K. St.-Truidense V.V.

0 - 3

Woe. 27 december 2017 - 20.30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Stayen

Toeschouwers: 7.000
 
Scheidsrechter: Bart Vertenten

Lijnrechters: Rien Vanyzere - Ruben Wyns

Vierde official: Ken Vermeiren
 
Royal Antwerp FC legt STVV over de knie en bevestigt uit-reputatie

Eigen bericht - Met een kater de wintervakantie in of... Jonas De Roeck, oud-speler en oud-assistent op de Bosuil en thans hoofdcoach in Haspengouw, had aan zijn elftal gesleuteld. Deels gedwongen door de omstandigheden, deels uit vrije wil werd er op vier posities met de pionnen geschoven. In de wandelgangen van de Bosuil had coach Laszlo Bölöni zijn zware jongens op scherp gezet. Dat was vooral en hoofdzakelijk niet in dovemansoren gevallen bij Moustapha Sall. De stevig uit de kluiten gewassen centrale verdediger (zelf pas hersteld van een blessure) moest na het uitvallen van Dylan Batubinsika, depanneren in het hart van de verdediging. De vrees voor de fysieke paraatheid van Faris Haroun was ongegrond. De rood-witte aanvoerder dartelde op het kunstgras van Stayen en hervond de vreugde van Geoffry Hairemans, Alexander Corryn en Jelle Van Damme, alle drie terug na een weekje gele rust. Wel moest de technische staf van de Great Old het noodgedwongen zonder Joaquin Ardaiz doen. Met Stallone Limbombe aan zijn zijde, was William Owusu Acheampong graag bereid een appeltje te schillen. Zou 'Het beste oudje van Europa' de oude knoken kunnen vrijwaren onder het verzengende vuur van Stayen?

De lokale stadionomroeper had al voor de aftrap geprobeerd er de sfeer in te brengen. De mascotte begroette wel de aanhang van volk en vuur, maar het waren vooral toch de rood-witte fans die voor ambiance zorgden. Tussen de lijnen grepen de elf van R.A.F.C. naar de aftrap. Faris Haroun gaf meteen de richting aan. William Owusu Acheampong deed een poging het samenspel tussen de aanvoerder en Jelle Van Damme te verlengen. Stallone Limbombe kon wel lopen, STVV-doelman Pirard was eerder bij de bal. Ref Vertenten hield de teugels strak. Zo zocht Antunas met een vrijschop na een zuchtje van Geoffry Hairemans de rechthoek van Sinan Bolat in de korte hoek. De Antwerpdoelman liet zich niet verrassen. Sambou Yatabaré pikte het Truiense balverlies op en bediende meteen Stallone Limbombe. De voorzet af de achterlijn bereikte niemand van de eigen ploegmaats. Zo kon Teixeira rustig opruimen. Er zat inderdaad beweging in de wedstrijd, maar geen van beide ploegen kon echt dreigen. Een vrijschop na foutje van Gabriel Buta werd simpel weggekopt door Moustapha Sall, heerser in het luchtruim boven Stayen. Faris Haroun leek te gaan doorbreken, werd (foutief) afgestopt, maar vond de wedstrijdleiding niet bereid tot ingrijpen.

Sambou Yatabaré had opnieuw Stallone Limbombe in het vizier. Zijn kwieke voorzet vond helaas enkel een Truiense voet. Halverwege de periode werd Sinan Bolat de eerste keer danig op de proef gesteld. Redding met de vuisten ten koste van een hoekschop, die voorbij de tweede paal door Faris Haroun met het hoofd opnieuw over de achterlijn werd gewerkt. Bezus kon zijn truc van Sclessin waar hij rechtstreeks af het cornerpunt de Luikenaars een punt afhandig maakte, niet herhalen. Bal tot bij Asamoah voor een verre, maar heel erg onpreciese doelpoging. De geel-blauwe fans vertoonden dan al enige tekenen van ongeduld. Er hing wat in de lucht, maar eerst nog een gele prent voor Bezus die Sambou Yatabaré onzacht bejegende. Een splijtende voorzet van Sambou Yatabaré, werd gevolgd door een rush van Stallone Limbombe die meteen haarfijn en precies op doel besloot. De Great Old stond meteen op voorsprong! Bij STVV liepen zich dan al spelers warm. Net gescoord of ook de spurtbom van de Great Old vloog in het opschrijfboekje. Aurélio Buta en Sambou Yatabaré completeerden binnen de minuut de weer veel te sterk gepeperde gele rekening. Proeve van onbekwaamheid?

Aangespeeld in de zestien door Jelle Van Damme, Geoffry Hairemans kon net niet kaderen. De corner van de linkspoot strandde op de vuisten van Pirard. Tegen de heerlijke grondscherende reboundpegel van Sambou Yatabaré stond de Truiense verdediging, doelman incluis, machteloos. Het volume kleurde helemaal rood en wit! Charisis kwam met een waarschuwing vrij nadat hij de Antwerpse doelschutter op een oplawaai getrakteerd had. Faris Haroun ter plekke om zijn ploegmaat te kalmeren, scheidsrechter Vertenten om alles met de mantel der liefde te bedekken. Na nog twee bezoekende corners voor Geoffry Hairemans, rusten met een haast onoverbrugbare achterstand voor De Roeck & co.

