K.R.C. Genk

4 - 0

Vrij. 23/02/2018 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Luminus Arena

Toeschouwers: 15.250
 
Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters: Dirk Gilon - Philippe Vandecauter

Vierde official: Kevin Van Damme
 
Blunder besmet uitkomst

Royal Antwerp FC trok met gemengde gevoelens voor de verdediging van haar allerlaatste kans op deelname aan Play Off naar de hoofdstad van het Limburgse voetbal. De bezoekers worden in de Luminus Arena nog steeds oordeelkundig monddood gemaakt achter een glazen wand. Bovendien was er toch enige twijfel geslopen in het effectief van Laszlo Bölöni en Wim De Decker. Beloofde de jaarwende van 2017 goud voor de Ploeg van 't Stad, het nieuwe kalenderjaar bracht nog geen bevestiging van het duelkrachtige parcours van de oudste club van 't land. De technische staf bevestigde niet helemaal het effectief van een week eerder. Zo werden Faris Haroun en Sambou Yatabaré opnieuw opgevist ten koste van Geoffry Hairemans en Ritchie De Laet. De kapitein nam de honneurs voor zijn kleuren waar, maar lang plezier was hem en zijn ploeggenoten niet gegund in de nochtans helverlichte Luminus Arena!

Bij de eerste diepe bal zat Ndongala in een duel met Sébastien in de zestien er als laatste aan. Toch volgde er doodgemoedereerd hoekschop voor de thuisploeg. Sinan Bolat protesteerde in zijn eigen bekende stijl en de poppen gingen aan het dansen! Geel voor de Antwerpdoelman, langdurig overleg (!) tussen scheidsrechter en assistent. De vrijschop werd door Malinovskyi haarscherp voorbij de muur en in doel verlengd. De rood-witten zaten meteen in de verdrukking. Wat volgde was een poging de gelederen te sluiten, maar elk duel, hoe miniem ook vond geen genade bij de wedstrijdleiding. Het leidde al spoedig tot nog gele kaarten, waarbij ook Jonathan Pitroipa bijzonder streng en even later Obbi Oulare geheel ten onrechte werd betrokken! Op deze manier kan geen enkele club haar aspiraties ten volle verdedigen! Het terechte protest van coach Laszlo Bölöni was dan al verwezen naar de publieke ruimte!

Op achterstand wel, maar uitgeteld (nog) niet. Zo trok Royal Antwerp FC in weerwil van de wedstrijdleiding, in de achtervolging. Stallone Limbombe is over links zoals over rechts betrokken in het rood-witte offensief. Zijn afwerking was net niet precies genoeg om jonge doelman Jackers te verontrusten. Stond Antwerpdoelman Sinan Bolat bij de tegengoal beteuterd te kijken, zijn redding op de poging van Ndongala was knap. Pech voor Sébastien Siani. Zijn grondscherende schot ging nipt naast het blauw-witte doel. Dylan Batubinsika krijgt de scheidsrechterlijke rode kaart over zich heen in een poging de vaart van Ndongala af te stoppen. Royal Antwerp FC moet in lijn met de inspiratie van de wedstrijdleiding nog een uur met z'n tienen voort!

Geen onmiddellijke ingreep uit de dug-out, al doet Sambou Yatabaré voor de rest van het verloop wel (tijdelijk) dienst als rechtsachter. Royal Antwerp FC wilde zelfs in ondertal na de kampwissel dus volop in het offensief en bracht daarvoor tweede spits William Owusu Acheampong mee uit de kleedkamer als bliksemafleider. Obbi Oulare naar Stallone Limbombe, die helaas niet precies afwerkte. De lokale verdediging stond onder druk. De wedstrijd leek te kantelen. Colley haalde in extremis en ten koste van hoekschop de doelpoging van Oulare uit de richting. Ook Van Damme sleepte er nog een zoveelste hoekschop uit, maar barsten deed de blauwe afweer niet. KRC probeerde ondertussen met verre ballen het eigen kamp te ontlasten. Bij het ingaan van het laatste kwartier moest Sinan Bolat heel ver uit zijn gebied en heel precies redding brengen voor Ndongala een nummertje kan opvoeren.

Even later kon de rood-witte verdediging het dubbelspel tussen Pozuelo en Ndongala even niet behappen en de verdubbeling kwam dan op het bord, als voorbode voor nog meer onheil voor de rood-witte club. Karelis en Ndongala onderstrepen met elk nog een doelpunt hun plaats in de top zes van de rangschikking luister bij. Rekenkundig is het nog niet over voor de Great Old, maar...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/02/2018)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat - 3'
15 Dino Arslanagic
16 Moustapha Bayal Sall
21 Dylan Batubinsika - 36'
37 Jelle Van Damme
9 Stallone Limbombe
38 Faris Haroun (K)
17 Sébastien Siani
60 Sambou Yatabaré - 70'
99 Jonathan Pitroipa - 7'
60 Obbi Oulare - 11'
 
46' 99 Jonathan Pitroipa (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
65' 60 Obbi Oulare (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
85' 9 Stallone Limbombe (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
K.R.C. Genk
30 Nordin Jaeckers
27 Clinton Mata
45 Joseph Aidoo
15 Omar Colley
31 Joakim Pedersen
19 Thomas Buffel
24 Alejandro Pozuelo - 77'
17 Ibrahima Seck
18 Ruslan Malinovskyi
77 Dieumerci Ndongala - 50' - 88'
7 Nikos Karelis - 84'
 
80' 24 Alejandro Pozuelo (uit)/
22 Siebe Schrijvers (in)
85' 18 Ruslan Malinovskyi (uit)/
4 Dries Wouters (in)
89' 19 Thomas Buffel (uit)/
8 Edon Zhegrova (in)