KVSK United O.-L.

2 - 1

Zat. 02/02/2008 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stedelijk Sportstadion Lommel

Toeschouwers: 4.250
 
Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters: Gert Deckers - Rudi Henderickx
 
Roodwitte elf betalen zware tol in Limburg
Eigen bericht - De ontgoocheling, neen, de verslagenheid was af te lezen van heel het wezen van coach Warren Joyce na afloop van de bijzonder pijnlijk verlopen avond in het Stedelijk Sportstadion te Lommel. Er waren niet alleen de twee identieke doelpunten op zeer korte tijd, er was het verlies van match en driepunter, maar er was leed, vooral heel veel fysiek leed voor twee Antwerpaanvallers. Net op een moment dat spits-op-overschot Darko Lukanovic naar reeksgenoot KVK Tienen vertrok, vallen er bijzonder zware blessures te vrezen voor Luciano Olguin en nieuweling Manu Kenmogne. Hoewel nog niet bevestigd door een medisch rapport sprak de Antwerpcoach dan al van een beenbreuk voor Manu Kenmogne en een armbreuk voor de Argentijnse spits. In de wandelgangen bevestigde niemand dit harde verdict, maar de uitleg van een ooggetuige wijst op zijn minst in de richting van een bijzonder langdurige afwezigheid.

Slechts een wijziging in het roodwitte team dat de midweekmacht winnend had afgesloten. Met Richie Ryan kreeg een echte linkervoet de voorkeur op een echte flankspeler. Discutabale keuze als je de nieuwe linkerflanker bijna voortdurend in het overvolle centrum zag evolueren. Daar moesten twee stofzuigers de actieradius van het duo De Condé-Franck inperken. Op links beloofde het een 'hete' avond te worden voor (gelegenheids)rechtsachter Ransford Addo met de adem van ex-Bosuil Marco Pereira in de nek. Dat bleek evenwel pas in de loop van de partij, want de thuisploeg begon bijzonder behoudend aan de partij.

Opdracht of toeval, Marco Gbarssin pakte ook nu uit met de stilaan vertrouwde doelpoging binnen de eerste 60". Het leverde evenwel geen direct succes op. Match onmiddellijk op slot. Antwerpaanvaller Manu Kenmogne kreeg een onbestrafte slag in het gelaat te verwerken en wist dan al dat hij zou moeten oppassen voor lijf en leden. Pas in de zesde minuut het eerste doelgevaar met De Condé in een klein reeksje vanaf het hoekje. De dril die zijn spelers hadden moeten doorstaan, leek op te leveren. Gevaar consequent weggewerkt door... Luciano Olguin. Een uitbraak van de Argentijnse spits op aangeven van Ray Fränkel eindigde in de zestien tegen de grond en met een bizarre gele kaart erbovenop. Armen noch benen gebroken en amper dertig sekonden later gevolgd door dezelfde sanctie voor Bobsam Elejiko. Het regende vrijschoppen. Op een ervan (na duwfout van aanvaller Pereira op de eigen helft) trapte Spencer Verbiest. Het hoofd van Fränkel vond de staak en de bal schoof op het besproeide terrein over de doellijn wat ook doelman Schurmans nog probeerde. 0-1 voor de bezoekers. KVSK verliet de verdedigende stellingen, maar kon niet direct de vuist ballen. Een afgeblokte corner, de rebound van Franck in handen van Ristovic.

