R. Union St.-Gilloise

2 - 1

Zon. 04/11/2007 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade J. Mariën

Toeschouwers: 2.006
 
Scheidsrechter: Gunter Boelen

Lijnrechters: Gerry Saenen - Michel Demaeseneer
 
Dromen is bedrog
Warren Joyce koos voor een versterkt middenveld met Fränkel, Verbiest en de volledig herstelde Gbarssin. Wie had verwacht dat Pivaljevic mee in de spits zou lopen, dan wel op het middenveld kwam bedrogen uit. Jelicic en Baert kregen de flanken toegeworpen en een niet volledig fitte Utaka moest op een eiland voor gevaar zorgen. Zekerheid boven alles leek de leuze en hiermee onderstreepte de coach zijn stelling dat minimaal een punt op verplaatsing een basisvereiste is om gestaag te klimmen in de rangschikking.

Het dromen van zekerheid bleek zoals wel vaker in het leven een illusie en de droom spatte al na zes minuten uiteen. Op corner werd Kevin Nicaise aangespeeld in de rechthoek en deze deviëerde het leer naast Ristovic in doel. R Antwerp FC moest nu komen, R Union SG kon zich toeleggen op de bekende tactiek van de counter. Nog voor R Antwerp FC een halve vuist wist te maken gaf de Antwerpse defensie alle hoop uit handen middels enkele frappante verdedigende fouten. Buelinckx mocht Siani aanspelen. De Anderlechthuurling kopte door naar Stassin die maar binnen te tikken had. R Union SG wist op geen enkel moment te bekoren, maar scoorde duidelijk beter op het collectieve vlak. In een verder harde pot voetbal versierde R Antwerp FC nauwelijks een halve kans. Enkele boekingen rijker en illusies armer droop al wat roodwit was af richting catacomben voor thee en een donderpreek van Warren Joyce.

De tweede helft leek een maat voor niets tot Baert er een klein kwartier voor affluiten 2-1 van maakte met een prachtige volley. De eerste bal tussen de palen bleek ook meteen de treffer van de hoop. R Antwerp FC had na drie minuten Pivaljevic gebracht voor Gbarssin, maar het zag zijn wonderkind van weleer enkele minuten later uitvallen met een blessure. Dit was de aanleiding om Roel Van Hemert op rechts zijn terugkeer te laten vieren, in een aanvallende rol. Ook de Nederlander wist , zijn coachende kwaliteiten op het veld ten spijt, zijn ploeggenoten niet te inspireren tot grootse daden. Het was wachten tot Antwerpboy Baert, zoals gezegd, voor de heropflakkering zorgde. R Antwerp FC trachtte een furieus slotoffensief uit de mouw te toveren en Union kwam op counter dicht bij de derde treffer die door Habarugira rakelings over doel gemikt werd.
R. Union wisselde drie spelers en trachtte de snelheid uit de wedstrijd te halen. R Antwerp FC zette alles op alles in een slotoffensief van de wanhoop. Doelman Ristovic trok mee ten strijde, maar het mocht niet baten... Balverlies van de doelman leverde R Union SG een counterkans op. De goalie zweefde het schot uit doel, net voor hij in eigen doelgebied liep. Rood was het logische gevolg.
(J.D.R. - bron: www.rafc.be - 04/11/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic - 89'
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko - 26'
16 Craig Cathcart
6 Michael Lea
3 Ray Fränkel
14 Spencer Verbiest
33 Marco Gbarssin
8 Kevin Baert - 78'
52 Zarko Jelicic
11 Peter Utaka - 2'
 
47' 33 Marco Gbarssin (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
49' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
2 Roel van Hemert (in)
89' 52 Zarko Jelicic (uit)/
21 Kevin Wauthy (in)
R. Union St.-Gilloise
41 Mulopo Kudimbana
7 Davy Peeters
4 Remi Keromsest
22 Kevin Nicaise - 6' - 73'
2 Stéphane Poncet
8 Stéphane Stassin - 14'
25 Samy Dehamla
18 Jules César Oulaï - 36'
5 Christophe Préseaux
17 Yves Buelinckx
3 Sébastien Siani
 
84' 17 Yves Buelinckx (uit)/
20 David Habarugira (in)
85' 22 Kevin Nicaise (uit)/
24 Enonga Diowo Wetshi (in)
88' 3 Sébastien Siani (uit)/
13 Giuseppe Gentile (in)