R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 04/04/2009 20:00 u.

K. V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters: Cedric Waroux - Chris Schelstraete
 
Doelman, kijk omhoog naar Marco & co
Eigen bericht - Wie scoorde het mooiste doelpunt van de avond? Moeilijk te zeggen, het penaltycadeau van scheidsrechter Vervecken voor KVO wordt alleszins niet meegerekend, uiteraard. Toch drie merkwaardig knappe thuisdoelpunten die beslisten over de eerste verliesmatch van KVO-coach Thierry Pister. Net als bij vorige gelegenheden ploegde de ex-Bosuilmiddenvelder door zijn matchmomenten. Ondanks een gebrek aan veel kansen, moest hij dit keer zeker uitkomen bij een verdiende overwinning van zijn oud-club. Coach Ratko Svilar kon zich opnieuw verzoenen met zijn elftal dat voor de gelegenheid opnieuw een kleine make-over had ondergaan. Het middenveld bleef niet helemaal wat het was. Bas Vervaeke verloor bij de terugkeer van Manu Kenmogne zijn stek in de ploeg, maar mocht zich, net als Ivan Vukomanovic en Adamo Coulibaly wel gereed houden in de dug-out. Ook de spits in dit gezelschap die afgelopen woensdag nog de roodwitte frontlijn had geschraagd, verloor dus zijn basisstek ten voordele van helemaal herstelde Darko Pivaljevic.

Opgevist uit het roemrijke roodwitte verleden, brachten Alex Di Gregorio en Rudi 'Taeye USA' Taeymans als eersten de bal aan het rollen. En dan namen de jongens van vandaag het over. In navolging van Rapha. Quaranta koos ook KVO terrein en dus mochten de roodwitten aftrappen. Via een ommetje langs rechtsachter kwam het via loopwonder Emmerik De Vriese al direct aan de hoekschopvlag uit. Leuk begin. Darko Pivaljevic legde de bal op de vuisten van doelman Van Ryckegem. Ondanks de druk van linksachter Matthias Trenson behielden Sankarť (vorige zomer nog gewogen in Deurne-Noord) & co. het overzicht. Naar analogie met RFC Doornik bijvoorbeeld, stormden ze niet hals over kop in de tegenaanval, wel integendeel. KVO probeerde de snelheid uit de match te combineren. Gingen ze dan toch eens een keertje, ontzette Predrag Ristovic buiten de zestien met het hoofd. Manu Kenmogne kopte de eerste echte doelpoging over het dwarshout. Na een ongelukkige tussenkomst zag Ransford Addo plots helemaal geel, een kleur die overigens wat ongelijkmatig over de teams werd verdeeld. Roodwit domineerde. Rechtsachter Luissint werd half van de kaart gelopen. Toch vermocht linkspoot De vriese alweer voor te zetten. De KVO-doelman kon het botsende schot van Slobodan Slovic met heel veel moeite tegenhouden. Bijna twintig minuten ver moest Predrag Ristovic eindelijk nog een keertje handelend optreden.

Aan de overkant bleek de goal niet breed genoeg voor Manu Kenmogne die zijn schot voorbij de tweede staak boog en SebastiŠn Setti die naast kopte. Een foutje meer of minder, KVO maakte zich geen zorgen als Marco Gbarssin even voorbij het half uur vanop zo'n veertig meter aanlegde. De MG-streep kromde in een sublieme beweging netjes de kruising in. Niemand bij KVO die had kunnen reageren. Op de Bosuil werd het doelpunt langs alle kanten extatisch toegejuicht, in het bezoekersvak verloren ze plots heel wat van hun aplomb. De Wulf schopte er met een vluchtschot wel weer wat leven in. Manu Kenmogne gebruikte daarentegen te veel ledematen in de zestien en werd prompt met geel bedacht. Het schot zoefde overigens richting tribune 3. In de allerlaatste seconden van de eerste periode kopte SebastiŠn Setti voor de dubbele voorsprong. Doelman Van Ryckeghem kon tenauwernood redding brengen. Rusten met voorsprong en dat was al van half december geleden! KVO-coach Pister had ex-FC V Dender EH-boy Irribaren mee in een poging marathonspurter De Vriese af te remmen. Luissint kwam op linksachter in directe confrontatie met Manu Kenmogne. Het enthousiasme, de peptalk en de zinderende eensgezinde tribunes stuwden roodwit vooruit. Doordacht en met een steeds betere Darko Pivaljevic als schakelman. De kansen bleven echter schaars, dat merkte ook bezoekend coach Thierry Pister. De doelpoging van 'King Darko' was te zwak getrapt om Van Ryckeghem te verontrusten.

