Scheidsrechter: Amand Ancion

Lijnrechters: Robert Surkijn - Luc Janssens

Na R Antwerp FC - Cercle Brugge KSV
Retrospectieve door Peter

Josip Weber zal met gemengde gevoelens terugdenken aan de confrontaties met R Antwerp FC. Al drie opeenvolgende seizoenen wist de opportunistische Kroaat van groen-zwart twee keer te scoren tegen de Great Old. Net als de vorige keren (2-3 nederlaag op Olympia in '92-93 en 3-2 op de Bosuil in '91-'92) ging zijn ploeg ook nu de boot in. Na amper 20 minuten wedstrijd deed niets vermoeden dat Cercle ook nu het onderspit zou moeten delven. De Bruggelingen waren de vlotst combinerende ploeg en hadden al snel een ogenschijnlijk veilige 0-2 marge uitgebouwd. Ook R.A.F.C. heeft een topschutter en dat heeft Cercle geweten.

Op het halfuur pakte Feys de doorgebroken Cisse Severeyns op het randje van het zestienmetergebied. De Cercle-doelman met rood buiten, de strafschop van Wim Kiekens opt kracht binnen. R.A.F.C. opnieuw in de wedstrijd. Trainer Urbain Haesaert bracht nog voor de rust de Hongaar Kalman Kovacs in, een geslaagde zet zou blijken. Nog voor de pauze maakte Cisse Severeyns er enig mooi 2-2 van. Vlak na rusten dienden de rood-witten Cercle de doodsteek toe. Eerst rondde Wim Kiekens een knappe collectieve aanval af. Vervolgens knikte de uitstekende Kalman Kovacs nummer vier tegen de netten.

De mannen van Houwaart spartelden nog even tegen, maar Ratko Svilar was niet te passeren. Zelfs Weber geraakte op strafschop niet meer voorbij de Antwerpdoelman. Ook R.A.F.C. kreeg nog een strafschop. Hans-Peter Lehnhoff kon zijn knappe prestatie niet bekronen. Hij zag zijn elfmeter gestopt door Vaesen. Met 3 op 6 ziet het er meteen mooi uit voor de rood-witten, die nu een aantal op papier makkelijker matchen voorgeschoteld krijgen (Antwerp Clubblad 4 - 10/09/1993).

9 Cisse Severeyns - 40'

34' 6 Rony Van Rethy (uit)/
14 Kalman Kovacs (in) - 48'
78' 11 Carlo Lavigne (uit)/
9 Josip Weber (K) - 6' - 20'

28' 14 William Osei Berkoe (uit)/