Toeschouwers: 5.000

Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Yves Kenens - Nick Senecaut

Vierde gelijkspel op rij tegen KSV Roeselare

We durven het haast niet te schrijven, maar Royal Antwerp FC kende in aanloop naar deze partij zowaar sportieve luxe. De laatste drie wedstrijden werden (ruim) gewonnen en enkele spelers verkeerden in bloedvorm. Bovendien kon Richard Stricker exact dezelfde 18 namen op het wedstrijdblad zetten als vorige week, iets wat bij R.A.F.C. niet vaak voorvalt. KSV Roeselare is al zeker van het behoud en speelt niet echt meer voor iets mee. Voor de West-Vlamingen werd het dus een eindeseizoenswedstrijd, al viel te verwachten dat de jongens van coach Franky Van der Elst sowieso de scalp van de Oudste Club van het Land wilden binnenhalen. Bovendien konden ook zij continuïteit aan de dag leggen en startten ze met dezelfde negen namen uit de elf van vorige week.

De voorbije weken kwam het gevaar bij de Reds vaak van dezelfde namen: Emrullah Güvenç en Stallone Limbombe, met belangrijke bijrollen voor Joren Dom en William Owusu. Ook vandaag zou dat weer het geval zijn. Onze beide flankspelers brachten de backs van KSVR geregeld in problemen, terwijl Emrullah Güvenç en William Owusu de centrale verdedigers onder handen namen. Dat leverde enkele halve kansjes op voor de Great Old, inclusief een handvol vrije trappen en hoekschoppen. Joren Dom probeerde het eens van ver, terwijl ook Frank Boeckx in actie moest schieten op zeldzame en schuchtere Roeselaarse doorsteekpass. Pas na een minuut of 25 kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Mbuba miste twee scherpe voorzetten, terwijl het harde afstandsschot van Provoost door Frank Boeckx over de kooi moest worden getild.

Na een halfuur leverde het harde werk van Stallone Limbombe dan toch iets op. De kwikzilveren flankspeler werd neergehaald door Damman, met de logische strafschop tot gevolg. Emrullah Güvenç zette de penalty zonder veel problemen om, al lag Lentz wel in de goede hoek. 1-0! Daarna greep KSV Roeselare het initiatief, maar het geraakte niet op dreef. De enige kans voor het rustsignaal was voor William Owusu, die zijn mogelijkheid zelf creëerde door een slimme interceptie, maar Lentz op zijn weg naar glorie vond. We gingen dus rusten met een 1-0 voorsprong. R.A.F.C. had voor rust niet echt met de inspanningen gestrooid, dus verwachtten we een thuisploeg met nog iets meer pit. Het was integendeel KSV Roeselare dat het laken naar zich toetrok.

Impens schoot naast. David Iboma moest meerdere malen goed ingrijpen op zijn rechter kant. De Great Old stak de neus aan het venster met een rebound van Stallone Limbombe (ver over) en een voorzichtige poging van William Owusu Acheampong. De bezoekers brachten met Okitokandjo een extra aanvaller in, en dat loonde binnen de minuut. Een hoekschop van Impens werd door de invaller aan de eerste paal binnengekopt: 1-1. Stamnummer 1 leek aangeslagen en kwam maar moeilijk tot kansen. Enkele hoekschoppen en afstandsschoten afdwingen lukte nog, maar daar bleef het vaak bij. De poging van Johanna Omolo was niet slecht, Lentz ging goed plat. KSVR koos ervoor om slechts de helft van het speelveld te bespelen, wat aanvallen er voor de Reds niet makkelijker op maakte.

Een enkele keer moest Frank Boeckx nog opletten op een knal van Impens. R.A.F.C. bleef prikken lanceren via Stallone Limbombe, wiens pogingen en voorzetten niet het juiste eindstation konden vinden. In de slotminuten schoot William Owusu nog een mooie mogelijkheid naast. Lentz pakte uit met een knappe redding op het schot van Stallone Limbombe. Toen al was het helemaal duidelijk: de partij zou alweer eindigen op een gelijkspel, net als de drie vorige onderlinge confrontaties. Met deze puntendeling schiet R.A.F.C. niet veel op in het periodeklassement. Indien Lommel United punten laat liggen, is er nog niets verloren, maar dan moet het écht wel gaan meezitten. Nu ja, een 10/12 is ook niet slecht… Op naar ASV Geel, na een weekje rust!

9 William Owusu Acheampong

81' 7 Joren Dom (uit)/
9 Jean-François Mbuba

63' 14 Vincent Provoost (uit)/
25 Stevy Okitokandjo (in) - 64'
84' 20 Rik Impens (uit)/
11 Jari Vandeputte (in)
89' 9 Jean-François Mbuba (uit)/