Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Laurent Conotte - Quentin Blaise

Vierde official: Wesley Alen

Referee Boucaut en VAR eisen hoofrol op

Clubicoon en stadionomroeper Daniel Vuylsteke mocht de aftrap geven bij de wedstrijd tussen de ploeg met de beste verdediging en de club met de beste aanval. Alvast bedankt voor de 44 excellente jaren bij R.A.F.C. als de stem van de Bosuil, mijnheer Vuylsteke. De Westvlaming zag met lede ogen aan hoe zijn club een 2-0 voorsprong aan de rust verkwanselde. Voor een eerste winst tegen een G5-ploeg blijft het dus even wachten, maar een uitmuntende eerste helft geeft hoop op beterschap in de nabije toekomst. Dit hoort immers bij een leerproces dat een topclub in wording overkomt. Als de nodige lessen worden getrokken uit deze nederlaag kan deze mentale dreun wel eens positief uitwerken voor het restant van de competitie.

De surprise van chef Laszlo Bölöni was dat Daniel Opare het middenveld moest versterken en als mandekker zou fungeren om de Genkse draaischijf Pozuelo het leven zuur te maken. Didier Lamkel Ze kreeg een plaats op de invallersbank toegewezen. De thuisploeg trok meteen ten aanval en na 4 minuten was Jelle Van Damme dicht bij de openingstreffer. Voordien hadden Aurelio Buta en Paintsil elkaar al eens onderuit geschoffeld zonder actie van een warrig leidende referee Boucaut. De trotse competitieleider werd door de vele positiewissels, de snelle herovering van de bal en de hoge druk op het eigen doel vastgepind. In de 23e minuut kreeg de Great Old loon naar werken. Ivo dos Santos Rodrigues vond een aanspeelpunt in Lior Refaelov en de nieuwe publiekslieveling begon aan een wandeling doorheen de Limburgse defensie. Een uniek steekballetje vond Jonathan Bolingi, die zijn eerste doelpunt van de competitie scoorde. Gedreven door een uitzinnig publiek, ging rood-wit door op zijn elan. Met veel enthousiasme werd de sensatie van Europa met champagnevoetbal de levieten gelezen. Nadat kapitein Faris Haroun de vuisten vond van een excellerende doelman Vukovic kon linksachter Simon Jucklerod de score op het rustsignaal verdubbelen. Dieumerci Mbokani verdedigde fel mee, recupereerde de bal en speelde die in de loop van de Noorse back. De kilometervreter deponeerde de bal staalhard met een grondscherend schot voorbij een kansloze Vukovic. De Bosuil in vuur en vlam want een stunt was in de maak. Toen kwam echter de tweede helft. En de VAR en referee Boucaut zouden deze riante uitgangspositie met enkele dubieuze beslissingen in het voordeel van de fusieclub doen kantelen.

R.A.F.C. speelde de tweede 45’ met een laag verdedigingsblok en te weinig drang naar voren. Met de goudhaantjes van de Limburgers was het dus niet meer dan normaal dat de bezoekers nu de dominerende partij waren. Ook de sterke wissels van coach Clement brachten zoden aan de dijk. Maar niet zonder hulp van de onpartijdige leiding. Een terechte penalty toen Jelle Van Damme een bal van de lijn keerde mits gebruik van de arm werd door specialist Malinovskyi beheerst omgezet. Drie minuten later tuimelde invaller Ndongala over zijn eigen voeten in het strafschopgebied en de ref koos opnieuw voor de zwaarste sanctie tot ontsteltenis van de thuissupporters. De Oekraïener liet opnieuw de Limburgse Turk Sinan Bolat kansloos. De bezoekers zaten geholpen door de VAR en de referee nu op rozen en in de goede flow terwijl de thuisploeg de mentale dreun diende te verwerken. En dan moest topschutter Samatta zijn duivels nog ontbinden.

In de 78e minuut zag de wedstrijdleiding als enige een hoekschop bij een duel tussen een Genkie en Dino Arslanagic en de voorzet werd door de Tanzaniaan met de arm binnen gebuffeld. De Reds reageerden met enkele wissels en kansen voor William Owusu Acheampong en Jonathan Bolingi. Laatstgenoemde zag zijn grondscherend schot door Vukovic in corner verwerkt worden. Een furieus eindoffensief leverde geen vruchten af, aan de overzijde kon Samatta in de omschakeling de te zware 2-4 cijfers vastleggen. De gouden stier is dan ook zijn deel. Na een spektakelpartij kon Stamnummer 1 de eerste helft vriend en vijand overtuigen van de progressie die het onder coach Laszlo Bölöni heeft geboekt, maar de sterke invallersbank en enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen zorgden voor een remonte van de Limburgse trots. Zondag wacht Standard de Liège in de Vurige Stede. Just be there!!!

(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/10/2018)

70 Dieumerci Mbokani - 60'

77' 11 Lior Refaelov (uit)/
10 Geoffry Hairemans (in)
82' 4 Daniel Opare (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
86' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
8 Edon Zhegovra - 82'
18 Ruslan Malinovski - 56' (P) - 58' (P)
24 Alejandro Pozuelo (K)
10 Mbwana Samatta - 78' - 89'
11 Joseph Paintsil

55' 11 Joseph Paintsil (uit)/
77 Dieumerci Ndongala (in)
72' 24 Alejandro Pozuelo (uit)/
25 Sander Berge (in)
82' 8 Edon Zhegovra (uit)/