R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 16/05/2009 20:00 u.

R.F.C. Tournai

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 10.500
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Pascal Engels. - Toon Bieseman
 
Did it again, King Darko!
Eigen bericht - De Waalse krantenkoppen na het doelpuntenloze gelijkspel in het Stade Luc Varenne logen er niet om. Mocht de roodwitte technische staf de taal van MoliŤre bezigen, het zou allicht voor extra motivatie gezorgd hebben. Nu moesten de XI van Ratko Svilar het doen met de simpele opgave zo'n tienduizend roodwitte fans niet te ontgoochelen. Als opdracht kan dat uiteraard tellen, maar de huidige Bosuilcoach heeft al eerder voor de druk van een beslissende tweeŽntwintigste strafschop gestaan. Hij wordt heden ten dage koesterend 'papa Ratko' genoemd door zijn aanhangers. Voor deze beslissende tweede kwalificatiewedstrijd moest hij nog de diensten van Ray Fršnkel, Volkan ÷zen en de pas geopereerde Spencer Verbiest missen, maar hoefde daarvoor amper aan zijn elftal te raken. Bezoekend coach Gerrit Laverge wisselde slechts op een positie, zodat Mikael Seoudi nu vanaf het begin zou meelopen. Opdracht voor de bezoekers: niet verliezen! Of de bezoekers hun belofte getrouw en offensief voetbal zouden brengen op de immense Bosuilmat zou spoedig moeten blijken...

Slobodan Slovic en diepe spits Darko Pivaljevic voltrokken de aftrap, met een kolkende tribune II rechts in het gezichtsveld. En wat er dan gebeurde, was het scenario van een hele fanatieke optimist. Een heel goed roodwit begin, dus. RFC Doornik kreeg er nauwelijks een voet tussen. Slobodan Slovic stuurde zijn maatje tussen drie man en die kwam er ijzig kalm tussenuit met een schot in het dak van het doel. Amper 1'36" of er prijkte al lokale voorsprong op het elektronische bord. Niet het snelste doelpunt ooit op de Bosuil, daar zorgde Fraizer Campbell op amper de helft van de tijd voor, wel een erg belangrijk voor 'papa Ratko'. Gevraagd naar een reactie wilden en doelpuntenmaker Darko Pivaljevic en coach Ratko Svilar eerst de beelden zien om te weten hoe het zover had kunnen komen. Een geslaagde roodwitte opener, dus. Bij RFC Doornik hadden zich wel aan iets verwacht, maar... "Het eerste doelpunt, zelfs zo vroeg, was geen drama", vertelde coach Gerrit Laverge achteraf naar waarheid. Bij de eerste Doornikse prik, devieerde Roel van Hemert met de borst op doelman Predrag Ristovic. Teken van groot vertrouwen bij de Great Old.

Eerste corner was weliswaar voor de bezoekers, maar Roel van Hemert pikte de uitzwaaier met sprekend gemak op ter voorbereiding van een nieuwe snelle tegenstoot over de rechterflank. 'Les Sang et Or' hadden dan al veel overtredingen nodig om verdedigend bij te benen. Slobodan Slovic tikte vliegensvlug een korte, na overtreding op Manu Kenmogne, tot bij Darko Pivaljevic. 'King Darko' won het duel en vanuit een wel erg schuine hoek trapte hij een tweede keer raak. Negen minuten ver en de Bosuil vierde de min of meer veilige voorsprong. Roodwit ging door op het elan, maar de bezoekende rechterflank wilde van geen inbinden weten. Linksachter Matthias Trenson had de twijfelachtige eer achter woelwater Mouissi aan te moeten gaan die schwalbes en halve overtredingen uitlokte. Linkspoot Frutos maakte er dankbaar gebruik van om het doel van Predrag Ristovic onder druk te zetten. Net voor het kwartier ontsnapten de bezoekers evenwel aan een finale afstraffing. Ivan Vukomanovic kopte de corner uitvallend naast. RFCD bleven onder druk, hoewel de beide roodwitte flanken moeite hadden om door de dubbele dekking te breken.

