R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zon. 10/11/2019 14:30 u.

Club Brugge K.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 14.311
 
Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters: Yves De Neve - Kevin Monteny

Vierde official: Wim Smet
 
Didier Lamkel Ze volbrengt een missie
Half Season, Super Sunday. Drie duels voor een plaatsje bij de top zes van de rangschikking op een en dezelfde speeldag, meteen ook de laatste van de eerste ronde. Zo snel kan het dus gaan, al moesten met beide tegenstanders van vandaag nog enkele clubs een uitgestelde wedstrijd van de vijfde speeldag inlopen. Voor Royal Antwerp FC kondigde zich met de komst van achtereenvolgens huidig leider Club Brugge KV en runner-up KAA Gent twee aartsmoeilijke opdrachten aan na of in uitloop van het oktober-dipje. De fans waren niet tevreden na het verlies op verplaatsing in Henegouwen en schreeuwden om het ontslag van de hoofdcoach. De pers had er helaas een erezaak van gemaakt de gemoederen in aanloop naar de topper tegen de reeksleider nog op te poken. Was de stoel van Laszlo Bölöni echt aan het wankelen? De technische staf had alvast weinig redenen tot spectaculair ingrijpen gezien. Wel kwam Koji Miyoshi in de startersrij en ook Ivo Dos Santos Rodrigues had het vertrouwen behouden. Zo moest Kevin Mirallas zich voor het eerst in het shirt van de Ploeg van 't Stad opmaken voor een zitje in de dug-out. Hoewel niet onbesproken, werd de rood-witte defensie in zijn totaliteit behouden. Het viertal Aurélio Ulineia Buta, Dino Arslanagic, Wesley Hoedt en Ritchie De Laet moest het opnemen tegen het doelltreffende en snelle aanvallende blok van de bezoekers.

De druk op de ketel bekend, kreeg Club Brugge KV van scheidsrechter Van Driessche de aftrap in het afgeladen Bosuilstadion. Ook al veroverde de thuisploeg de allereerste hoekschop van de partij, aanvankelijk klonk de trom van de bezoekers het luidst. Er volgde meteen een tweede, gevaar leverde het nog niet op. Hoewel geruggesteund door twee uittredende Gouden Schoenen, kenden de bezoekers moeite om de motor op gang te krijgen en draaiende te houden tot in de gevaarlijke zone. Schrijvers stichtte met een schot richting korte hoek het eerste gevaar. Sinan Bolat was ter plekke om in twee keer redding te brengen. Royal Antwerp FC probeerde tegen te prikken, maar zowel Didier Lamkel Ze als Dieumerci Mbokani kwamen de zeis van Koussounou tegen. Een uitbrander volstond voor de wedstrijdleider! Ondertussen ook een paar hoekschoppen voor de blauw-zwarten. Hoewel aardig geprobeerd, vond FCB nooit de juiste vorm(er) noch het juiste hoofd om echt gevaarlijk te worden. Koji Miyoshi nam vanop een afstandje het doel van Mignolet onder vuur, maar ook dan had de doelman het laatste woord. Niet zo aan de overkant. Het vertrok centraal bij Vormer. Hij vond spurtende Tau ter rechterzijde. De voorzet zwabberde binnen bereik van Schrijvers. Zelfs zonder de bal heel goed te raken maakte hij een hele rare capriool die in het dak van het doel van Sinan Bolat eindigde. Halverwege de eerste periode maakte de pers zich op om Laszlo Bölöni de (definitieve) doodsteek te geven. Hoewel zelf niet betrapt op welke overtreding ook, kreeg Antwerpaanvoerder Faris Haroun na een verkeerd aan FCB toegekende vrijschop de gele kaart te zien. Het zou de eerste in een hele lange reeks van de onpartijdige wedstrijdleiding worden. Zo werd ook Sinan Bolat voor protest na een totaal ingebeelde overtreding van Ritchie De Laet opgeschreven! Het protest van het Antwerppubliek leidde de 22 acteurs naar binnen voor een tijdelijke onderbreking.

Nauwelijks terug op het terrein na de kampwissel werd Dieumerci Mbokani gehaakt in de zestien. Na minutenlang consult van de VAR, wees Van Driessche resoluut naar de stip. Smeekbede van de Brugse trainer aan de Pro League om beelden van betwistbare fases te kunnen bekijken voor de verplichte persbabbel, volgde na afloop. Schijnbeweging en Dieumerci Mbokani nette zijn elfde van het seizoen in de rechterbenedenhoek. De Great Old veroverde de linkerflank. Begon hij, naar het oordeel van zijn coach, gewoontjes aan de eerste periode, na de kampwissel was Didier Lamkel Ze een speerpunt voor zijn kleuren. Telkens weer overtroefde hij de Brugse rechtsachter. Zo ook in de negentiende minuut. Wesley Hoedt gaf mee. Didier Lamkel Ze zette de Brugse rechterflank in de wind, sneed over de achterlijn, zette breed, via een been caprioleerde de bal richting eerste paal, waar Mignolet in doel devieerde. De Great Old had nauwelijks een kwartier nodig gehad om de aanvankelijke achterstand weg te werken en om te buigen in voorsprong. De bezoekers reageerden kribbig, net als hun coach tijdens de persbabbel. In een duel ter linkerzijde torpedeerde Vormer met beide handen Alexis de Sart de grond in. Hij mocht van Van Driessche gewoon blijven staan! Schrijvers kon nog een keertje uithalen, maar stuurde de voorzet van Vanaken de wolken tegemoet. Alexis de Sart draaide een hoekschop van ingevallen Kevin Mirallas naast. De officiële speeltijd voorbij, stond FCB nog steeds in het krijt. Wesley Hoedt moest tijdens de extra time van vijf lange minuten nog handelend optreden om Vanaken het scoren te beletten. Dieumerci Mbokani zorgde eigenhoofdig dat ook de hoekschop van Vormer geen weg naar doel vond. Grote vreugde in het rood-witte kamp. Royal Antwerp FC sprong opnieuw de top zes binnen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/11/2019)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Sinan Bolat - 42'
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
22 Wesley Hoedt - 78'
2 Ritchie De Laet
8 Ivo Rodrigues
38 Faris Haroun (K) - 32'
25 Alexis de Sart - 78'
7 Didier Lamkel Ze - 65'
19 Koji Miyoshi - 44'
70 Dieumerci Mbokani - 50' (P)
 
61' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
28 Benson Manuel (in)
74' 19 Koji Miyoshi (uit)/
87 Kevin Mirallas (in)
89' 25 Alexis de Sart (uit)/
3 Abdoulaye Seck (in)
Club Brugge K.V.
88 Simon Mignolet - 64' (O)
5 Odilon Kossounou
44 Brandon Mechele
17 Simon Deli
2 Eduard Sobol
16 Siebe Schrijvers - 25'
3 Fabian Alvarez Balanta - 62'
20 Hans Vanaken - 75'
25 Rudy Vormer - 78'
35 Percy Tau
14 David Okereke
 
55' 35 Percy Tau (uit)/
42 Emmenuel Dennis (in)
61' 14 David Okereke (uit)/
80 Loïs Openda (in)
81' 16 Siebe Schrijvers (uit)/
11 Krepin Diatta (in)