Tien minuten verder kende KVSK wel succes. Uitgesponnen groenwitte actie en van iets over de middellijn gooide De Koninck over het pak naar de verste paal. Janssen debuteerde met een (eerste) kopbaldoelpunt. 1-1. Amper later gooide Franck over het pak naar de verste paal. Janssen verdubbelde met een (tweede) kopbaldoelpunt. 't Was bijna gênant om zien hoe in twee minuten de bezoekende voorsprong omgezet werd in achterstand. En er was vrees voor meer, maar United haalde zelf vrijwel onmiddellijk het tempo opnieuw uit de partij. Dat brak ze iets over het half uur bijna zuur op. Richie Ryan in een van zijn weinige offensieve bevliegingen stak in een dubbelpass met Luciano Olguin de bal in de loop van de spits. Het schot werd door De Koninck van de doellijn weggeveegd. Vijf minuten later luidden de klokken opnieuw. Een pegel van Marco Gbarssin werd door de doelman afgeweerd. De bal viel voor de voet van Luciano Olguin die pal op de benen van Schurmans afketste alvorens door een verdediger te worden ontzet. Pal voor de rust tackelde Henry McStay vol op een van de onderste ledematen van De Condé en incasseerde de enige terechte bezoekende gele kaart. Het mini-slotoffensief van de thuisploeg leverde enige dreiging, maar geen doelpunten op. Rusten met 2-1 op het bord.

Na de kampwissel kwam Kevin Baert om beweging in de linkerflank te krijgen. Een vroeg accident met Manu Kenmogne als zwaargehavend slachtoffer, doorkruiste het scenario dat coach Warren Joyce in gedachten had. Net te voren had de spits nog een zwaar schot naastgeplaatst. Worden de eerste vaststellingen bevestigd, was dit allicht het laatste van dit kalenderjaar en nog vele maanden erna. De aangeslagen bezoeker hing nog niet in de touwen, maar KVSK zag toch kans schoon om via het duo Franck-De Condé de voorsprong te beveiligen. Veel kansen kwamen er niet, maar het wegwerken van de hoekschoppen werd door het uitvallen van Luciano Olguin opnieuw een heikel punt. De spits was in een wat merkwaardig duel aan de zijlijn tegen de boarding beland en met een geblesseerde (gebroken?) arm afgevoerd. Pas een eerste echte mogelijkheid voor KVSK halverwege de periode als Raymaekers op een boksbal van Predrag Ristovic kon knallen. Was Pereira al een match lang de schaduw van Antwerprechtsachter Ransford Addo, naarmate de tijd vorderde werd de flankspeler zowaar een echte gesel. R Antwerp FC strompelde door het laatste kwartier en kon geen kansje meer versieren.

KVSK hield de punten thuis in wat stilaan een traditie lijkt te worden. In tegenstelling tot eerdere edities was het puntengewin dit keer niet verdiend. De ontgoocheling was van alle roodwitte gezichten af te lezen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/09/2007)
 
Minuut per minuut
wedstrijd oorspronkelijk gespeeld op 01 september 2007 als derde van de eerste seizoenskalender >< competitie op gerechtelijk bevel van de rechtbank van Namen onderbroken in het weekeinde van 8 en 9 september >< eerst UR Namur en later ook KFC V. Geel aan de oorspronkelijke 17 clubs van de reeks toegevoegd >< als derde van vier (al gespeelde) wedstrijden geïntegreerd in de nieuwe kalender >< ingeschreven op speeldag 22 van 02 februari 2008 >< heen- en terugwedstrijd in een periode van vijf weken betwist
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/10/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
3 Ray Fränkel - 16'
7 Bobsam Elejiko - 10'
23 Henry McStay - 42'
19 Souleymane Mamam
22 Richie Ryan
33 Marco Gbarssin - 75'
14 Spencer Verbiest
9 Luciano Olguin - 9'
18 Manu Kenmogne
 
46' 22 Richie Ryan (uit)/
8 Kevin Baert (in)
55' 18 Manu Kenmogne (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
65' 9 Luciano Olguin (uit)/
20 Sean Doherty (in)
KVSK United O.-L.
1 Koen Schurmans
2 Mike Dekoninck
5 Harald Pinxten
3 Wim Raeymaekers - 20'
23 Marc Eberle
6 Kevin Franck
4 Christophe Delande
8 Dimitri De Condé
11 Marcos Pereira
13 Jochen Janssen - 26' - 28'
14 Bram Criel
 
65' 6 Kevin Franck (uit)/
16 Robin Peeters (in)
79' 14 Bram Criel (uit)/
7 Bjorn Beyens (in)
89' 13 Jochen Janssen (uit)/
10 Kevin Oris (in)