Toeschouwers: 702

Scheidsrechter: Luc Bosmans

Lijnrechters: Luc Moors - Jaimy Declerck

Kermis in het Noorderdistrict

Eigen bericht - Vele honderden roodwitte fans zagen het team van Colin Andrews gretig van start gaan in het gezellige stadion aan de Monnikenhofstraat tegen de ploeg van 't Noorderdistrict. Samen met tester op rechtsachter Thomas De Corte en de rijzige Franse verdediger Pascal Bissé vormden Benjamin Lambot centraal en nieuweling Marvin Peersman de geheel nieuwe roodwitte verdediging. Voor het overige allemaal vertrouwde gezichten op de min of meer vertrouwde posities in het elftal. Enkel Kevin Baert, van wie gezegd wordt dat hij elders een testperiode afwerkt, ontbrak op het appel in Antwerpen-Noord.

Het duurde overigens niet lang of de Great Old klom op voorsprong. Negen minuten bezoekend overwicht. Emmerik De Vriese trok vanaf het cornerpunt de streep op het voorhoofd van kortgeknipte Kevin Oris en de Bosuilspits trof al een eerste keer raak. In de volgende minuten vonkte het in de lokale zestien. Emmerik De Vriese, Kevin Oris en Yannick Put vonden de grijp- en bokshandschoenen van doelman Schellens op hun weg. Vond Emmerik De Vriese de weg naar het net toch, werd zijn doelpunt vanwege buitenspel afgevlagd en afgekeurd. Op het half uur verdubbelde Yannick Put de tussenstand. Eerst was er op schot van de jonge spits nog een puike reactie van de lokale doelman, maar tegen de rebound stond hij machteloos. Ondanks het moedige weerwerk van de provincialers voegde Kevin Oris in de loop van de volgende minuten er nog twee doelpunten aan toe.

Vier wissels aan de rust. Nog Coly Badiane, Jef Vogels, Mike Van der Linden, Said Abbou, Tom Janssen en Audry Diansangu Kiala Miez erbij en bij het einde van de partij had enkel centrale verdediger Benjamin Lambot negentig minuten volgemaakt. KFC deed meer dan zich verdedigen. De groenwitten hadden enkele minuten na de kampwissel alvast hun eerredder vast. Mooie actie langs de linkerflank en jonge doelman Jeroen Hofmans werd van kortbij overhoeks gefusilleerd. De lokale vuvuzela werd desondanks met sprekend gemak door de luidzingende roodwitte fans met gemak overstemd. Captain Kevin Oris zette al vlug de bezoekende score in beweging. Nog voor de overdracht van zijn armband was het verschil opgelopen tot vijf goals.

Washilly ('Washy voor de voetbalvrienden') Tshibasu en Said Abbou rondden gesmaakte roodwitte combinaties doelbewust af. KFC profiteerde KFC om via het nummer dertien van Van Langendonck zelf ook nog een tweede keer te scoren, alvorens nieuweling Said Abbou met zijn tweede van de avond de eindcijfers vastlegde. Aangename partij. Ondanks de vele nieuwe gezichten, was coach Colin Andrews best tevreden, al had het voor de vele roodwitte fans nog veel meer mogen zijn... Marvin Peersman en Said Abbou mochten mekaar vervolgens nog uitgebreid voorstellen bij RAFC.TV. Ook Kerem Zevne had er zijn eerste bij R Antwerp FC opzitten, maar kreeg na de wedstrijd enkele uitdrukkelijk vermanende vestimentaire commentaren aangereikt van zijn nieuwe fans...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/06/2010)

31 Pascal Bissé (T.)

46' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
7 Washilly Tshibasu (in) - 67'
46' 10 Emmerik De Vriese (uit)/
9 Kerem Zevne (in)
46' 21 Kevin Wauthy (uit)/
31 Pascal Bissé (T.) (in)
46' 30 Niels Martin (uit)/
44 Akwei Oduro (T.) (in)
57' 2 Thomas De Corte (uit)/
Coly Badiane (T.) (in)
57' 4 Marvin Peersman (uit)/
52 Jef Vogels (in)
65' 33 Kevin Oris (uit)/
17 Mike Van der Linden (in)
65' 8 Yannick Put (uit)/
11 Said Abbou (in) - 73' - 87'
73' 31 Pascal Bissé (uit)/
Tom Janssen (T.) (in)
73' 24 Franky Pelgrims (uit)/
12 Karim Chraifi

46' 5 Gregory Amraet (uit)/
9 Tim Vanderslagmuylder (in)
60' 7 Tom Dalle (uit)/