Geen keerpunt in de wedstrijd na de koffiebreak, ondanks de inbreng van bijkomend aanvallend potentieel bij S.T.V.V. William Owusu Acheampong was nadrukkelijk aanwezig, maar zijn passing op Sambou Yatabaré leverde niet het gewenste resultaat. Matheus Borges stond pal om een poginkje van Charisis de pas af te snijden. Asamoah viseerde tot ontzetting van de lokale aanhang enkel maar het wolkendek boven Stayen. De regen kantelde alle richtingen uit door de snedige wind in het stadion. Sambou Yatabaré had net iets te lang nodig om af te drukken. Het leverde Geoffry Hairemans opnieuw een hoekschop op, uitdraaiers, telkens weer. Gevaarlijk ook, als Jelle Van Damme zich net als voor de rust manifesteerde in de geel-blauwe zestien. Aan de overzijde weerde Moustapha Sall de voorzet van Vetokele met een stevige sliding. Alexander Corryn was perfect gepositioneerd om de loop- en dribbelactie van Bezus af te blokken. Aangespeeld door Geoffry Hairemans, werd William Owusu Acheampong al ten tweede male foutief afgestopt in de zestien, maar alweer geen reactie bij de wedstrijdleiding. Doelman Pirard had opnieuw de handen vol met een lage doelpoging van Geoffry Hairemans.

De Great Old bond inderdaad niet in, vurig aangemoedigd door het tot barstenstoe gevulde bezoekersvak. Bezus kreeg wel even de handen op elkaar bij zijn vervanging. Legear was de nieuwe hoop in bange momenten. Opgestaan na een stevige charge van Charisis en verzorging met de wonderspons van Jan Vandenhouten, kreeg Jelle Van Damme geheel onverwacht de lokale aanhang over zich, Charisis was nochtans de dader van de aanslag. Geen tweede succes voor Sambou Yatabaré, zijn doelpoging richting verste hoek werd door Pirard onderweg geneutraliseerd. Wisselspeler Kotysch als ballenraper, dat werd door de wedstrijdleiding niet geapprecieerd. Een leuk kijkstuk, maar de lokale aanhang zat ongedurig te wachten op doelgerichte acties in de zestien. Sinan Bolat had nauwelijks moeite met de aanwaaierende voorzetten. Nog net binnen de reguliere speeltijd dreigde de Antwerpdoelman alsnog zijn clean sheet te moeten inleveren. Van binnen de kleine rechthoek liftte Boli de bal alsnog over de dwarsligger. Sensatie in de dying seconds. William Owusu Acheampong kon het aangeven van Stallone Limbombe naast Pirard in doel verlengen. De viering werd ruw verstoord als de wedstrijdleiding in een duo-besluit het doelpunt (ten onrechte) ongeldig verklaarde.

Een keer nog sloeg de vlam in de pan. De Antwerpspits werd in zijn rush getorpedeerd door doelman Pirard. De gele kaart bleef dit keer niet in de bovenzak. William Owusu Acheampong had de sierlijke aanloop en nette de elfmeter feilloos. Royal Antwerp FC legde reekszesde STVV over de knie en bevestigde daarmee haar uit-reputatie. De Ploeg van 't Stad beëindigde het glorieuze 2017 op de vierde plaats van de Jupiler Pro League. Welke Antwerpsupporter had zichzelf zoveel vreugde durven wensen aan het begin van dit aflopende kalenderjaar?

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/12/2017)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Ulineia Buta - 56'
18 Moustapha Bayal Sall
2 Matheus Borges Domingues
37 Jelle Van Damme
9 Stallone Limbombe - 28' - 31'
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré - 37' - 57'
20 Geoffry Hairemans
25 Alexander Corryn
19 William Owusu Acheampong - 90' (P)
 
K. St.-Truidense V.V.
21 Lucas Pirard - 21'
18 Fabien Antunes
28 Dimitrios Goutas
26 Jorge Teixeira
8 Charilaos Charisis - 67'
6 Steven De Petter (K)
5 Alexis De Sart
8 Charilaos Charisis - 67'
10 Roman Bezus - 25'
12 Asamoah Samuel
7 Jordan Rolly Botaka
 
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
S.T.V.V.- R.A.F.C.?
Sambou Yatabaré 253
Stallone Limbombe 45
William Owusu Acheampong 16
Alexander Corryn 13
Geoffry Hairemans 13
Jelle Van Damme 12
Matheus Borges 6
Aurélio Gabriel Buta 5
Faris Haroun 4
Moustapha Sall 3
Sinan Bolat 2

Totaal aantal stemmen: 372


Bekijk de totale tussenstand