old naar de verdoemenis. De spelers reageerden na de match eerder giftig en wezen richting Laszlo Fazekas. De trainer verweerde zich met de uitleg dat hij wel uit de degradatiezone was gebleven met een ploeg die slechts op twee plaatsen gewijzigd was t.o.v. die van het rampseizoen 1994-1995. 't Is maar hoe je het bekijkt.

R.A.F.C. tegen KRC Harelbeke was een behoorlijke pot voetbal, eerder spannend dan hoogstaand. Krist Porte bracht rood-wit op voorsprong. De Great Old haalde de rust met een verdiende 1-0 marge.

De uitsluiting van libero Broeckaert na de pauze luidde de ommekeer in. Frunza scoorde uit vrije trap. Van Tieghem frommelde nummer twee binnen. Wim Kiekens bracht de score op strafschop weer in evenwicht. Kubik had echter het laatste woord. 2-3, al had het ook omgekeerd kunnen zijn (Antwerp Clubblad-17 - 05/05/1996).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 09/04/1996)

9 Cisse Severeyns

58' 11 Manu Godfroid (uit)/
12 Rudi Taeymans (in)
68' 4 William Verbeeck (uit)/
8 Felix-Michel N´gonge

46' 13 Steev Yousfi (uit)/
11 Jan Van Tieghem (in) - 64'
70' 14 Florin Frunza (uit)/