K.S.K. Heist

1 - 0

Zon. 11/03/2012 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Sportcentrum

Toeschouwers: 2447
 
Scheidsrechter: Yuri Cosco

Lijnrechters: Gerry Saenen - Ella De Vriese
 
R Antwerp FC onderuit na late uitsluiting Thomas Phibel

Eigen bericht - Coach Cis Bosschaerts van giant killer KSK Heist had maar te verwijzen naar de gesmaakte afloop in de heenronde of er verscheen al opnieuw een supergemotiveerd elftal tussen de lijnen deze zondagmiddag, gesteund door een gelukzalige achterban, een geprononceerde glimlach al op het gelaat nog voor het wedstrijdbegin. Dat was voor de elfde man, vrouw en kind van de Great Old na twee verliesmatchen op rij wel enigszins anders. Toch boden zich bijna achthonderd rood-witte fans aan in de bescheiden accomodatie van de Kempenaars. Zij mochten enkele dagen voor het begin van de lente met Bruno Carvalho, zowaar nog een wintertransfer begroeten, eindelijk startensklaar na maandenlange revalidatie en grote hoop in bange dagen om de tweede reeks van duizend Antwerpspelers te beginnen.

Het collector's item van de vorige reeks had dan al een eigenaar gevonden. George Blay meldde zich opnieuw op rechtsachter. Justice Wamfor vormde zo in de cirkel tandem met Benjamin Lambot. Antwerpcoach Bart Wilmssen riep Andrei terug bij de startersrij ter vervanging van de geblesseerde John Cofie. Om precies drie uur floot scheidsrechter Cosco de partij op gang na een publicitaire aftrap van de schenkers van de wedstrijdbal. De in Antwerpen en omgeving alom bekende Ella De Vries, dochter van ex-GBA manager Louis, deed als tweede assistent de lijn.

KSK Heist maakte van de aftrap gebruik om de nieuwgevormde rood-witte afweer te testen. Zinou Chergui moest al onmiddellijk een corner toestaan. Stevens mikte naar de korte hoek, maar miste het kader. Bezoeker R Antwerp FC had aan deze ene verwittiging genoeg om KSK Heist naar achteren te jagen, weliswaar niet met snel flitsend voetbal, maar de bal leek toch ongrijpbaar voor de thuisploeg. Een vrijetrap ter rechterzijde van Guy Dufour leek panklaar, tot doelman Olieslagers er nog net de vuist tegenkreeg. Thomas Phibel kopte de hoekschop vol op de dwarsbalk. Justice Wamfor krulde de rebound nonchalant over. Centrale verdediger Thomas Phibel vond even later enige spits Freddy Mombongo en die haalde doelman Olieslagers opnieuw plat. Mooi begin, al was het verder wachten op Freddy Momobongo voor actie in de zestien. De spits kreeg toegeschoven van Guy Dufour, maar mikte uit het duel naast.

Even later devieerde hij met het hoofd een flank van Bruno Carvalho buiten het kader. De stevige lokale organisatie had aan vlaggeman Saenen een betrouwbare bondgenoot bij het gebruik van de buitenspelval. Guy Dufour kwam vrij na een superb hakje van Andrei Ionescu, maar trof het zijnet. Benjamin Lambot schoot voorlangs. De voorsprong was dan al gerechtigdvaardigd, maar bleef uit. Aan de overkant produceerde Stevens een kopslag die geen doel trof. Théo Defourny had nog geen bal gevoeld en dat zou de rest van de partij zo blijven. Weet dat je "Roeien met de riemen die je hebt" na de partij als flauw excuus te horen zult krijgen. Het is geen verschiet dan er zo geen kat meer naar het tweedeklassevoetbal omkijkt! In de slotfase van die aflopende eerste periode stormde Thomas Phibel nog in het opschrijfboekje van een weinig geïnspireerde Cosco.

Eerste omschakeling op snelheid van Andrei Ionescu eindigde voor Grant net als de ingreep van Guy Dufour even later op een geel karton.

KSK Heist probeerde na de kampwissel enige ogenblikken de indruk te wekken ook wat aan voetballen te willen doen, maar buiten de eerste corner die ze daarmee oogsten, waren die goede bedoelingen heel snel over. Het balbezit kwam met de steun van de kop aan de vijandelijke achterlijn bijna direct terug in Antwerpse voeten. Freddy Mombongo werd helaas voor de spits deskundig uit de aanvoerlijn weggehouden, zodat het nog moeilijker werd om te dreigen. Webers kopte weliswaar richting doel, toch had Antwerpdoelman Théo Defourny er geen werk mee. Een halve misser op diepe bal van Karel De Smet, werd bijna nog een standje, maar Ozcan tikte naast. Een schwalbe van Webers loste het scoringsprobleem evenmin op, de (onterechte) tweede boeking en bijhorende uitsluiting van Thomas Phibel opende perspectieven voor de thuisploeg.

Geen verdediger voorhanden op de bank, reageerde Antwerpcoach Wilmssen met een dubbele offensieve wissel. Prince Bobby en Bojan Djordjic kregen de dwingende taak de smeekbede voor een doelpunt van de achterban zo vlug mogelijk in te lossen. Zinou Chergui was uiteindelijk bijna de verlosser, maar hij zag zijn doelpoging na een krachtige solo tot in de zestien voorlangs gaan. KSK Heist wist nog een keer uit te breken. In vliegende vaart van Van Den Broeck via Webers en Ozcan tot voor de voet van invaller Crabbeels en weer hing een scalp van een traditieclub aan de gordel van de Kempenaars. De lokale coach kan blij zijn met zijn onverdiende overwinning. De edele voetbalsport is samen met de toeschouwers de verliezer van deze zondagmiddag.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/03/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
16 George Blay
2 Thomas Phibel - 36' - 72'
6 Karel De Smet (K)
14 Zinou Chergui
8 Benjamin Lambot
5 Justice Wamfor
7 Bruno Carvalho - 67'
10 Andrei Ionescu
20 Guy Dufour - 44'
19 Freddy Mombongo-Dues
 
75' 10 Andrei Ionescu (uit)/
4 Bojan Djordjic (in)
75' 7 Bruno Carvalho (uit)/
12 Prince Bobby (in)
K.S.K. Heist
1 Steven Olieslagers
16 Bart Van Den Broeck
5 Roel Grant (K)
15 Kurt Van Dooren - 88'
20 Matthias Pittoors
3 Bart Webers - 41'
12 Ken Thys
11 Thomas Stevens
7 Bram Criel
18 Jorn Rijmenams
9 Yusuf Ozcan
 
75' 7 Bram Criel (uit)/
4 Pieter Crabbeels (in) - 86'
90' 11 Thomas Stevens (uit)/
14 Jeroen Vanderputten (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
K.S.K. Heist - R.A.F.C. ?
Bruno Carvalho 93
Guy Dufour 55
Justice Wamfor 24
Karel De Smet 22
Andrei Ionescu 20
Prince Bobby 12
Thomas Phibel 10
Zinou Chergui 9
Benjamin Lambot 9
Bojan Djordjic 9
Théo Defourny 8
Freddy Mombongo-Dues 8
George Blay 5

Totaal aantal stemmen: 284


Bekijk de totale tussenstand