Toeschouwers: ---

Scheidsrechter: Istvan Lagaert

Lijnrechters: Jerermy Schlenker - Wim Van Lierde

Bergop richting doel
Eigen bericht - De nieuwe Antwerpcoach kent dank zij Wim De Decker ondertussen allicht de sterktes en zwaktes van zijn kern, alsook de namen en beste posities van het gros van zijn spelers. Toch pakte Laszlo Bölöni net als woensdag tegen KFC Brasschaat, opnieuw uit met een experimenteel elftal, waarbij meerdere spelers op een alternatieve positie werden uitgespeeld. Zo vormde aanvoerder Steve Colpaert duo centraal in verdediging met naast zich Alexander Corryn. Centraal op het middenveld kreeg Younes Achter na zijn knappe prestatie en dito goal van woensdagavond opnieuw speelgelegenheid. Weer zou de jongeling zich slagvaardig opstellen, al schoot zijn doelpoging dit keer wel naar de wolken. Links op de flank liep Tuur Dierckx met aan de overkant Joeri Dequevy. Centraal in de spits kreeg William Owusu Acheampong steun van Michaël Lallemand.

KFC Zwarte Leeuw begon met oud-Antwerpspelers Stef Heylen-Buelens op rechtsachter en Caine Vos eenzaam zwervend op de rood-witte helft als diepe aanvaller. De thuisploeg draaide de wedstrijd op slot en daar vonden Camus & co. maar moeizaam een antwoord op. Ging de bal wel snel en vlot van voet naar voet, moesten de Leeuwen een aantal keren flink doorpakken en ook een vroeg doelpunt incasseren. Younes Achter vond de snelle benen van Joren Dom op de rechterflank en Michaël Lallemand kon in de linkerbenedenhoek knikkeren. Meteen pronkt hij samen met Joeri Dequevy met de JPL-stier op de rug als clubtopschutter. Joeri Dequevy probeerde al meteen opnieuw voorsprong te pakken, maar joeg zijn vluchtschot over de balk. Linksachter Van Asch ging nogal wild in op de benen van Joren Dom en dat kwam hem slechts op een uitbrander te staan. Het zou de wedstrijdleiding in de tweede helft zuur opbreken en kwam Stallone Limbombe allicht op een zware blessure te staan!

Zo mocht Michel Gysels nog enkele seconden speeltijd aan zijn totaal toevoegen. Een volledige makeover van het effectief bij de rust? Daarbij een opvallende positieswitch van Nico Binst als linksachter en Maxime Biset als linker centrale verdediger. De Great Old dwong na de kampwissel vooral langs sneltrein Limbombe behoorlijk wat kansen af. De talrijke Antwerpfans zagen enkel nog Björn Vleminckx met de perfecte slide-in uitpakken. Pech nog voor de Antwerpspits als doelman Pauwels in een uiterste reflex een buffelkopbal uit zijn doel kon ranselen. Ook de thuisploeg knutselde in een aangename, maar helaas niet geheel sportief betwiste tweede periode, enkele fraaie counters in elkaar en liet langs Lauryssen voor de pauze een reuzekans liggen na voorbereidend werk van Wellens.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/06/2017)

19 William Owusu Acheampong

46' 21 Michael Lallemand (uit)/
23 Nico Binst (in)
46' 89 Kevin Debaty (uit)/
1 Nicaise Kudimbana (in)
46' 8 Joren Dom (uit)/
2 Dimitri Daeseleire (in)
46' 25 Alexander Corryn (uit)/
27 Frédéric Duplus (in)
46' 4 Steve Colpaert (uit)/
3 Maxime Biset (in)
46' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
6 Isaac Kone (in)
46' 32 Younes Achter (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
46' 10 Fabien Camus (uit)/
38 Faris Haroun (in)
46' 11 Joeri Dequevy (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
46' 55 Tuur Dierckx (uit)/
39 Stallone Limbombe (in)
46' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
23 Senne Vanderheyden

46' 14 Thomas Wellens (uit)/
9 Nick Van Belle (in) - 74'
46' 12 Caine Vos (uit)/
20 Giorgi Faes (in)
82' 11 Kevin Lauryssen (uit)/
15 Joeri Matheussen (in)
88' 16 Stef Heylen-Buelens (uit)/