K.S.V. Roeselare

4 - 2

Zon. 07/06/2009 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Schiervelde

Toeschouwers: 7500
 
Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters: Eddy Roosens - MichaŽl Gerard

Vierde official: Jimmy Verhe
 
Met grote dank aan scheidsrechter Delacour...
Eigen bericht - Coach Ratko Svilar had de weinig benijdenswaardige, bijna onmogelijke taak om in drie dagen tijd de verdedigende kwaliteiten van twee nieuwe spelers op links- en rechtsback in de looplijnen van zijn defensie in te slijpen. Op rechtsachter viel de keuze logischerwijs op jonge Bart De Corte als vervanger van geelgeschorste Roel van Hemert. Aan de overkant kwam Zarko Jelicic een lijntje terugvallen naar linksachter om het gemis aan geblesseerde Matthias Trenson te compenseren. Deze noodgreep van de coach viel niet echt mee en zou de Great Old de hele wedstrijd blijven achtervolgen. Als je ook nog eens botst op de manifeste onwil van de Waalse fluitenier om beide clubs volgens het boekje te behandelen, is de uitkomst vooraf al een beetje voorspelbaar...

KSV Roeselare had precies 1'36" nodig om van een aarzeling in de bezoekende verdediging gebruik te maken. De aftrap was West-Vlaams en nog voor drie Antwerpspelers de bal hadden geraakt, lag hij al in het mandje. Zwierige voorzet vanaf rechterflank Tanghe bereikte de tweede paal waar MacDonald ongehinderd achter de rug van Bart De Corte door kon binnenknallen. Roodwit aangetikt, maar niet aangeslagen. Op achtervolgen aangewezen, klom R Antwerp FC nog in dezelfde minuut bijna op gelijke hoogte. De kopbal van Darko Pivaljevic was echter net iets te hoog gericht. Manu Kenmogne vond niet veel later doelman Sierens op zijn weg. Ook de eerste corner was R Antwerp FC, maar de oefening van Zarko Jelicic was nog voor verbetering vatbaar. Hoewel langs alle kanten aangemoedigd, kon het lokale KSV zich pas op de tiende minuut opnieuw tonen. De vuisten van Predrag Ristovic waren klaar om het schot van Van Loo af te stoppen. Ondanks de riante uitgangspositie kroop KSV terug op de eigen helft om de match te bevriezen.

Pas na het kwartier weer enige dreiging. Het schot van Tanghe vloog metershoog over. Bart De Corte moest zo rond de twintigste minuut een door MacDonald verlengde vrijschop van Tanghe van de lijn vegen. Daarmee was bijna alles gezegd. Adamo Coulibaly maakte het zijn directe opponent bij momenten knap lastig, al werd de spits even vaak teruggefloten door de warrig leidende Delacour. In een onschuldig kopduel ging Van Loo knock down en werd na verzorging met de brancard weggevoerd. Dit betekende meteen een tweede lokale vervanging nadat eerder Benjelloun was uitgevallen met een spierletsel. Thompson was in het duel zeker geen verzwakking. De laatste kans van de eerste periode was evenwel voor Manu Kenmogne, maar die besloot naast het doel van Sierens.

Startte KSV de match met een openingsgoal na luttele seconden. Bij het begin van de tweede periode nam roodwit daarvoor wraak. Twee corners direct na mekaar en bij de tweede kopte Adamo Coulibaly in het bereik van SebastiŠn Setti die centraal met het hoofd in doel verlengde. De tweede helft had precies... 1'36" op de teller staan! De XI van Ratko Svilar grepen nu resoluut de match in handen. En hoewel KSV nog wel af en toe kon prikken, ontsnapten ze aan de logische achterstand. Doelman Sierens moest een vallend schot van Zarko Jelicic met beide vuisten over de achterlijn deviŽren. Aanleiding voor twee corners op rij. De tweede werd overduidelijk door een KSV-verdediging met beide vuisten in de zestien weggebokst. Strafschop voor het hele stadion, niet zo evenwel voor scheidsrechter Delacour en zijn assistent met grote dank vanwege de lokale eersteklasser! Roodwit ging nog even door. Adamo Coulibaly zag zijn rush afgestopt door KSV-doelman Sierens. Ondanks een duidelijke duwfout op Bart De Corte kreeg KSV toch de corner te trappen. Lazarevic bediende MacDonald die zijn tweede van de middag nette.

Wat volgde was een kat- en muisspel waarbij de eersteklasser op counter met welvinden van de assistent de bezoekende helft mocht oversteken en nog verder kon uitlopen tot 4-1 via opnieuw MacDonald en absolute uitblinker Tanghe. In de slotfaze kon Manu Kenmogne zijn kleuren iets dichter bijbrengen, maar het feest voor het behoud kon met grote dank aan scheidsrechter Delacour beginnen... Roodwit verlaat het strijdtoneel met opgeheven hoofd en start binnen niet zo heel lang aan de voorbereiding op een nieuwe campagne in de Exqi League. Met Ratko Svilar van meet af aan als sportieve patron? Klasse toch hoe de Antwerpcoach de pers weer te woord stond na de partij! Ontgoocheling alom, maar Adamo Coulibaly beloofde de fans nog een kunststukje voor donderdagavond tegen K Lierse SK, want vierde eindigen in de poule? "Da's niks voor de ploeg van 't stad", verzekerde de spits ons.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/06/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
26 Bart De Corte
16 Ransford Addo - 64'
3 Ray Fršnkel
52 Zarko Jelicic
19 Bas Vervaeke
12 Slobodan Slovic
5 SebastiŠn Setti - 47'
10 Adamo Coulibaly
18 Manu Kenmogne - 88'
9 Darko Pivaljevic
 
62' 26 Bart De Corte (uit)/
7 Kevin Baert (in)
K.S.V. Roeselare
1 Jurgen Sierens
20 Anthony Van Loo
3 Damir Mirvic
10 Mladen Lazarevic
14 Jeremy Huyghebaert
11 Joeri Dequevy
13 Gunter Van Handenhoven - 53'
8 Stefaan Tanghe - 82'
18 Vincent Provoost
99 Abdessalam Benjelloun
9 Sherjill MacDonald - 2' - 62' - 70'
 
32' 99 Abdessalam Benjelloun (uit)/
17 Ode Thompson (in)
42' 20 Anthony Van Loo (uit)/
21 Arturo Ten Heuvel (in)
84' 8 Stefaan Tanghe (uit)/
4 Ivan Perizic (in)