Sp. du Pays de Charleroi

1 - 1

Zat. 27/01/2018 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Pays de Charleroi

Toeschouwers: 10722
 
Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Karel De Rocker - Jo De Weirdt

Vierde official: Nicolas Laforge
 
Royal Antwerp FC blijft ook met z'n negenen overeind in het Rode Land

Eigen bericht - Er waren slechts twee ploegen in de heenronde die echt grote sier kwamen maken op de Bosuil. KRC Genk bouwde een forse voorsprong uit en nam verdiend de driepunter mee naar Limburg, nauwelijks beseffend dat dit een van de zeldzame uitschieters zou worden. Royal Antwerp FC herstelde zich wonderwel, harkte bijna aan de lopende band punten binnen, tot Sporting du Pays de Charleroi zich meldde in Deurne-Noord. Het rood-witte weerwerk was onvoldoende tegen het tempo en de efficiëntie die de Zebra's vermochten te ontwikkelen. Sporting was en bleef de dichtste belager van CLub Brugge, al lijkt de Ploeg van de Borinage de winteronderbreking niet best verteerd te hebben. Laszlo Bölöni en zijn effectief waren ondanks de nederlaag in de midweekwedstrijd tegen KAS Eupen gewaarschuwd.

Beide coaches hadden met de pionnen geschoven om ook voor de derde wedstrijd in amper zeven dagen een competitieve ploeg tussen de lijnen te kunnen sturen. Zo kwam Faris Haroun terug postvatten op het rood-witte middenveld naast... Jonathan Pitroipa en dat ten koste van Geoffry Hairemans. Alexander Corryn kreeg voet aan grond op linksachter, terwijl supernieuweling Ritchie De Laet zijn debuut maakte op rechtsachter. Jelle Van Damme en Aurélio Gabriel Buta schoven zodoende dug-out in. Bij Sporting du Pays de Charleroi liep ook Benavente, nochtans de auteur van twee doelpunten op de Bosuil, niet in de startersrij.

Meer dan achtienhonderd kelen voor een wedstrijd die om 18.00u. stipt begon in het Stade du Pays de Charleroi, dat al duidelijk tekenen van verval begint te vertonen. De club zelf was ook al niet zo heel lekker aan het ballen in het nieuwe kalenderjaar, maar wilde zich uiteraard niet opnieuw oren laten aannaaien. De aftrap was voor de thuisploeg, ook de eerste hoekschop en het eerste schot op doel kwam van een zwart-gestreepte voet. De vrijschop van de man met de onmogelijk te herhalen naam, Ilaimaharitra, draaide naar de korte hoek waar Sinan Bolat het balletje simpel op te rapen had. Een snelle counter vanachteruit bracht ook Grange in de buurt van de Antwerpdoelman, maar het rollertje was te zwak om moeilijkheden te veroorzaken. Op het kwartier kwam rood-wit stevig door tot in de lokale zestien, waar Jonathan Pitroipa in volle inspanning werd neergehaald.

Visser keek de andere kant op. In de duels onder en rond de cirkel ging het voordeel consequent de thuisploeg uit. Dat moest ook Sambou Yatabaré meermaals ondervinden. Even voorbij halverwege controleerde Obbi Oulare op uittrap van Sinan Bolat met de borst. Het schot ging schuinweg naast doel. In afwezigheid van Geoffry Hairemans, nam Jonathan Pitroipa zonder gunstig gevolg de hoekschoppen voor zijn rekening, al had hij enkele minuten later wel een aandeel in de treffer van zijn ploeg. Vertrokken als vrijschop bij Alexander Corryn ging de ball over tien stations met onderweg twee keer een toets van Obbi Oulare en ook twee keer een behandeling door Ritchie De Laet. Hij lepelde de bal over linksachter N'Ganga, Jonathan Pitroipa verlengde en Obbi Oulare knalde tussen een bos aan spelers op de doellijn feilloos binnen.

Het bezoekersvak ontplofte. RSC wist nauwelijks te reageren, al kreeg Obbi Oulare het in de resterende minuten wel nog hard te verduren! De gele kaarten bleven bij Visser in de bovenzak!

Nauwelijks was Jonathan Pitroipa afgevlagd voor buitenspel of aan de overkant luidden de klokken. Rechtsachter Marinos vond ter rechterzijde Lukebakio en diens voorzet werd gericht door Benavente in doel verlengd. De wissel bracht dus meteen op. RSC wilde meteen door, maar de rood-witte kamplust wilde van geen wijken weten. Pal voor het uur stuurde Sambou Yatabaré ploegmaat William Owusu Acheampong aan. Penneteau moest er met alle lichaamsdelen aan om de doelgerichte poging te keren. Amper bekomen van de schrik of rechtsachter Marinos moest op de doellijn redding brengen op het knappe schot van Stallone Limbombe. De rebound van William Owusu Acheampong belandde buiten het kader. Op hoekschop van Jonathan Pitroipa kopte Obbi Oulare naast. Het schot van Sambou Yatabaré belandde op de vuist van Penneteau, terwijl de rebound vanwege buitenspel werd afgevlagd!

Op hoekschop van Jonathan Pitroipa kon RSC bliksemsnel omschakelen. Faris Haroun te kort tot bij Sinan Bolat, Alexander Corryn met een 'ingreep voor de ploeg' (zoals hij het achteraf zelf verwoordde) en zo was Rezaei afgestopt met gevolgen. De Antwerpverdediger met de zwaarste sanctie naar de kant en RSC met Grange aan het kanon nadat Jelle Van Damme onder een striemend fluitconcert en een beschamend spreekkoor zijn opwachting maakte in het Stade du Pays de Charleroi. Even later werd ook ex-Antwerpspeler Remacle op de wedstrijd losgelaten. Pas na de tweede (onterechte) uitsluiting van Moustapha Sall na een ingebeelde overtreding, kon RSC met z'n allen richting Sinan Bolat uit. Rezaei joeg zijn poging richting wolkendek. Nader Ghandri kwam wel wel enkele gaten dichten, ook tijdens de vier lange minuten extra-time.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/01/2018)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat - 72'
24 Ritchie De Laet
16 Moustapha Bayal Sall - 59' - 80'
2 Matheus Borges Domingues
24 Alexander Corryn - 72'
9 Stallone Limbombe
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré
99 Jonathan Pitroipa
58 Obbi Oulare - 36'
19 William Owusu Acheampong - 56'
 
73' 9 Stallone Limbombe (uit)/
37 Jelle Van Damme (in)
84' 99 Jonathan Pitroipa (uit)/
18 Nader Ghandri (in)
Sp. du Pays de Charleroi
1 Nicolas Penneteau
17 Stergos Marinos
8 Francisco Javier Martos
24 Dorian Dessoleil
41 Francis N'Ganga
13 Cristophe Diandy
22 Gaetan Hendrickx
26 Marco Ilaimaharitra - 78'
29 Romain Grange
9 Kaveh Rezaei
46 Dodi Lukebakio - 66'
 
46' 22 Gaetan Hendrickx (uit)/
Christian Benavente (in) - 47'
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
Sporting du Pays de Charleroi - R.A.F.C.?
Ritchie De Laet 121
Obbi Oulare 57
Jonathan Pitroipa 40
Sambou Yatabaré 26
Alexander Corryn 25
Stallone Limbombe 22
William Owusu Acheampong 14
Moustapha Sall 9
Matheus Borges 9
Sinan Bolat 5
Faris Haroun 4
Jelle Van Damme 2
Nader Ghandri 1

Totaal aantal stemmen: 335


Bekijk de totale tussenstand