K.V.K. Tienen

2 - 2

Zon. 21/12/2008 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Bergéstadion

Toeschouwers: 3756
 
Scheidsrechter: Gunter Boelen

Lijnrechters: Davy Buelen - Peter Bonte
 
Roodwit knokt zich terug in de match na vroege achterstand
Eigen bericht - Beide ploegen hebben zich werkelijk uit de naad gewerkt om er een aangenaam kerstspektakel van te maken in het goed volgelopen Bergéstadion. Aangename weersomstandigheden en sfeer en vier knappe doelpunten. Er was hier en daar een mazzeltje mee gemoeid, maar de logische puntendeling kon nagenoeg iedereen bevredigen. KVK schoot als een furie uit de kleedkamer en had het geluk al snel een (bijna) veilige voorsprong te verwerven. Roodwit had moeite zich in de match te knokken, maar eens aan zet, zag het in de tweede helft zijn inzet beloond met twee doelpunten van clubtopschutter Manu Kenmogne. Tevredenheid bij de achterban, maar er heerste toch een beetje een gevoelen van frustratie in de roodwitte spelersgroep vanwege de al te vaak voorkomende slappe start. Enig excuus voor het aarzelende begin bij roodwit was de onverwachte make-over van het elftal. Darko Pivaljevic was al eerder afwezig, maar Dimitri Davidovic moest bovendien ultiem voorzien in de vervanging van linkspoot Zarko Jelicic.

De Antwerpcoach maakte een enigszins onverwachte verdedigende keuze. Roel van Hemert schoof inderdaad in op rechtsachter. Bas Vervaeke werd zo opnieuw voluit (aanvallende) rechterflankspeler. Slobodan Slovic moest het opengevallen gat op linksmidden voor zijn rekening nemen. Voor het overige behield iedereen het vertrouwen na de stevige overwinning tegen KMSK Deinze. KVK-coach Nassen stuurde met Lacroix, Haznadar en Dufoor een bijzonder offensieve elf tussen de lijnen. Sebastian Setti probeerde uit de aftrap te scoren, maar zijn poging was slecht gericht. Vervolgens claimde KVK balbezit en veldoverwicht. De linkerflank werd het uitverkoren terrein om te ageren. Ive Thijs en Sebastien Dufoor hielden de gek met nieuweling Roel van Hemert. Dufoor verlengde de uittrap van Schuermans en Thijs knalde onhoudbaar in de kruising. De vroege voorsprong stond op het bord. Roodwit was nog niet bekomen van die opdoffer of Predrag Ristovic stuiterde een inzenden van de linkerflank in de voeten van Dufoor die niet aarzelde om opnieuw uit te halen. Tien minuten ver en de bezoekers waren nagenoeg tot suikerpulp vermalen. Via een vrije trap van Slobodan Slovic gaf roodwit enig teken van leven. KVK zag de bezoekende onmacht, maar liet R Antwerp FC geleidelijk in de match komen.

Veel gevaar leverde het allemaal niet op, toch enige hoekschoppen waarmee de blauwwitte verdediging bezig bleef. Ex-Tienenaar Darko Lukanovic knalde een botser uit de voetbalschoenen. Schuermans bokste in corner. Marco Gbarssin kreeg een forse uitbrander te slikken vanwege opvallend leunen bij Lacroix. Net voor het half uur luidde een afgeweerd schot van Darko Lukanovic bijna de aansluitingstreffer in. De rebound van Marco Gbarssin werd van de lijn geveegd en ook een derde poging via Darko Lukanovic ketste ultiem af in corner. KVK Tienen combineerde bij momenten in sneltreinvaart doorheen de roodwitte gelederen. Meer dan enkele hoekschoppen en een slechtgerichte kopbal van Van Hees leverde het nochtans niet op. En alweer een doelworsteling voor Schuermans. Slobodan Slovic met de hoekschop. Matthias Trenson met het schot op de doelman. Darko Lukanovic met de brede pass. Sebastian Setti tikte tot slot naast. Lacroix overleefde een tackle van Ransford Addo en zette uit het voordeel Dufoor vrij, maar die belandde in het zijnet. In de plaats van de veilige voorsprong, kwam R Antwerp FC ei zo na nog aansluiting vinden. Het handspel van een KVK-verdediger in de fatale zone werd echter niet bestraft. Rusten met 2-0 op het bord.

