A.F.C. Tubize

0 - 1

Zat. 17/09/2011 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Leburton

Toeschouwers: 1507
 
Scheidsrechter: Kenny Snoeck

Lijnrechters: Christophe Hemberg - Philippe Bourbon
 
R Antwerp FC zegedriftig na vroege van Kevin Oris

Eigen bericht - Hoe mooi ook de reeks resultaten die R Antwerp FC op een enkele uitzondering niet te na gesproken in het Stade Leburton heeft neergezet, echt zorgenloos is de trip naar het hol van Grégoire Neels & co. nooit verlopen. Er is die vervelende eindrondenederlaag van mei 2008, beslecht door een doelpunt van Jérémie Njock 1-0. Er zijn een hele reeks incidenten met trainers en sportief personeel zodat de ploeg zelden of nooit au grand complet de match beëindigde. Ook dit seizoen kreeg de Waals-Brabantse formatie van coach Felice Mazzu het label gevechtsvoetbal opgekleefd. Met Grégoire Neels als absolute uitblinker in dit onderdeel, was de ploeg dubbel gewaarschuwd voor vuur aan de enkels. Met het vertrouwen van de deugddoende zege tegen het SK St.-Niklaas van Regi Van Acker reisde de selectie van Bart De Roover Leburton tegemoet. Hoe hard ook de 1-3 (thuis)nederlaag tegen reeksleider KAS Eupen aangekomen was, de lokale coach zag er geen reden in voor een (grondige) make-over van zijn elftal. Enkel Rafaelle moest zijn plaats laten aan Sylla (ex-FCV Dender). In aanwezigheid van zo'n vijftienhonderd liefhebbers, o.w. meer dan 800 Antwerpgetrouwen, floot Kenny Snoeck de partij op gang.

Vlammen, dat was het voornemen van Kevin Oris. Vuurwerk werd het vanaf het begin. Geen studieronde. Een spurt over links sneed AFC de adem af. Tosin Dosunmu gooide perfect naar de tweede paal. Kevin Oris kon er simpel, maar overheerlijk binnenkoppen. Leburton was meteen helemaal wakker geschud. De afweer van AFC eveneens. Neels & co trokken onmiddellijk de buitenspelval open. Tosin Dosunmu zou in de loop van de partij een gewillig slachtoffer blijken. Reactie ook aan de overkant. AFC dwong drie corners op rij af, geen van allen was van voldoende goede kwaliteit om ook echt wat op te leveren. Kevin Oris kon na een uitgesponnen gifgroenwitte combinatie met Andrei Ionescu bij de laatste passing, aanleggen voor een naastgericht (vallend) schot. Bij het ingaan van de tweede tien minuten bokste AFC een counter in mekaar die via Sylla ook daadwerkelijk de doellijn overschreed. De poging vertrok vanuit een duidelijke buitenspelsituatie, zo had het de lijnrechter voorafgaandelijk al aangegeven.

De bezoekers mochten dan balbezit claimen, op een echte doelpoging was het wachten tot na halverwege de eerste periode. Doelman Lahaye moest redding brengen op een stevige kopslag van Tosin Dosunmu, na geslaagd vorobereidend werk van het duo Guy Dufour en Antun Dunkovic. Théo Defourny moest even later op zijn beurt met een stevige reactie uitpakken op een voorhoofdbom van Tshibumbu. Tosin Dosunmu kon lopen op een doosteker van Kevin Oris, maar het schot zoefde naast. Hoe klein ook het aantal aanwezige liefhebbers, de 22 boden waar voor het toegangsgeld. Denis Viane moest een schot pareren van Vinamont. Even later knalde Sylla vol op de paal. Laatste wapenfeit van de eerste periode kwam op naam van Kevin Oris. Het grondscherende schot leverde niet de bevrijdende voorsprong op. "We zijn na de 0-1 misschien iets te vlug gaan achteruitleunen, al was dat niet de opdracht", gaf Zinou Chergui uitleg bij het verloop van de eerste speelhelft bij RAFC.tv.

