K. St.-Truidense V.V.

2 - 1

Zon. 21/11/2021 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Stayen

Toeschouwers: 5.370
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Jo De Weirdt - Kevin Monteny

Vierde official: Jan Boterberg
 
Great Old schiet te laat wakker
Royal Antwerp FC is er niet in geslaagd om haar tweede positie in de Jupiler Pro League te verstevigen op het kunstgrasveld van Stayen. De thuisclub profiteerde maximaal om zijn tweede thuiszege van het seizoen te boeken. Coach Brian Priske Pedersen wijzigde zijn elftal op een positie. Birger Verstraete kwam in de starterself en jeugdige sensatie Pierre Dwomoh belandde op de invallersbank. Thuiscoach Hollerbach koos voor een mix van Japanse spelers, Duitse onverzettelijkheid en Belgische routine met Brüls en De Ridder.

Het waren dan ook die routiniers die vanaf het startschot hun falanx de opdracht gaven om hoog te pressen om zo een vroege voorsprong te bewerkstelligen. Toch was het de Great Old die de eerste kansen kreeg. Met een schot vanop twintig meter kon een erg bedrijvige Radja Nainggolan thuisdoelman Schmidt aan het werk zetten. Even later nog een betere kans voor de bezoekers. Radja Nainggolan en Michael Frey konden winger Manuel Benson met een listig afleggertje afzonderden voor doel. De kwikzilveren linkspoot kon te weinig krul meegeven met zijn inzet. De brilscore bleef op het bord. Daarna eiste kapitein Ritchie De Laet een hoofdrol op met een onstuimig ontzetten richting eigen doel. Een attent keepende Jean Butez was gelukkig bij de pinken. De Truienaars hadden ondertussen veldoverwicht. Dank zij een press op de Antwerpse verdedigers konden zij de openingstreffer aantekenen. Een uittrap van Jean Butez werd onoordeelkundig verwerkt door Sam Vines. De Ridder kon oprukken en een fantastische voorzet afleveren. Japanner Hayashi kon in de zestien zijn ploeg met een schuiver op voorsprong zetten. Het geschenkenfestival aan Antwerpse zijde ging gewoon door. Zes minuten later verloor middenvelder Alhassan Yusuf de bal aan Koita. De Senegalese Antwerpenaar kon ongestoord door het centrum oprukken, schakelde moeiteloos twee Antwerpse verdedigers uit en besloot loepzuiver in doel. Met een dubbele voorsprong gingen de Haspengouwers content naar de kleedkamers.

Na de rust een compleet ander beeld. Stamnummer één kwam met aanvallende intenties op het kunstgrasveld. Dat resulterede uiteindelijk in 61% balbezit, evenwel met te weinig uitgespeelde kansen. Het was immers de thuisploeg die een grotere voorsprong leek te zullen verwerven. Koita vond op de doellijn Abdouleye Seck op zijn weg. Daarna ging roodwit richting doel Schmidt. De toporganisatie van coach Hollerbach zorgde er voor dat het aantal doelkansen eerder beperkt was. Had Antwerpcoach Brian Priske Pedersen bij de kampwissel Viktor Fischer al ingebracht voor Alhassan Yusuf Abdullahi, iets voorbij het uur kwam Mbwana Ally Samatta voor Michel-Ange Balikwisha. Het Antwerpse doelgevaar kwam van de voet van Radja Nainggolan. ‘Il Ninja’ bood Michael Frey tot tweemaal toe de aansluitingstreffer aan. De bonkige spits controleerde eerst slecht waardoor hij niet tot een schot kwam. De tweede keer kopte hij voorlangs. Het inbrengen van Pierre Junior Dwomoh en Johannes Eggestein resulteerde in het langverwachte eindoffensief. Toen laatstgenoemde Viktor Fischer probeerde bereiken, kwam de Deense middenvelder een teenlengte te kort. Ook een assist van Radja Nainggolan en schot van de middenveldmaestro kon worden afgeblokt in hoekschop. Birger Verstraete trapte opnieuw hoop in de Antwerpse supportersharten. Mbwana Ally Samatta buffelde de hoekschop hoog in de touwen. De thuisclub onderging nu de wet van de sterkste en kroop terug in een verdedigende egelstelling. In de slotminuten fungeerde doelman Jean Butez als spelverdeler en dropte hoge ballen in de vijandelijke linies. Een laatste kans ging via Viktor Fischer huizenhoog over. De weinig talrijke thuissupporters konden hun tweede thuiszege van het seizoen vieren.

Donderdag wacht in het financiële centrum van Duitsland Eintracht Frankfurt. Tweeduizend toegangskaarten gingen voor deze wedstrijd als zoete broodjes over de toonbank. Op zondag komt dan de ploeg van Blessin op bezoek. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/11/2021)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet (K)
30 Abdoulaye Seck
3 Björn Engels
21 Sam Vines
6 Birger Verstraete
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
14 Benson Manuel
4 Radja Nainggolan
10 Michel Ange Balikwisha
99 Michael Frey
 
46' 8 Alhassan Yusuf Abdullahi (uit)/
7 Viktor Fischer (in)
62' 10 Michel Ange Balikwisha (uit)/
70 Ally Samatta (in) - 83'
71' 14 Benson Manuel (uit)/
80 Pierre Dwomoh (in)
79' 99 Michael Frey (uit)/
9 Johannes Eggestein (in)
K. St.-Truidense V.V.
21 Daniel Schmidt
37 Toni Leistner (K) - 84'
26 Jorge Teixeira
27 Dimitri Lavalee
4 Daiki Hashioka
16 Steve De Ridder
6 Mory Konate - 39'
44 Christian Bruls
14 Aboubakary Koita - 37'
9 Yuma Suzuki
15 Daichi Hayashi - 31'
 
76' 14 Aboubakary Koita (uit)/
13 Liberato Cacace (in)
85' 16 Steve De Ridder (uit)/
32 Christopher Durkin (in)
85' 15 Daichi Hayashi (uit)/
18 Taichi Hara (in)
90' 9 Yuma Suzuki (uit)/
30 Nelson Balongo (in)