Hoogstraten V.V.

0 - 0

Din. 02/08/2011 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Sportcomplex Seminarie

Toeschouwers: 500
 
Scheidsrechter: Jan Janssens

Lijnrechters: Steve Van Rooy - Siegfried Steegmans
 
Brilscore tot op het einde
Eigen bericht - Voor het eerst deze zomervoorbereidingscampagne en bij uitbreiding voor het eerst in de geschiedenis van deze partij, bleef R Antwerp FC steken op een scoreloos gelijkspel. De afwezigheid van Kevin (Sc)Oris woog nog zwaarder door dan vooraf werd ingeschat. Op bepaalde posities was het opnieuw schuiven met de pionnen. Nogal wat spelers sukkelen met kleine blessures. Niels Martin en Romeo Van Dessel kwamen niet aan spelen toe en ook Wesley Pollemans moest zijn stek op rechtsachter aan Bart Van Zundert laten. Gelukkig kon coach Bart De Roover wel opnieuw beroep doen op Karel De Smet die samen met tester Pascal Bissé het hart van de afweer vormde. Christophe Meyers stond na een probleempje met een van zijn voeten, voor het eerst aan de aftrap. Terwijl Dudu gevraagd werd de lijnen uit te zetten, verhuisde Wouter Smeets alvast voor een speelhelft naar de rechterflank. De dubbele defensieve bezetting op de linkerflank was helaas niet batig voor het roodwitte aanvalsspel en werd al bij de eerste (en enige) drankpauze halverwege de eerste periode ongedaan gemaakt na de inbreng van Yannick Put.

Na de demonstratie tegen Getafe CF was het verwachtingspatroon hoog bij de helaas alweer niet echt talrijk aanwezige Antwerpfans in Sportpark Seminarie te Hoogstraten. Het eerste kwartier was alvast voor de thuisploeg bij wie de balcirculatie sneller en efficiënter werd uitgevoerd. Het leverde Jimmy Fockaert een halve doelkans op, die hij over doel joeg. In de mêlée met de Antwerpdoelman trok de Hoogstratense spits, die enige tijd geleden nog aan de roodwitte kleuren van de Bosuil werd gekoppeld in de pers, aan het kortste eind. De Antwerpdoelman regeerde in zijn gebied. Aan de overkant bleef het bijna een kwartier stil. Tosin Dosumnu kon voor het eerst echt de diepte in op assist van achteruit van Karel De Smet, maar de spits joeg zijn schot naast het doel van Van Bael. De drankpauze bracht Yannick Put tussen de lijnen om zijn team meer offensieve impulsen te bezorgen. Tosin Dosunmu, maar niet alleen hij, werd helaas keer op keer in de buitenspelval gelokt. R Antwerp Fc ontwikkelde in het navolgende kwartier enige druk, maar uitgespeelde kansen kwamen daaruit niet uit voort. Moeilijkste redding was nog voor Antwerpdoelman Théo Defourny die een achterwaartse grabbel naar het schot van Fockaert uit zijn handschoenen schudde. Rusten met 0-0.

Na de kampwissel stuurde Antwerpcoach Bart De Roover Thomas Phibel, Benjamin Lambot en Yens Peeters in de lengte-as. De Hoogstratense doelman moest ingrijpen voor Tosin Dosunmu echt gevaarlijk kon worden. Geruggesteund door Benjamin Lambot kon Christophe Meyers nu wel het offensief steunen. Tosin Dosunmu kon een corner forceren, maar Antwerpopgeleide Koen Gommers kon de trap van Wouter Smeets aan de eerste paal ontzetten. Yens Peeters kon zijn inspanning over de rechterflank niet kaderen. Hoogstraten VV dat even dreigde de rol te lossen, bracht verspreid over het volgende 25 minuten vijf nieuwe krachten en beende opnieuw bij. Ook Jimmy Fockaert werd vroegtijdig ingeruild. Tosin Dosunmu plaatste op aangeven van Thomas Phibel nogal fors voorlangs en kopte even later een flankvoorzet af Marvin Peersman aan de tweede paal over het doel van Van Bael. Marvin Peersman ging voor eigen succes, terwijl Yens Peeters beter geplaatst was. Théo Defourny moest met de vingertoppen een flinke zwiep van invaller Van Gansen in corner deviëren. Een nieuwe corner van nummer 9 werd in een gezamenlijke inspanning van aanvoerder Bart Van Zundert en Théo Defourny onschadelijk gemaakt. Aan de overkant ontstond nog een keer dreiging als Christophe Meyers aan de tweede paal een door Tosin Dosunmu doorgekopte voorzet van Wouter Smeets een ietsje te hoog kopte.

Twee minuten voor tijd stuurde Bart Van Zundert Yannick Put in de zestien. Pas nadat de bal over de doellijn was, werd er gevlagd en werd het doelpunt (ten onrechte) afgekeurd! De thuisploeg ontsnapte zo aan de nederlaag, die allicht niet verdiend geweest zou zijn. Niet echt overtuigende prestatie...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/08/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
4 Bart Van Zundert
6 Karel De Smet
12 Pascal Bissé (T.)
43 Marvin Peersman
7 Wouter Smeets
22 Christophe Meyers
27 Franky Pelgrims
14 Zinou Chergui
23 Dudu De Assis (T.)
15 Tosin Dosunmu
 
25' 14 Zinou Chergui (uit)/
24 Yannick Put (in)
46' 23 Dudu De Assis (uit)/
19 Yens Peeters (in)
46' 12 Pascal Bissé (uit)/
2 Thomas Phibel (in)
46' 27 Franky Pelgrims (uit)/
8 Benjamin Lambot (in)
Hoogstraten V.V.
1 Ben Van Bael
8 Koen Gommers
14 Nico Van Der LInden
2 Michiel Verheyden
7 Juri Meyvis
22 Rob Van Der Linden
17 Karim Didi
6 Thijs Schrauwen
16 Bob Swaegers
19 Jimmy Fockaert
10 Dirk Matthijs
 
57' 22 Rob Van Der Linden (uit)/
5 Jef Van Gansen (in) - 76'
57' 16 Bob Swaegers (uit)/
13 invaller 1 (in)
63' 19 Jimmy Fockaert (uit)/
9 invaller 2 (in)
77' 8 Koen Gommers (uit)/
4 invaller 3 (in)
82' 6 Thijs Schrauwen (uit)/
3 invaller 4 (in)