Hoewel de tussenscore dus in het voordeel speelde van bezoeker R Antwerp FC, kwamen beide teams in ongewijzigde samenstelling terug. De Great Old probeerde onmiddellijk het spelverloop naar voren te oriënteren. Toch kwam thuisploeg AFC aan de eerste poging op doel van Théo Defourny. De bijdrage van Antun Dunkovic niet echt top, combineerde roodwit frivool tot aan de zestien. In de zone van de waarheid heerste AFC. In de omschakeling liet rechtsachter Camargo zich niet onbetuigd. Tshibumbu of Sylla leken een mooi aflossingspunt, concreet gevaar leverde het evenmin op. Als hij dan een keertje niet afgevlagd werd, streelde Tosin Dosunmu zijn kopbal naast. Beste kans voor de thuisploeg was allicht op het kwartier. Linksachter Steens kon na vrijschop vanwege fout met gele kaart bovenop voor Wesley Pollemans, op doel trappen. In een verenigde inspanning met inzet van de handen van Théo Defourny en de voeten van Denis Viane, werd het gevaar opgeruimd.

Kevin Oris haalde na lokaal balverlies de doelman plat. Tosin Dosunmu vond het middel om op aangeven van spitsbroeder Oris naast een 'halflege' goal te trappen. Kevin Oris werkte een flankvoorzet in twee keren voorbij een hulpeloos grabbelende Lahaye te werken. Scheidsrechter Snoeck zag er evenwel een foutief manoeuver in. Al meer dan een uur stond de mini-voorsprong op het scorebord te blinken. AFC kon weliswaar geregeld aanleggen vanop de hoek, de bezoekende afweer ontwrichten lukte niet. Een kwartier voor tijd liet Kevin Oris de aanvoerdersband aan Benjamin Lambot. Oumar Diouck kwam de clubtopschutter vervangen. De jongeling schakelde zich gewillig in het slotoffensief van zijn kleuren in. "Je moet een beetje geluk, maar vooral de juiste mentaliteit hebben om een resultaat op Leburton neer te zetten", vertelde hij aan GvA. Karel De Smet kwam zowaar koppen op een vrijschop van Antun Dunkovic. De bal ging evenwel naast.

AFC toonde zich verrassend genoeg kwetsbaar in de lucht: de kopbal van Oumar Diouck op hoekschop van Guy Dufour koos evenwel de verkeerde richting. Ook invaller Romeo Van Dessel deed zijn duit in het zakje. Zijn doelpogingen werden tot twee keer toe afgeblokt. Aan de overkant moest Théo Defourny tijdens de ruim vijf minuten extra-speeltijd een voorwaartse zweefsprong uitvoeren om de flankvoorzet van Ambroise te neutraliseren, meteen het laatste wapenfeit van een felle en doorgaans sportieve wedstrijd. 'Roodwit' bouwde samen met de fans nog een feestje en ook daar zat RAFC.tv met de camera bovenop. Drieënnegentig minuten voorsprong leverde sportieve baas Bart De Roover enkele extra grijze haren op!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/09/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
29 Wesley Pollemans - 60'
17 Denis Viane
6 Karel De Smet
14 Zinou Chergui
4 Andrei Ionescu
8 Benjamin Lambot
18 Antun Dunkovic
20 Guy Dufour
15 Tosin Dosunmu
10 Kevin Oris (K) - 2'
 
70' 10 Kevin Oris (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
83' 18 Antun Dunkovic (uit)/
16 Michaël Van Geele (in)
88' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
3 Romeo Van Dessel (in)
A.F.C. Tubize
30 Damien Lahaye
23 Andrei Camargo - 68' - 89'
15 Samba Diawara
3 Alexandre Da Silva - 41'
11 Jérémy Steens
21 Olivier Vinamont
5 Grégoire Neels (K) - 82'
16 Norman Sylla
7 Benoit Ladrière
29 John Tshibumbu
9 Gary Ambroise
 
61' 21 Olivier Vinamont (uit)/
8 Rafaele Chiarelli (in)
75' 16 Norman Sylla (uit)/
10 Vittorio Villano (in)
83' 11 Jérémy Steens (uit)/
4 Jérome Vanderzijl (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
A.F.C. Tubize - R.A.F.C. ?
Andrei Ionescu 145
Kevin Oris 102
Théo Defourny 87
Guy Dufour 44
Karel De Smet 43
Benjamin Lambot 20
Antun Dunkovic 20
Tosin Dosunmu 18
Zinou Chergui 13
Denis Viane 10
Oumar Diouck 6
Wesley Pollemans 3
Michaël Van Geele 3
Romeo Van Dessel 3

Totaal aantal stemmen: 517


Bekijk de totale tussenstand