KVSK United O.-L.

1 - 4

Don. 05/06/2008 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stedelijk sportstadion

Toeschouwers: 1405
 
Scheidsrechter: Karim S.

Lijnrechters: Franky Casieris - Erik Waegemans
 
Antwerpfans weten het zeker: "Respect for Warren Joyce"
Eigen bericht - Twee keer aan het einde van de missie bij R Antwerp FC: coach Warren Joyce en assistent Willy Pallemans 'verlaten' de club door de grote poort. De Antwerpfans hebben, ondanks het mislopen van die zo fel begeerde klim naar de topklasse van het Belgische voetbal, in Lommel hartverwarmend afscheid genomen van hun Engelse coach. De Antwerpspelers scoorden vier keer en droegen zo bij tot een geslaagde slotavond van bijna twee campagnes in BelgiŽ. De roodwitte spelersgroep stuurt zijn coach met spijt in het hart de plas over richting Manchester Utd. Ook van enkele spelers is het lang geen uitgemaakte zaak of ze volgend seizoen het roodwitte shirt nog zullen dragen. Kevin Baert en Spencer Verbiest lijken te aarzelen. Limburger Francesco Carratta richt zijn voetbaltoekomst resoluut op Deurne-Noord.

Dit keer geen massale persbelangstelling, de vertrouwde gezichten van krant en RAFC.TV waren er wel. Bij R Antwerp FC had de technische staf, zoals aangekondigd een groot aantal nog bijna onbekende voetbalbenen en rugnummers mee. Zo werd het een bijna nieuw begin voor Kevin Wauthy, Marco Gbarssin, Stavros Glouftsis en na de kampwissel ook voor Ritchie Ryan en Manu Kenmogne. Het matchbegin was van een ongekende slordigheid. Geen van beide teams had er blijkbaar zin in. Ook de fans deden er het zwijgen toe. Niet zo Warren Joyce, je hoorde zijn instructies zo door het stadion galmen. Eens de drive gevonden, ging het geleidelijk beter met de match. Zeker nadat de netten een eerste keer hadden getrild. Zarko Jelicic maakte de actie. Zag zijn schot afgeblokt worden. In de rebound krulde de nieuwe contractant zich tot roodwitte prijsschutter van de eindronde. De achterstand prikkelde de tegenstand. Zo'n kwartier later zag Guido Brepoels vanuit de tribunes zijn team via een kopbal van Oris op gelijke hoogte klimmen. Op het uur klom Luciano Olguin hoog en net als tegen OHL kopte hij de mooi door Manu Kenmogne en Roel van Hemert voorbereide actie, schroeiendhard voorbij de doelman. KVSK legde zich bij de feiten neer.

Roodwit snelde in twee richtingen naar een ruime zege. De fans dankten hun afscheidnemende coach met weer een nieuw supporterslied en de spelers... Negen maanden en enkele dagen nadat hij op de spot neerging met een gefractureerd been, knalde Manu Kenmogne zijn eerste (competitie)doelpunt van het seizoen tegen de touwen. Hij dankte hemel en heer. Zo'n tien minuten voor tijd rushte Luciano Olguin door de groenwitte defensie en zette de riante 1-4 score op het bord. De lokalen kregen nog enkele corners te trappen, maar Kevin Wauthy kloppen lukte niet meer. Na afloop heel veel sentiment tijdens de laatste woorden van Warren Joyce bij RAFC.TV. Assistent Willy Pallemans bergt de trainersshoes op en blikt terug op een mooie staat van dienst. Enkele Bosuilboys plooien voor 't laatst hun roodwitte shirt op en de Antwerpfans bergen toeters en bellen op tot 4 juli als de nieuwe technische staf voor het eerst troepenschouw houdt.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/06/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
2 Roel van Hemert
3 Ray Fršnkel
7 Bobsam Elejiko
20 Matthias Trenson
52 Zarko Jelicic - 13'
23 Francesco Carratta
33 Marco Gbarssin
8 Kevin Baert
10 Stavros Glouftsis
5 Luciano Olguin - 60' - 81'
 
46' 8 Kevin Baert (uit)/
17 David Geeroms (in)
46' 33 Marco Gbarssin (uit)/
22 Richie Ryan (in)
52' 10 Stavros Glouftsis (uit)/
18 Manu Kenmogne (in) - 73'
KVSK United O.-L.
26 Tom Muyters
2 Mike De Koninck
5 Harald Pinxten
21 Vincent Euvrard
12 Ahmet ÷cal
7 Bjorn Beyens
6 Kevin Franck
4 Christophe Delande
18 Wouter Scheelen
9 Robby Van de Weyer
10 Kevin Oris - 30'
 
61' 12 Ahmet ÷cal (uit)/
23 Marc Eberlť (in)
78' 6 Kevin Franck (uit)/
16 Sam Vanaken (in)
78' 18 Wouter Scheelen (uit)/
19 Davy Brouwers (in)