R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 31/01/2015 20:00 u.

KV Woluwe-Zaventem

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 1.869
 
Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters: Christophe Battiston - Yves De Neve
 
Wim De Decker is a Red, is a Red, is a Red

Eigen bericht - Deels gedwongen door de omstandigheden (blessures) en deels ten gevolge van de slechte prestatie en het dito resultaat tijdens de laatste thuiswedstrijd, ging de borstel door de selectie van Richard Stricker en Pieter-Jan Sabbe. GŘnther Vanaudenaerde en Gertjan Martens keken geblesseerd toe. Ook PapÚ Diakite kreeg een rol als toeschouwer, al werd hem laat in de partij nog een korte invalbeurt gegund. Terwijl iedereen David Iboma verwachtte op rechtsachter, schoof Joren Dom een rijtje achteruit. Hij kwam zo in een viermansverdediging met Jonas De Roeck, Jannes Vansteenkiste en van blessure en langdurige revalidatie verloste MaŰl LÚpicier.

Die andere langdurige geblesseerde, maar nog niet vergeten Wim De Decker kreeg een plaatsje in de dug-out. Ook hij kreeg speelminuten in de slotfase en werd bij het begin van zijn invalbeurt stormachtig ingehaald door de fanatieke twaalfde man. "Wim De Decker is a Red, is a Red, is a Red", klonk het minutenlang. De Great Old scoorde op de gepaste ogenblikken en beging dit keer dus geen misstap. Daarmee was coach Richard Stricker best opgezet, al gaf hij tijdens de na-wedstrijd persbabbel toe dat het in Eupen een stuk efficiŰnter moet om ook aan de Kehrweg te scoren en te oogsten. Een individueel interview viel net als voor de spelersgroep onder de afgekondigde persstop, al maakte Wim De Decker wel graag een uitzondering voor RAFC.tv

Niet alleen enkele onverwachte namen in de selectie en op onverwachte posities, ook pakte de technische staf verrassend uit met een ommezwaai in het tactische concept. Met een achterlijn van vier verdedigers en daarvoor twee offensieve en twee defensieve middenvelders, had coach Richard Stricker voor de vlucht naar voren. De uitvoering tussen de krijtlijnen van het Bosuilgras liep echter achter op het verwachte en allicht ook gevraagde offensief. KVW Zaventem liet zich alvast niet opsluiten op de eigen speelhelft, wel integendeel. Terwijl de rood-witte linies moeilijk aansluiting vonden, braken de bezoekers een aantal keren gevat uit. Ze lieten zich echter even zovele keren afvangen in de buitenspelval.

Ook KVW kende moeilijkheden in de korte passing en dus probeerden Van Den Heuvel en Geerts het beurtelings vanop afstand. Vrijgespeeld na voorbereidend werk van Anthony Di Lallo en Emrullah GŘvenš, knalde Se´d Khiter pal op het kwartier pal op het hoofd van aanvoerder Van Ongeval. De wonderspons moest de centrale verdediger terug op de been helpen. Geen bewuste tactiek, want de bezoekers verschansten zich zelden tot nooit op de eigen speelhelft. Toch moesten ze plots twee corners op rij toestaan. erwijl de toeschouwers de gebarentaal van Emrullah GŘvenš probeerden te ontcijferen, bereikte de bal Joren Dom, die in de vlucht over besloot. Het schot van Emrullah GŘvenš scheerde de paal. Toch moest ook Frank Boeckx vol aan de bak.

De Antwerpdoelman moest op snelheid de diepe bal van Essikal tegemoet. Even voorbij halverwege mocht ook KVW naar het hoekje. Het leverde rood-wit een ideale kans om uit te breken, maar William Owusu Acheampong bereiken lukte (nog) niet. Even voorbij het half uur verlengde Se´d Khiter gepast op de spits. Doelman Coenen veegde de mat aan met diens te zachte schot. Vaker dan hem lief was, werd Dehond teruggefloten uit buitenspel! Net op een ogenblik dat een brilscore in de maak was, recupereerde Se´d Khiter het bezoekende balverlies. Hij besloot vervolgens zijn rechttoe rechtaan loopactie met een verbluffende knal in de kruising.

