R. Antwerp F.C.

0 - 0

Woe. 25/03/2009 20:00 u.

Royal FC de LiŤge

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.959
 
Scheidsrechter: Yves Muyle

Lijnrechters: Yves De Neve - Erik Waegemans
 
Geen lucky goal... en dus puntendelen
Eigen bericht - Beide clubs zagen afgelopen weekeinde twee spelers uit de defensieve sector op de strafbank belanden. Moeilijke opgave dus voor de beide coaches om tot een sluitende verdediging te komen, want ze hadden daarvoor sinds het afgelopen weekeinde slechts de tijd. Bij de bezoekers opteerde Raph. Quaranta voor een vijfmansachterhoede, al was daar in het furieuze Luikse aanvangskwartier en bij uitbreiding de eerste spelperiode niets van te merken. Met Bas Vervaeke op rechtsachter en Roel van Hemert als linkerback verschenen bij R Antwerp FC twee namen op een engiszins ongewone positie. Echt nieuw in het starterselftal van Ratko Svilar waren verdedigende middenvelder SebastiŠn Setti en diepe spits Adamo Coulibaly. Centraal in de verdediging schoof Ray Fršnkel in ter vervanging van geelgeschorste Spencer Verbiest. Oud-spelers Manu Godfroid en Gunter Ribus en met hen zo'n kleine vierduizend toeschouwers vroegen zich af of ook zij net als Patje Goots afgelopen zaterdag een roodwitte zege zouden mogen vieren.

De bezoekers grepen van bij aanvang resoluut de macht en verrasten daarmee vriend, 'vijand' en de stilaan op splitten staande roodwitte achterban. Het vroegste doelgerichte actie kwam van het duo Adamo Coulibaly met de assist en Emmerik De Vriese in de afwerking. De Luikse portier Govoni reageerde klemvast en zou later net als overbuur Predrag Ristovic zijn waarde bewijzen. Het antwoord van Legros zoefde over het doel en diezelfde Legros kopte nog een keertje naast, maar eens op temperatuur moest de Antwerpdoelman twee maal heel sterk uitpakken. Adamo Coulibaly had net te voren het LUikse beginoffensief bijna versmoord, maar zijn schot met links was iets te hoog gericht. Predrag Ristovic moest beide vuisten inzetten om Luiks topschutter Guillaume Legros van de opener te houden. Slag op slinger moest de Antwerpdoelman een kopbal aan de verste paal van Legros met de hand vanonder de balk halen. En ook die hoekschop leverde nog een fraaie doelpoging op, zij het over het doel gekopt. Adamo Coulibaly had ondertussen niet veel voet aan de aarde en bij al wat de sympathieke Franse spits uitrichtte, kreeg hij op zijn 'Muyle' van de fluitenier. De kopbal van SebastiŠn Setti was doelgericht, maar nu keepte Govoni zich in beeld. De hoekschop leverde een kopbalvoorzet rebound van Bas Vervaeke op en een schot van alweer SebastiŠn Setti dat naast ging.

Even voorbij het half uur graaide opportunist Manu Kenmogne de bal mee in de zestien. Plaatste een assist op maat. Darko Pivaljevic kon met een hakje de draad laten trillen, maar... het leverde de roodwitte topschutter enkel een gele straf op wegens... handspel? De beelden van RAFC.TV zullen allicht een en ander duidelijk maken. Knap in de omschakeling, maar eens onder druk niet schuw van een overtreding. Adamo Coulibaly meer dan eens het slachtoffer. Aan de punt van de rechthoek was een mooi plekje. Ideale vrije trap van Slobodan Slovic op het hoofd van Ray Fršnkel, maar de bal was slecht gericht. Ondanks zijn gestalte ook niet vies van een buffelkopstoot, maar dit keer kwam Manu Kenmogne uit op het dak van het doel. Dat werd dus keren met 0-0 op het bord en dat wordt stilaan een niet zo gesmaakte traditie op de Bosuil. Beide teams kwamen zo'n kwartiertje later opnieuw ongewijzigd aanzetten en nu was ook Ray Fršnkel op tijd ter plekke voor een razend spannende tweede helft.

