R. Cappellen F.C.

0 - 1

Zon. 26/07/2009 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Jos Van Wellen

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Koen De Bruyn

Lijnrechters: Michel Ceuppens - Kurt Verberckt
 
Zarko Jelicic beslist vanop de stip

Eigen bericht - R Cappellen FC is net als KFC Antonia volgende dinsdag een van die traditionele sparring-partners in de voorbereiding van de Great Old. Telkens weer een moeilijk te manoeuvreren tegenstander zoals al snel zou blijken met dit keer in het hart van de verdediging bovendien supergemotiveerde ex-Antwerpspeler Jens Verboven naast ervaren krijger Didier Dheedene. Ratko Svilar stond met Darko Pivaljevic, Manu Kenmogne en tester Goran Antelj een offensieve veldbezetting voor ogen. Het was overigens even kijken waar Marquinhos uit zou komen, nu pasingetekende Roel van Hemert met zijn ultraverse rugnummer 29 diens positie op rechtsachter overnam. Helemaal tevreden was de Antwerpcoach met het voortdurende stapelspel van de eerste spelperiode blijkbaar niet. Bij de spelhervatting kwam immers op enkele posities na alweer een heel ander roodwit elftal opdraven. Het werd een matchvervolg met een ander verloop. Doelman Sten Vandenbossche (U19) had net als vrijdagavond zijn zitje in de dug-out ter vervanging van Kevin Wauthy die net als Bart De Corte even aan een rustpauze toe is.

Wat ook de samenstelling van de XI, het ontbreekt het Bosuilteam voorlopig nog aan frivoliteit. Toch waren de eerste minuten een ware beproeving voor de thuisploeg. Al vlug gedwongen een hoekschop weg te geven aan Zarko Jelicic, of er was een roodgele hand te veel in de fatale zone. De vroege strafschop bleef evenwel in het fluitje van scheidsrechter Koen De Bruyn steken. RCFC beantwoordde de twijfelfaze met een kopbal van Van De Brul naast het doel van Vinnie Van Trier. Bij een volgende roodwitte corner had Thomas Phibel zijn verdedigende stelling verlaten om eveneens op doel te koppen. Brughmans plukte het projectiel met de hand uit de lucht. Defensief zag het er bij thuisploeg RFCL dus best in orde uit. Tester Goran Antelj probeerde zich uit de wurggreep van het centrale duo te lopen en ook Marquinhos dook in de gevaarlijke zone op, maar echte kansen versieren lukte pas in het derde kwartier van de partij. Matthias Trenson zette in samenspel met Goran Antelj Manu Kenmogne vrij voor doel, maar de spits was te verrast om de geboden mogelijkheid te verzilveren. De perfect uitgevoerde borstcontrole van Goran Antelj werd gevolgd door een schot uit stilstand van Zarko Jelicic, maar de goal was net niet hoog genoeg. In de laatste vijf minuten bleef Goran Antelj bovendien tot twee keer toe in gebreke bij de afwerking, ook al was de voorbereiding telkens aardig om zien.

Heel wat wissels bij de kampwissel en de wedstrijd moest een nieuw elan weten te vinden. Spencer Verbiest en Zarko Jelicic zakten een lijntje achterwaarts. Balrecuperatie en spelverdeling vielen nu Sebatián Setti en vooral Marco Gbarssin (aan zijn eerste speelminuten bezig na een lange revalidatie) te beurt. De inbreng van snelle flanken Kevin Baert op links en Audry Diansangu zorgde bovendien voor meer vaart in de partij. Kevin Baert spurtte zich tot in schietrijpe positie, maar trapte helaas over het doel van Brughmans. Zarko Jelicic dook eveneens de zestien binnen, maar zag de roodgele doelman aan de eerste paal ingrijpen. Een vallend schot van de nieuwe linksachter belandde op het dak van de goal. Audry Diansangu rushte richting doel en kwam een foutief been tegen. Zarko Jelicic trapte de elfmeter feilloos in de rechterbenedenhoek. Caio verdubbelde ei zo na, maar zijn schot was net iets te hoog gericht. RFCL moest nog door een paar moeilijke minuten, maar zag zijn inspanningen in het laatste kwartier niet beloond. Roel van Hemert tackelde randje zestien meter. De vrijschop leverde niets op, al had de bal net zo goed op de stip kunnen belanden. In de ultieme minuten ontsnapte RFCL tot twee maal toe aan verdubbeling van de cijfers.

Eerst was er Geoffry Hairemans die zijn schot tegen de dwarsbalk krulde. In de slotsekonden kon Icham El Messaoudi bijna profiteren van het precisiewerk van de Bosuiljongere, maar richtte centimeters voorlangs. Roodwit knoopte opnieuw aan met de zege, maar heeft nog steeds nood aan een duelkrachtige diepe spits of een coole afwerker... Marco Gbarssin heeft zich tijdens zijn lange revalidatie verder bekwaamd in de Nederlandse taal, zo bleek bij RAFC.TV. Zover zijn Caio, noch Marquinhos, al heeft de clubzender nu al een tolk gevonden die de Braziliaanse antwoorden naar onze taal vermag te vertalen. Het was overigens de stem van R.A.F.C.-interviewer Joeri De Ren die de aankondigingen in het Jos Van Wellenstadion verzorgde.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/07/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Vincent Van Trier
29 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson
12 'Marquinhos' Roberto Rocha
14 Spencer Verbiest
9 Darko Pivaljevic
52 Zarko Jelicic - 67' (P)
18 Manu Kenmogne
15 Goran Antelj (T.)
 
46' 15 Goran Antelj (uit)/
28 Caio Goncalves de Jesus (in)
46' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
6 Sebastián Setti (in)
46' 18 Manu Kenmogne (uit)/
23 Geoffry Hairemans (in)
46' 20 Matthias Trenson (uit)/
7 Kevin Baert (in)
46' 16 Ransford Addo (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
46' 2 Thomas Phibel (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
46' 12 'Marquinhos' Roberto Rocha (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
77' 52 Zarko Jelicic (uit)/
Icham El Messaoudi (in)
R. Cappellen F.C.
1 Bernd Brughmans
18 Yannick Sijssens
16 Jens Verboven
3 Didier Dheedene
5 Marcos Lucas
13 Gijs Van Landeghem
6 Bjorn Smits
8 Gideon De Graaf
7 Stephan Van De Brul
10 Claude Sicard
9 Hamid Bouyfoulkitne
 
30' 18 Yannick Sijssens (uit)/
2 Tivi Huygen (in) - 42'
40' 10 Claude Sicard (uit)/
19 Jef De Busser (in)
46' 5 Marcos Lucas (uit)/
12 Glenn D'Huyvetter (in) - 84'
46' 13 Gijs Van Landeghem (uit)/
4 Mike Van Der Linden (in)
46' 7 Stephan Van De Brul (uit)/
15 Christof Van Bouwel (in)
58' 16 Jens Verboven (uit)/
14 Eric Asante (in)
72' 1 Bernd Brughmans (uit)/
20 Kamil Telecki (in)
72' 4 Mike Van Der Linden (uit)/
11 Sil Boeykens (in)