KVO probeerde langs Ferreira vaart te maken, maar ook daar bleef de afwerking in gebreke. De Antwerpdefensie liet de groene power overigens nauwelijks ruimte tot handelen. Manu Kenmogne wrong zich tussen twee verdedigers door, maar ook nu was Van Ryckeghem paraat. Tegen de rollende bal van Darko Pivaljevic stond de Oostendse doelman machteloos. De spits spurtte na dubbelspel met Slobodan Slovic op kracht door de groene verdedigingsgordel en plaatste beheerst binnen. Amper afgetrapt of SebastiŠn Setti combineerde met Marco Gbarssin en pasingevallen Bas Vervaeke, creŽerde zichzelf een beetje ruimte en boog de bal uiterst fraai vanop enige afstand onder de lat binnen. Roodwit leek op weg naar een monsterscore. KVO reageerde nu wel geprikkeld. Amper vijf minuten later ging Laleman in een duel met Ransford Addo voor dood liggen in de zestien. Ferreira zette Antwerpdoelman Predrag Ristovic op het verkeerde been en joeg in de linkerbenedenhoek binnen. Bonus nog groot genoeg zou je denken, maar roodwit ging tijdens het bezoekende slotoffensief toch nog enigszins aan het sputteren. De Antwerpverdediging, ook in deze nieuwe samenstelling na de wissel van Matthias Trenson, hield het zaakje onder controle. Meer dan drie minuten extra-tijd leverde KVO niet meer dan een enkel schot van Ferreira richting doel op. R Antwerp FC klimt naar de vierde stek, maar coach Ratko Svilar waarschuwde nu al voor de Waalse valkuilen, wolfijzers en schietgeweren die de Bosuiljongens in Namen te wachten staan. Over het mooiste doelpunt van de avond valt te redetwisten, al zal Marco Gbarssin ook voor deze goal met recht en reden herinnerd worden.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/04/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo - 9'
3 Ray Fršnkel
20 Matthias Trenson
12 Slobodan Slovic
6 SebastiŠn Setti - 75'
33 Marco Gbarssin - 33'
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic - 72'
18 Manu Kenmogne - 40'
 
71' 20 Matthias Trenson (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
80' 3 Ray Fršnkel (uit)/
5 Ivan Vukomanovic (in)
84' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in)
K. V. Oostende
1 Sven Van Ryckeghem
2 Xavier Luissint
19 Khalifa Sankarť
16 Brian Vandenberghe
6 Philippe Liard
17 Kevin Pecqueux
14 Jimmy De Wulf
8 Julien Chendri
4 Lars Wallays
23 Rudison Ferreira Nogueira - 80' (P)
20 Thor Laleman - 50'
 
46' 8 Julien Chendri (uit)/
22 Iribarren GabriŽl (in)
66' 6 Philippe Liard (uit)/
9 Wilfried Grandison (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - K.V. Oostende ?
Marco Gbarssin 266
Sebastian Setti 167
Matthias Trenson 72
Emmerik de Vriese 51
Darko Pivaljevic 50
Slobodan Slovic 31
Ransford Addo 16
Predrag Ristovic 14
Manu Kenmogne 12
Roel van Hemert 9
Ray Fršnkel 6
Bas Vervaeke 4
Ivan Vukomanovic 0
Adamo Coulibaly 0

Totaal aantal stemmen: 698


Bekijk de totale tussenstand