RFC Luik was niet zo zuinig omgesprongen met de krachten in de eerste periode, maar van verval was bij aanvang van de tweede nog niets te merken. Van Den Brandt en woelwater Kinet hielden hun elf goed in de hand al had laatstgenoemde daar alweer een geel karton bij nodig. 't Was inderdaad niet echt een lief contact met Slobodan Slovic. Toch moesten de Luikenaars geleidelijk en steeds meer het initiatief overlaten aan het roodwitte middenveld dat op het uur nog versterkt werd met Marco Gbarssin die (een bleke) Darko Pivaljevic kwam vervangen. De beste doelpogingen moesten dan nog komen, al had de kopbal van Manu Kenmogne de handen toch al op mekaar gebracht. Beide teams werden overigens naar getal bijzonder fanatiek aangevuurd en daarbij moesten de 500 meegereisde Luikenaars niet onderdoen. Adamo Coulibaly flirtte alweer al te vaak met de buitenspelval en in de afwerking kende hij weinig meeval. Zo ging zijn gretig kopbal naast. Even voorbij halverwege ging SebastiŠn Setti onbestraft in de zestien neer. Pech in de afwerking voor ťn Adamo Coulibaly ťn Manu Kenmogne als geen van beide op een ideaal aangesneden voorzet van linkspoot Emmerik De Vriese kon trappen. Daar werd het publiek alvast niet blij(er) om. Onder bijna gelijkaardige omstandigheden, maar nu met Slobodan Slovic als aangever, tikte vrijgespeelde Ray Fršnkel naast.

Voor de wissel Emmerik De Vriese-Zarko Jelicic haalde coach Ratko Svilar de banbliksems van de tribunes over zich heen. Ook het bestuur kwam stilaan weer in het oog van de storm. Het was alweer geen leuk begin voor de Servische linksmid. De toenemende tijdsdruk die met elke actie meeliep en de tegenstander die het terrein steeds meer comprimeerde, maakten de job er beslist niet eenvoudiger op. Roodwit moest af en toe zelfs even temporiseren op de eigen helft. Bij het ingaan van de extra tijd kon ook Marco Gbarssin nog eens stevig met de kop deviŽren, maar de Luikse netten bleven ook nu ongeschonden. Beide coaches zaten enkele minuten later als oud-collega's naast mekaar voor de persbabbel en konden samen met het publiek vaststellen dat er jammer genoeg geen doelpunten van gekomen waren... Door het samenspel van de resultaten van de overige eindrondekandidaten heeft roodwit plots toch weer virtueel een eindrondeticket in handen. Het grote examen voor Ratko Svilar komt er volgende week aan op Puyenbeke.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/03/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel
2 Roel van Hemert
8 Manu Kenmogne - 32'
6 SebastiŠn Setti
12 Slobodan Slovic
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic
10 Adamo Coulibaly
 
62' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
79' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
Royal FC de LiŤge
1 Ludovic Govoni
18 Ahmet ÷cal
5 GaŽtan Audoor
2 Nicolas Lacroix
3 Arnaud Winandts - 90'
10 Benjamin Marťchal
21 Laurent Gomez
8 Jean-Sťbastien Legros
22 Ben Van Den Brandt
14 Christophe Kinet - 49'
9 Guillaume Legros
 
73' 22 Ben Van Den Brandt (uit)/
19 Jťrome Regnier (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - R.F.C. LiŤge ?
Predrag Ristovic 180
Emmerik de Vriese 64
Roel van Hemert 58
Sebastian Setti 47
Bas Vervaeke 43
Ransford Addo 34
Slobodan Slovic 34
Manu Kenmogne 25
Marco Gbarssin 23
Ray Fršnkel 7
Darko Pivaljevic 7
Adamo Coulibaly 4
Zarko Jelicic 4

Totaal aantal stemmen: 530


Bekijk de totale tussenstand