R. Antwerp F.C.

0 - 1

Zon. 01/06/2008 16:00 u.

A.F.C. Tubize

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 15.506
 
Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters: Mark Simons - Michele Scatorchia
 
Geelrode zegetocht richting voetbalhemel, Bosuil in rouw
Eigen bericht - Alex Di Gregorio had twee vrienden meegebracht om samen zijn ex-club richting promotie te schreeuwen. De ex-skipper vatte zijn en bij uitbreiding de ontgoocheling van de hele roodwitte fanschare kort en krachtig samen: "Zo dichtbij en nu is de stap allicht voor langere tijd heel ver weg." Na de gemiste promotie met zijn Nederlandse club RKC, zag hij een eersteklasse-avontuur bij R Antwerp FC als volgende faze in zijn carrière wel zitten. Dus niet. Philippe Saint Jean mocht zijn collega-coach na afloop dan al bedelven onder complimenten voor de opeenvolgende prestaties van zijn roodwitte jongens, al van vroeg in de wedstrijd was duidelijk dat de ijzeren tucht en discipline van de geelroden moeilijk, zo niet onmogelijk te ontwrichten zou zijn.

R Antwerp FC in een vijfmansachterhoede gewrongen en ten minste een hele speelhelft verstoken van de geniale flitsen van Darko Pivaljevic, begon inderdaad aarzelend en onzeker aan de partij. "We kwamen echt maar aan enkele halve kansjes, maar zelfs dan kan je uiteraard scoren", wist Warren Jocye na afloop van zijn allerlaatste partij op de Bosuil. Waar het dagen en weken geleden nog lukte met de ogen toe, slaagden Luciano Olguin, Peter Utaka noch Zarko Jelicic erin de roodgele defensie te kloppen. AFC Tubize had de betere momenten in combinatie en als Stuckens even over het halfuur vanuit het niets via de verste paal binnenschoot, kreeg het geelrode sprookje plots vleugels en leek de Bosuil op een anti-climax af te stevenen. De ex-spits van AFC Dender EH leek, na het exploot met de Oost-Vlaamse club, inderdaad regelrecht op weg naar de Belgische topklasse... De Great Old diende te (be)rusten in achterstand. En dan is er verlangen naar een vroege treffer na de peptalk van de coach... en wie weet nog wat meer. Met Darko Pivaljevic vanaf de kampwissel en later in de partij ook nog Stavros Glouftsis probeerde Warren Joyce de bakens alsnog te verzetten. Het geloof bij tegenstander AFC Tubize was echter fenomenaal groot.

Zo groot dat Predrag Ristovic naar het matcheinde toe nog meer dan een figurantenrolletje moest vertolken om zijn team voor verzuipen te behoeden. Luciano Olguin ging mee strijdend ten onder en bekocht zijn inzet in de allerlaatste minuut nog met een flauwe gele kaart. De poorten van eersteklasse blijven opnieuw gesloten voor R Antwerp FC en voor de meest fantastische achterban van de reeks die nog steeds kan en wil mobiliseren voor de geliefde kleuren...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/06/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
3 Ray Fränkel
20 Matthias Trenson
52 Zarko Jelicic
23 Francesco Carratta
12 Slobodan Slovic
99 Luciano Olguin - 89'
11 Peter Utaka - 59'
 
46' 7 Bobsam Elejiko (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
67' 2 Roel van Hemert (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
A.F.C. Tubize
1 Thierry Berghmans
6 Yohan Brouckaert
5 Grégoire Neels
11 David Vandenbroeck
13 Jean-Baptiste Paternotte
7 Quentin Gailly
17 Julien Charlier
18 Christophe Lepoint
19 Benjamin Lambot
9 Sauthier Diafutua
25 Kevin Stuckens - 31'
 
60' 25 Kevin Stuckens (uit)/
15 Benjamin Kabongo (in)
71' 9 Sauthier Diafutua (uit)/
16 Muscal Mvuezolo (in)
78' 17 Julien Charlier (uit)/
8 Samuel Remy (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - A.F.C. Tubize ?
Matthias Trenson 186
Roel van Hemert 126
Zarko Jelicic 91
Slobodan Slovic 86
Predrag Ristovic 83
Luciano Olguin 81
Darko Pivaljevic 43
Ray Fränkel 34
Francesco Carratta 29
Ransford Addo 21
Stavros Glouftsis 21
Bobsam Elejiko 8
Peter Utaka 8

Totaal aantal stemmen: 817


Bekijk de totale tussenstand