Halverwege de eerste periode kregen de bezoekers het Antwerpdoel voor het eerst echt in het vizier, maar Predrag Ristovic lag gepast in het rechterhoekje. Een gekruist schot van Dorizon vond opnieuw de grijphanden van de Antwerpdoelman als eindbestemming. Christophe Martin strekte zich om een hoge van Manu Kenmogne te recupereren. RFCD was vervolgens toe aan een reeks hoekschoppen. Op een ervan had Predrag Ristovic weliswaar de vuist nodig om af te weren, maar geen enkele was van de kwaliteit waarmee de geelroden begin december de score openbraken in Luc Varenne. Een keertje moest ook Slobodan Slovic zijn goalie assistentie verlenen. Bezoekende doelman Martin was vervolgens ook toe aan vuistenwerk en stond bijna nog te kijken als Manu Kenmogne staalhard op het dak van het doel kopte.

Beide coaches bleven bij hun oorspronkelijke keuze, ook al zou coach Gerrit Laverge naar offensieve kracht Cardon grijpen in volle beginoffensief. De bezoekers schoten inderdaad een stuk feller en bovendien ook alerter uit de startblokken. Kansen leverde dat bitter weinig op, enkel een (schromelijk overdreven) gele kaart voor... matchwinner Darko Pivaljevic. Die andere spits Dorizon volgde al niet veel later in het boekje van veelfluiter Virant. Emmerik De Vriese werd dan weer onbestraft neergehaald. In de reactie gingen de roodgelen aan de loop. Dorizon kopte evenwel naast. Terwijl de Mexican Wave in volle kracht door het stadion raasde, greep ook Ratko Svilar naar zijn eerste van drie vervangingen. Marco Gbarssin, helemaal hersteld van een griepje en dinsdag competitieritme opgedaan bij de jonge reserven van Guy Van De Cauter, kwam SebastiŠn Setti vervangen. Roodwit wilde de georganiseerde grip op het gebeuren niet laten verslappen en daarbij is krachtpatser Gbarssin altijd een goed wapen.

Terwijl de grensjongens steeds vaker de diepe bal hanteerden, plooiden hun aanvallers steeds vaker terug om zich aan te bieden voor het samenspel. Daarmee schoten ze uiteraard van geen meter op. Mouissi stuurde een botsend schotje recht in de handen van Predrag Ristovic. Diens overbuur had evenmin spectaculair veel werk op te knappen. Het laatste kwartier bracht Darko Pivaljevic topschutter Manu Kenmogne nog een keer in stelling, maar het vluchtschot zoefde het doel voorbij. In de allerlaatste minuut mochten de handen nog eenmaal op mekaar bij de vervanging van publiekslieveling Darko 'the king' Pivaljevic. "Did it again!", maar coach Ratko Svilar was vooral tevreden over het collectief. Bij bezoekend coach Gerrit Laverge geen spoortje van ontgoocheling. "We hebben een formidabel seizoen neergezet en moeten eerlijk toegeven dat R Antwerp FC over de twee wedstrijden de verdiende winnaar is." Maandag loting en dan kunnen de fans van de Great Old hun agenda een laatste keer bijwerken... Dinsdag begint de Bosuil aan de voorbereiding van de eerste naseizoensopdracht.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/05/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
18 Manu Kenmogne
19 Bas Vervaeke
6 SebastiŠn Setti
12 Slobodan Slovic
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic - 2' - 10' - 49'
 
60' 6 SebastiŠn Setti (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
75' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
89' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
R.F.C. Tournai
16 Christophe Martin
17 Hamid Sekour
5 Fabien Delbeeke
19 Olivier Guilmot
6 Fabiano Scarpino
7 Maxime Annys
24 Julien Desire
10 Michael Seoudi - 33'
8 Alexandre Frutos
23 Icham Mouissi - 10'
9 Sebastien Dorizon - 51'
 
50' 24 Julien Desire (uit)/
14 MichaŽl Cardon (in)
77' 17 Hamid Sekour (uit)/
20 Nicolas Olungu Lomani (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - R.F.C. Tournai ?
Darko Pivaljevic 527
Ransford Addo 122
Slobodan Slovic 49
Sebastian Setti 44
Bas Vervaeke 27
Emmerik de Vriese 22
Predrag Ristovic 19
Matthias Trenson 16
Roel van Hemert 12
Darko Lukanovic 9
Marco Gbarssin 8
Zarko Jelicic 5
Ivan Vukomanovic 4
Manu Kenmogne 2

Totaal aantal stemmen: 866


Bekijk de totale tussenstand