Toeschouwers: 1507

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Christophe Hemberg - Michaël Bouvy

Mokerslagen in blessuretijd leiden naar tweede seizoensnederlaag

Eigen bericht - Opnieuw opschuiven naar de linkerkolom mits een behoorlijk resultaat in de Suikerstad, was de enige optie waarmee technische staf, spelers en supporters van de Great Old rekening wilden houden bij hun uitstap naar Vlaams-Brabant. In minder dan een kwartier leek roodwit eens te meer op de knieën te gaan bij de 2-0 achterstand, maar wat er in de laatste tien minuten nog aan standswijzigingen gebeurde, was suspens of horror naargelang het kamp. In de op een na laatste minuut van de officiële speeltijd trapten de bezoekers de voorsprong op het bord. Vijf minuten blessuretijd verder won KVK Tienen met het kleinste verschil. "Het had beter bij die 2-0 gebleven", vatte Antwerpcoach Ratko Svilar zijn grote ongenoegen samen. "Wat er nu gebeurde is een flinke uppercut, maar de handdoek gooien doe ik van zijn leven niet", besloot de Antwerpcoach na de dramatische ommekeer in het Bergéstadion.

Beide coaches hadden bij het einde van het slopende eerste kwart van de competitie om exact dezelfde redenen hun team een wat behoudende opdracht meegegeven: blessures en daaruitvolgende spelersnood. Antwerptrainer Ratko Svilar had vooral defensieve zorgen met het ontbreken van ervaren Roel van Hemert en sterkhouder Thomas Phibel (nog niet volledig hersteld van een enkelblessure opgelopen tegen KSK Beveren). Jonge Bart De Corte kreeg zijn eerste basisplaats op rechtsachter. Zarko Jelicic werd aan de overkant bevestigd als linksachter. Matthias Trenson moest opnieuw depaneren centraal in de verdediging. Dat liep aanvankelijk allemaal van een leien dakje tijdens een langgerokken en saaie eerste helft. Geen van beide ploegen kreeg vaart in het spel en het aantal doelpogingen was jammer genoeg op de vingers van één hand te tellen. "We hebben niets weggegeven", verklaarden Ratko Svilar en Kevin Oris na afloop in koor. Kevin Wauthy was even met de beide benen tussenbeide moeten komen op schot van (de latere matchwinnaar) Degeling. Voor de bezoekers probeerden Tibor Tisza, Manu Kenmogne het van ver, terwijl Sebastián Setti slechtgericht kopte op een corner van Zarko Jelicic die zich vrij behoorlijk kweet van zijn defensieve taak.

Een keer zou de linkspoot voorbijgesneld worden door Degeling, waarna de roodwitte (centrale) verdedigers tureluurs getikt werden in de eigen zestien en Da Silva cool in de rechterbenedenhoek plaatste. De wedstrijd was toen al bijna voor driekwart gespeeld. Roodwit had zich na de kampwissel via Kevin Oris wel een paar keer dreigend aangesteld, maar had toch ook beroep moeten doen op puik weerwerk van zijn doelman. Zo was Kevin Wauthy een keertje goed platgegaan om de aartsgevaarlijke rush van Bogaerts te onderbreken. Tegen de schuiver van 'halffitte' Dufoor stond na mistasten van Bas Vervaeke, de hele Antwerpachterhoede, doelman incluis, machteloos. Het leek opnieuw over voor de oudste van 't land. Er steeg gemor op uit het bezoekersvak en de verwijten golden overduidelijk de roodwitte hoofdcoach. Ratko Svilar had ondertussen wel al Bas VerVaeke en Emmerik De Vriese (die zich blijkbaar telkens weer uit de ploeg praat in de pers!) gebracht en stuurde vervolgens ook youngster Geoffry Hairemans tussen de lijnen. 't Was overigens Zarko Jelicic die een onwaarschijnlijk matcheinde op gang bracht. De linksachter bediende Emmerik De Vriese die met zijn eerste van de middag de achterstand halveerde.

Twee minuten en een gele kaart voor KVK Tienen verder, kopte Kevin Oris op assist van Zarko Jelicic de gelijkmaker in de linkerbenedenhoek. En nog was het niet over. Minder dan een minuutje later stuurde Tibor Tisza Emmerik De Vriese achter zijn tweede van de middag en de eerste voorsprong van zijn team. Lang was het echter niet genieten voor de bezoekers. Twee minuten in blessuretijd knalde Davy Peeters de gelijkmaker op het bord. In de slotseconde was het tenslotte Degeling die na verzorging zijn team alsnog de zege bezorgde. R Antwerp FC in zak en as, coach Ratko Svilar op kop...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/10/2009)

99 Kevin Oris - 88'

70' 18 Manu Kenmogne (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in) - 86' - 89'
70' 14 Spencer Verbiest (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
76' 26 Bart De Corte (uit)/
9 Sébastien Dufoor - 76'

79' 10 Jo Vermast (uit)/
11 Fesquet Penga-Ilenga (in)
82' 9 Sébastien Dufoor (uit)/
7 Mathieu Belme (in)
84' 13 Mike Da Silva (uit)/