Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Laurent Conotte - Pieter Becquet

Vierde official: Kevin Van Damme

Geen beloning voor strijdlustige Great Old in het Stade du Pays de Charleroi
Royal Antwerp Football Club begon zonder angst aan het duel met de autoritaire leider. Met Simen Juklerod en Didier Lamkel Ze als wingbacks in een 3-5-2 formatie waren de Reds 90 minuten minimaal de evenknie van de Karolo's. Op Mambourg zocht de ploeg van Ivan Leko met de bal de weg naar voren. Met groot machtsvertoon werd de thuisploeg tijdens het eerste kwartier in de eigen backlijn teruggedrongen en dat tegen de reeksleider met hun gekende ingrediënten als grinta, efficiëntie en het tot vervelens toe foutief onderbreken van roodwitte aanvallen. Zestien fouten totaliseerde referee Boucaut aan het rustsignaal. De Waalse ref deelde liefst 6 gele en 1 rode kaart uit in een potige eerste helft.

De rode kaart voor Birger Verstraete zou het kantelmoment in de wedstrijd worden. De thuisploeg was na 17 minuten op voorsprong gekomen na een zeldzame geslaagde omschakeling. Nicholson knalde de voorsprong op het bord voor de Zebra’s en dan kon een potige thuisfalanx het geliefde spel bovenhalen. Met een vlijmscherpe counter kon Nicholson in de blessuretijd de voorsprong verdubbelen. Het verdedigen van RSC Charleroi heeft een duidelijk doel: de bal op gevaarlijke posities heroveren om meteen een snelle tegenaanval te plaatsen. Voor trainer Belhocine draait alles om de omschakeling, die paar tellen waarin roodwit even niet in zijn structuur staat.

Als de Karolo's aanvallen, bereidt het zich al voor op een moment van balverlies. Verdedigen de zwartwitten, bereiden ze zich voor op het moment van balwinst. Vandaag bleek eens te meer dat de ploeg niet te stoppen is bij omschakelingsmomenten. Hoewel de bezoekers heer en meester waren in het eerste kwartier met kansen voor Pieter Gerkens en Simen Juklerod deelden de Karolo's de eerste prik uit. Rezaei won het kopduel, zijn landgenoot Gholizadeh sneed naar binnen en bediende Nicholson. De plaatsvervanger van geschorste Fall kwam in de grote rechthoek en schoot staalhard in de bovenhoek.

Gesteund door de 1-0 voorsprong plooide de thuisploeg terug in een veredelde loopgraventactiek. Met controlevoetbal en het maken van een tsunami aan overtredingen wist het de Bosuilploeg op afstand te houden. Het was integendeel de Antwerpse middenvelder Birger Verstraete die na een VAR interventie mocht gaan douchen van scheidsrechter Boucaut. Coach Ivan Leko zag zich genoodzaakt om Lior Refaelov op te offeren voor meer duelkracht op het middenveld in de persoon van Martin Hongla. Een mooi uitgevoerde aanval via een bedrijvige Pieter Gerkens trof de dwarslat. Met veel bloed, zweet en tranen kon de thuisploeg met de Arsenalscore gaan rusten.

Na de hervatting bleef zwartwit in zijn egelstelling zitten, terwijl de Great Old zijn beste wedstrijd van het seizoen afleverde. Dieumerci Mbokani had de beste Antwerpkans door zich in het strafschopgebied voorbij twee tegenstanders te wurmen, de derde verdediger Busi kon evenwel de gelijkmaker verijdelen. In het verdere verloop van de match toonden de verdedigers zich baas over het aanvallende compartiment. Acht minuten voor tijd kon Dieumerci Mbokani toch de bal ontfutselen van thuisgoalie Penneteau. De vrije trap werd door Pieter Gerkens te ver voorbij de tweede paal getrapt. In de slotfase kon invaller Ribeiro medemaat Nicholson op weg zetten naar de veilige dubbele voorsprong.

Een moedige, kranige tienkoppige Antwerpploeg kon de rug nog eenmaal rechten. Modelaanvoerder Faris Haroun vond echter Penneteau op zijn weg. Nu is het even tijd voor evaluatie met een teleurstellende 4 op 12. Na de Nations League pauze hervatten Leko & co. op het kunstgras van Stayen. Er worden 1600 toeschouwers verwacht in Haspengouwen. De driepunter meepakken, is een must!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/08/2020)

70 Dieumerci Mbokani

32' 11 Lior Refaelov (uit)/
18 Martin Hongla (in)
69' 7 Didier Lamkel Ze (uit)/
10 Kaveh Rezaei

81' 30 Guillaume Gillet (uit)/
18 Cedric Tsadjout (in)
87' 8 Ali Gholizadeh (uit)/