R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zon. 24/10/2021 13:30 u.

Club Brugge K.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 15.734
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Mathias Hillaert - Ruben Wyns

Vierde official: Jan Boterberg
 
Topper eindigt onbeslist na intense strijd
Super Sunday! In diverse Europese competities stonden toppers op het programma. Zo ontving Ajax in de Johan Cruijff Arena PSV. Op Old Trafford kruisten traditieclubs Manchester United en Liverpool de degens. In Catalonië ging in de namiddag Barcelona tegen Real Madrid van start en 's avond stond er in San Siro de kraker tussen Inter en Juventus gepland. Natuurlijk kon België niet achterblijven. Op een ontieglijk vroeg uur gingen R Antwerp FC en Club Brugge KV van start met als inzet het verdedigen van een toppositie in de ranking van de Jupiler Pro League. Super Sunday, dus!

Club Brugge jaagt opnieuw op de landstitel en wil blijven heersen in België. De Great Old hunkert naar een hoofdprijs en wil de macht van de Bruggelingen doorbreken. Eenvoudig zou het alvast niet worden. De West-Vlamingen hadden maar liefst twee extra recuperatiedagen voor deze clash. Stamnummer 1 wou na de sof tegen fusieclub SV Zulte Waregem sportieve revanche en had bovendien Europees al een puntje meegegrist uit de Turkse metropool Istanboel. Coach Brian Priske Pedersen voerde drie wijzigingen door ten opzichte van de uitmatch op Fenerbahçe. Zo kwamen Björn Engels, Michel-Ange Balikwisha en Manuel Benson in de startersrij ten faveure van bankzitters Jelle Bataille, Ally Samatta en de niet volledig fitte Viktor Fischer. Succescoach Clement koos voor Vormer en Van der Brempt in de basiself. Voor een uitverkochte Bosuil moest Nathan Verboomen proberen de partij in goede banen te leiden.

Met een bliksemstart probeerde de thuisploeg de gedoodverfde kampioen te versmachten. Mata incasseerde onmiddellijk een geel karton voor het foutief onderbreken van een Antwerpse aanvalsgolf. Na elf minuten steriel overwicht van de thuisclub kreeg Pieter Gerkens de eerste mogelijkheid om zijn club op voorsprong te zetten. Het grondscherende schot van de Limburger werd door een attente keeper Mignolet onschadelijk gemaakt. Van de gasten ging weinig gevaar uit, Jean Butez had evengoed een snipperdag kunnen nemen. In een kansarme eerste helft hadden beide teams veel respect voor elkaar en was het wachten op een te vermelden doelkans. Tien minuten voor het rustsignaal klom de thuisclub op voorsprong. Een hoekschop van Birger Verstraete werd centraal door Björn Engels met een krachtige header in doel verlengd. De ex-Bruggeling torende boven zijn rechtstreekse belager uit en zette de Bosuil in vuur en vlam. Met een Arsenalscore gaan rusten was buiten het defecte klokje van referee Verboomen gerekend. Blauwzwart moest komen en deed dat ook in de blessuretijd. In minuut 47 mocht kapitein Vormer een hoekschop trappen, Hendry verlengde het leder tot de tweede zone, daar kopte De Ketelaere de bal met een gelukje in de richting van de eerste paal. De bal viel pardoes voor de voeten van Vanaken, wiens deviatie doel trof. In de scrimmage voor doel moest aanjager Birger Verstraete met een hersenschudding het veld verlaten. De defensieve middenvelder zou niet meer terugkeren voor de tweede helft.

Pierre Dwomoh bleek echter een voortreffelijke vervanger. Na de kampwissel liet vooral kapitein Ritchie De Laet zich opmerken met twee aanvallende rushes. Het spel golfde best aardig over en weer zonder uitgespeelde kansen, tot De Ketelaere werd geïsoleerd voor de kooi van Jean Butez. De youngster liftte de bal richting doel maar de in allerijl teruggekeerde Ritchie De Laet snelde zijn doelman te hulp. Dan sprak Clement zijn wisselcontingent aan, maar verdere doelkansen bleven uit. Ook de Antwerpcoach bleef niet bij de pakken zitten. Ally Samatta kwam de aanvalslinie versterken. Tien minuten later mochten ook Johannes Eggestein en even later ook Abdouleye Seck nog van de unieke Bosuilsfeer proeven. Laatstgenoemde moest Björn Engels vervangen in het hart van de verdediging. De kloeke mandekker kreeg een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Van Der Brempt. Tegen het einde van de wedstrijd moest ook Nsoki met een tweede gele prent het veld verlaten. Een bedrijvige Alhassan Yusuf Abdullahi had beter van een omschakelingsmoment moeten profiteren. Zijn pass op targetman Michael Frey was niet op maat. De angel zat duidelijk nog in de staart. Twee corners op rij van Pieter Gerkens vonden het hoofd van centrale verdediger Abdouleye Seck. Doelman Mignolet moest een fenomenale save bovenhalen om stamnummer 1 van winst te houden. Met een hoofdrol voor de jonkies van de Great Old eindigde de wedstrijd op een billijk gelijkspel. De volgende wedstrijden vinden plaats in het Westelse Kuipje voor de beker en op Olympia voor het competitietreffen tegen de Vereniging uit Brugge. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/10/2021)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet (K) - 39'
61 Dinis Almeida
3 Björn Engels (K) - 35' - 82'
21 Sam Vines (K)
6 Birger Verstraete
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
16 Pieter Gerkens
14 Benson Manuel
10 Michel Ange Balikwisha
99 Michael Frey
 
46' 6 Birger Verstraete (uit)/
80 Pierre Dwomoh (in)
71' 10 Michel Ange Balikwisha (uit)/
70 Ally Samatta (in)
82' 99 Michael Frey (uit)/
9 Johannes Eggestein (in)
86' 14 Benson Manuel (uit)/
30 Abdoulaye Seck (in)
Club Brugge K.V.
22 Simon Mignolet
2 Eduard Sobol
4 Stanley Nsoki - 58' - 90'
5 Jack Hendry
77 Clinton Mata - 2'
25 Ruud Vormer
3 Eder Balanta - 39'
20 Hans Vanaken - 45'
10 Noa Lang
28 Ignace Van Der Brempt
90 Charles De Ketelaere
 
55' 3 Eder Balanta (uit)/
72 Noah Mbamba-Muanda (in)
55' 2 Eduard Sobol (uit)/
11 Christ-Emmanuel Maouassa (in)
64' 90 Charles De Ketelaere (uit)/
29 Bas Dost (in)
92' 72 Noah Mbamba-Muanda (uit)/
44 Brandon Mechele (in)