Antwerpcoach Davidovic hield het niet alleen bij woorden, maar bracht met Spencer Verbiest en Emmerik De Vriese ook twee nieuwe krachten mee. Ransford Addo en Roel van Hemert betaalden de tol van de aarzelende start. KVK liet de bezoekers niet direct vrij spel, maar voor een dominante start zoals bij het begin van de partij hadden de lokalen blijkbaar de reserves niet meer. De match was in evenwicht en het eerste gevaar kwam nu van bezoeker Marco Gbarssin die in de vlucht naastjoeg. En de stoere middenvelder zou het daarbij niet laten. Rechtsachter Bas Vervaeke werd foutief in zijn handelen afgestopt. Volgde de vrije trap van Emmerik De Vriese die door... Marco Gbarssin naastgekopt werd. Ondertussen toch al een kwartier ver. KVK loerde op de counter via schakelman Penga en had dus nog niets van zijn voorsprong moeten inleveren. Lang duurde dat evenwel niet meer. Een hele mooie gevarieerde bezoekende combinatie met Matthias Trenson, Marco Gbarssin, Emmerik De Vriese werd na mooie controle door Manu Kenmogne in de verste benedenhoek gedeponeerd (2-1).

Meteen rolden de bezoekende geluidsgolven met zelden geziene kracht doorheen het Bergéstadion. De lokale trom was flauw weerwerk. Met Adamo Coulibaly kreeg het elftal bovendien een bijkomende offensieve injectie. De nieuwe spits stuurde zijn eerste bal echter naar de wolken. KVK kon de druk nauwelijks weerstaan of een gestifte voorzet van Marco Gbarssin pingpongde via het hoofd van een blauwwitte verdediger op het voorhoofd van Manu Kenmogne die overhoeks binnenbuffelde (2-2). Bezoeker R Antwerp FC had op minder dan tien minuten de opgelopen achterstand van het bord getrapt. Restte er voor beide ploegen nog precies een kwartier om alsnog met de driepunter aan de haal te gaan. Roodwit nam daarvan nog het leeuwendeel voor zijn rekening. Het opvallend vallende schot van Spencer Verbiest, uit corner van Emmerik De Vriese, was de beste scoringskans, maar Schuermans bokste vanonder de balk weg. In de laatste vijf minuten diende Antwerpdoelman Predrag Ristovic zich nog enkele keren te reppen, maar ook hij moest niet meer incasseren. Zo eindigde deze beweeglijke en boeiende topper uiteindelijk op een billijk gelijkspel.

Marco Gbarssin had net als zijn ploeggenoten het explosieve begin van KVK Tienen niet kunnen vatten en zag daarin de oorzaak van het puntenverlies, al is het zeer de vraag of hier niet sprake is van puntgewin? 'Man van match' Manu Kenmogne kreeg deze avond alvast het laatste woord bij RAFC.TV. Volgt met een bezoek bij KAS Eupen nog een laatste forse opdracht in het aflopende jaar...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/12/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
16 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo - 37'
3 Ray Fränkel
20 Matthias Trenson
6 Sebastián Setti - 68'
19 Bas Vervaeke
33 Marco Gbarssin
12 Slobodan Slovic
8 Darko Lukanovic
18 Manu Kenmogne - 63' - 72'
 
46' 16 Ransford Addo (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
46' 2 Roel van Hemert (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
63' 12 Slobodan Slovic (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in)
K.V.K. Tienen
1 Ronny Schuermans
23 Jonas Bogaerts
3 David Triantafillidis - 72'
24 Davy Peeters
5 David Van De Cauter - 56'
6 Bart Vanhees
7 Matthieu Belme
10 Ive Thijs - 7'
14 Michaël Lacroix
9 Sebastien Dufoor - 10'
19 Admir Haznadar
 
63' 19 Admir Haznadar (uit)/
17 Ilenga Penga (in)
74' 14 Michaël Lacroix (uit)/
18 Steve Barbé (in)
80' 3 David Triantafillidis (uit)/
8 Benny Lunenburg (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
K.V.K. Tienen - R.A.F.C. ?
Manu Kenmogne 393
Sebastian Setti 71
Emmerik de Vriese 61
Marco Gbarssin 31
Bas Vervaeke 19
Spencer Verbiest 16
Matthias Trenson 13
Predrag Ristovic 12
Darko Lukanovic 11
Roel van Hemert 10
Ransford Addo 5
Adamo Coulibaly 5
Ray Fränkel 3
Slobodan Slovic 3

Totaal aantal stemmen: 653


Bekijk de totale tussenstand