Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Rien Vanyzere - Jo De Weirdt

Vierde official: Jan Boterberg

Jan Breydel beëindigt het bekerparcours van Royal Antwerp FC
Winst of verlies, voor keepertrainer Vedran Runje, was het alvast een heel speciale verjaardag op de werkvloer. 45, maar hij oogt nog steeds scherp. Doelman Ortwin De Wolf kreeg opnieuw de voorkeur op Alireza Safarbeiranvand en hij werd door de rood-witte keepertrainer optimaal voorbereid op zijn taak in het Brugse Jan Breydelstadion. Of hij na afloop net als die eerste augustus 2020 een flesje champagne mocht kraken, moest dan nog blijken. Spits Felipe Avenatti had eerder al wedstrijdminuten tijdens de zestiende finales gesprokkeld, met een assist voor het beslissende doelpunt voor de kwalificatie van aanvoerder Ritchie De Laet als belangrijkste wapenfeit. Deze avond stuurde coach Frank Vercauteren ook Maxime Le Marchand tussen de lijnen voor zijn grote debuut in het rood-witte shirt. Slechts vier bekerwinnaars aan de aftrap, maar voor het overige wel allemaal derbywinnaars. Lior Refaelov werd gespaard voor komende zware nationale en Europese opdrachten. Thuisvoordeel en een dag meer rust, zou dat van invloed zijn? Erik Lambrechts was afgevaardigd om deze achtste finale in goede banen te leiden.

Didier Lamkel Ze was naast beide spitsen hét gespreksonderwerp bij de commentatoren in het Jan Breydelstadion. Dirk Deferme verwaardigde zich zelfs DLZ7 een straffe atleet te noemen. Het zou helaas de laatste positieve uitspraak van de heren over de bijdrage van Stamnummer Een over volle vijfennegentig minuten bekerduel worden... Club Brugge had de aftrap, claimde het balbezit, maar wist zich lang, heel lang geen raad met het tactische bord van Frank Vercauteren. Niet eens op volle sterkte en de thuisploeg geraakte er niet wijs uit. Bijna tien minuten hadden ze nodig voor een eerste, hele schuchtere poging van Dost. Royal Antwerp FC antwoordde met een kopbal van Felipe Avenatti die naast het doel van Mignolet uitkwam. Ortwin De Wolf zag zijn uitworp gerecupereerd worden door Mechele en in een beweging kwam het schot van Lang op de benen van Birger Verstraete uit. De rood-witte middenvelder nam samen met captain Ritchie De Laet zijn team op sleeptouw, maar moest de thuisploeg, zo'n 20 minuten ver, een eerste hoekschop toestaan. Er zouden er nog volgen, maar zelfs Vormer kon ondanks de aanwezigheid van 1,93m Dost daarmee nauwelijks een rimpeling van gevaar in de rood-witte zestien creëren. Na de uitbrander voor Abdoulaye Seck, mocht iedereen een gele kaart van Lambrechts verwachten voor de hoogst gevaarlijke fout van Rits op opstomende Ritchie De Laet. Niets was minder waar. De vrijschop van Birger Verstraete zorgde na enige omzwerving voor een stevige kopslag van Abdoulaye Seck en een klemvaste reactie van Mignolet. De beste kans van de wedstrijd tot dan en van de volledige eerste helft. De wedstrijdleiding haalde nog twee keer het schrijfboekje boven voor Antwerpspelers, maar liet na om Vanaken bij identieke fout op Pieter Gerkens dezelfde sanctie op te leggen. Rusten met een dubbele blanke stand en gelukkig een klein kwartier zonder de irritant partijdige commentaren van De Bilde.

Ondanks de aftrap voor de Great Old, begon de tweede periode met een stevige rush over rechts van Matta. Vanaken deponeerde, ogen dicht, de bal in het doel bij Ortwin De Wolf. Was daarmee de beslissing gevallen? Zo leek het wel, de thuisploeg liet zich lichtjes uitzakken, claimde opnieuw balbezit en recupereerde tijdens de omschakelmomenten van de bezoekers tijdig de bal. Didier Lamkel Ze kwam op aangeven van Pieter Gerkens desondanks heel gevaarlijk opzetten. Zijn doelpoging scheerde de rechterpaal aan de verkeerde kant. Beweging naast de lijnen. De rood-witte technische staf stuurde Lior Refaelov en Nana Ampomah tussen de lijnen. Het leverde helaas niet het gewenste effect op. Zo'n tien minuten voor tijd verdubbelde de thuisploeg de score. De reactie van Ortwin De Wolf op de kopbal van Dost was in eerste instantie knap, maar in de rebound wist de boomlange spits alsnog te scoren. Didier Lamkel Ze blies amper twee minuten later nieuw leven in de wedstrijd. Uit het niets en op aangeven van Nana Ampomah klopte hij enig mooi de Brugse doelman. De reactie uit de commentaarcabine hierop was ronduit walgelijk. De inbreng van Dylan Batubinsika leverde in blessuretijd nog een hele mooie kopslag van de centrale verdediger op en en dito reactie van Mignolet, maar dan stond de 3-1 eindstand al vast. Een voorzet van Vormer schroeide immers onhoudbaar de linkerbovenhoek bij Ortwin De Wolf. Het bekeravontuur van de Great Old is ten einde, maar er wachten de rood-witte selectie de komende tijd nog heel wat mooie en moeilijke opdrachten.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/02/2021)

90 Felipe Avenatti

69' 16 Pieter Gerkens (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
69' 90 Felipe Avenatti (uit)/
23 Nana Ampomah (in)
83' 2 Ritchie De Laet (uit)/
30 Aurélio Buta (in)
83' 4 Abdoulaye Seck (uit)/
21 Dylan Batubinsika (in)
88' 7 Didier Lamkel Ze (uit)/
5 Odilon Kossounou

74' 90 Charles De Ketelaere (uit)/
7 Tahith Chong (in)
79' 20 Hans Vanaken (uit)/