Rood-wit kwam na een wat matige eerste periode, ongewijzigd en met een bonus terug naar buiten. David Iboma was dan al een tijdje aan zijn opwarming begonnen en werd weldra gevolgd door Stallone Limbombe en Gauthier Madjo-Matsingi. Uiteindelijk zouden ook... Wim De Decker en in allerlaatste instantie ook PapÚ DiakitÚ aan spelen toekomen. Bezoekend coach Van Nerom zou al zijn wisselmogelijkheden wel gebruiken. R.A.F.C. bouwde over links. Jannes Vansteenkiste pakte buitenkant rechts de bal mee. Zijn voorzet werd afgeblokt. De logische hoekschop werd door MaŰl LÚpicier aan de eerste paal doorgekopt, Johanna Omolo kon zijn doelpoging evenwel niet kaderen. Toch kwamen de bezoekers nu voluit in de verdrukking.

Dank zij de buitenspelval en de vuisten van doelman Coenen, groeide de voorsprong niet. Twee dotten van kansen voor William Owusu Acheampong (te zacht over de grond) en Se´d Khiter (met links op doelman Coenen) leverden evenmin op. Aangespeeld door William Owusu Acheampong legde Se´d Khiter gepast af voor Emrullah GŘvenš die de
bezoekende doelman een tweede keer vloerde. Met een grote portie geluk kon Coenen Emrullah GŘvenš vervolgens van een tweede treffer houden na een afgeweerd schot van Se´d Khiter. William Owusu Acheampong zag zijn uitbraakpoging afgeblokt worden door centrale verdediger Dessaer. Geerts dwong de hoekschop af, Weynants knalde naast. Lorenzon eerst en vervolgens kwamen ook Muzembo en Dheur tussen de lijnen.

Weggestuurd door Johanna Omolo, richtte William Owusu Acheampong naast. De spits was inderdaad niet precies in de afwerking, kreeg in de laatste fase van de wedstrijd het publiek over zich heen, maar "Will is en blijft belangrijk voor ons", steunde coach Richard Stricker zijn speler tijdens de na-wedstrijd babbel. Leek de winst binnen, het bommetje van Lorenzon achter Frank Boeckx na een rush over links zorgde voor ongenoegen en een klein beetje onrust op de Bosuilbanken. Johanna Omolo begreep. Hij ging aan het freewheelen in de lengte-as, dreef het verschil opnieuw tot twee goals verschil op en zorgde er zo voor dat Wim De Decker voor het eerst (!) dit seizoen het terrein op kon na maandenlang blessureleed en revalidatie.

Wim De Decker is a Red... Inderdaad, de rood-witte fans hebben lang gewacht op de echte aanvoerder van deze selectie.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/01/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Frank Boeckx (K)
7 Joren Dom
25 Jonas De Roeck
23 MaŰl LÚpicier
5 Jannes Vansteenkiste
16 Anthony Di Lallo
15 Johanna Omolo - 82'
14 Umberto Carvalho Dos Santos
10 Emrullah GŘvenš - 54'
18 Se´d Khiter - 42'
9 William Owusu Acheampong
 
85' 14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
6 Wim De Decker (in)
89' 16 Anthony Di Lallo (uit)/
3 PapÚ Abdoulaye DiakitÚ (in)
KV Woluwe-Zaventem
22 Patrick Coenen
5 Mehdi Benlouafi
9 Jente Van Ongeval (K)
21 Denis Dessaer
19 Ugo Nwadikwa
17 Stef Van Den Heuvel
14 Joren Dehond
24 Julien Charlier
7 Maurice Weynants
23 Seppe Geerts
16 Achraf Essikal
 
60' 17 Stef Van Den Heuvel (uit)/
20 Anthony Lorenzon (in) - 79'
67' 24 Julien Charlier (uit)/
15 NÚhÚmie Muzembo (in) - 78'
73' 14 Joren Dehond (uit)/
10 Axel Dheur (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - KVW Zaventem?
Wim De Decker 124
MaŰl LÚpicier 72
Emrullah GŘvenš 35
Se´d Khiter 26
Jannes Vansteenkiste 19
Johanna Omolo 17
Umberto Carvalho Dos Santos 17
Jonas De Roeck 16
William Owusu Acheampong 15
Joren Dom 14
Frank Boeckx 10
Anthony Di Lallo 6
PapÚ DiakitÚ 2

Totaal aantal stemmen: 373


Bekijk de totale tussenstand