R. Antwerp F.C.

0 - 1

Don. 30/09/2021 18:45 u.

Eintracht Frankfurt

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Jakob Kehlet (Den.)

Lijnrechters: Lars Hummelgaard (Den.) - Heine Sørensen (Den.)

Vierde official: Jens Maae (Den.)
 
Zure nederlaag in blessuretijd voor Great Old
"It ain’t over till, it’s over", die tekst verscheen direct na afloop van de thuiswedstrijd van R Antwerp FC tegen Eintracht Frankfurt op de social-mediakanalen van de Bundesligaclub. Bij de Traditionsverein werd weer gelachen in Deurne Noord. Gelachen van opluchting na een zenuwslopende avond. De ploeg van trainer Glasner slaagde er in blessuretijd enigszins gevleid in, eindelijk de eerste zege van het seizoen te behalen. Inderdaad, invaller Paciencia velde het zware verdict vanop de penaltystip na een foutje van verdediger Dinis Almeida. Zo blijft de Great Old achter met lege handen en is het achtervolgen geblazen in het restant van de Europese campagne.

Zoals te verwachten viel na de glansprestatie in het Dudenpark, stonden Benson Manuel en Victor Fischer aan de aftrap. Verrassend was de basisplaats voor Johannes Eggestein tegen zijn landgenoten. Topschutter Michael Frey kreeg tijdelijk rust op de invallersbank. Bij Eintracht waren er, net als bij de thuisploeg, enkele spelers niet tijdig fit. De belangrijkste spelers in de as van de ploeg waren uiteraard wel present. Kon de Bundesligaclub eindelijk een vuist maken en een driepunter meenemen naar het economische hart van Duitsland of zou het genoegen moeten nemen met de zoveelste draw? De start van de Hessen was verschroeiend. De eerste kans werd door Nederlander Lammers vakkundig gerateerd. Jean Butez moest een vrije trap van centrale verdediger Hinteregger pareren. Bij de thuisploeg waren vooral Ally Samatta en Benson Manuel erg bedrijvig. Laatstgenoemde besloot een individuele actie in het zijnet. Viktor Fischer kon met een afstandsschot de geroutineerde keeper Trapp niet verontrusten. Na een kansenarme eerste helft gingen beide ploegen rusten met een brilscore.

Johannes Eggestein werd na de kampwissel vervangen door targetman Michael Frey. Het waren echter enkele Antwerpse heethoofden die de show stalen. Met een voetzoeker werd de Duitse doelman onder druk gezet. Wellicht een reactie op de raid van bezoekende hooligans op een bekend supporterscafé in de nabijheid van het stadion eerder op de dag. De ervaren goalie claimde verzorging. De wedstrijd ontwikkelde zich aan een gezapig tempo. Na het uur was Stamnummer één meer dan de evenknie van de bezoekers. Ritchie De Laet, Dinis Almeida en vooral Ally Samatta hadden kansen om de openingstreffer te netten. Het trio had het vizier echter niet op scherp staan. Vooral de misser van de schaduwspits was een illustratie van het gebrek aan efficiëntie deze herfstavond. Toen iedereen zich leek te verzoenen met een gelijkspel en beide coaches hun wisselcontingent hadden opgebruikt, konden de invallers van de bezoekers de wedstrijd beslissen. Lindstroem profiteerde van een mistasten van Dinis Almeida en brak door in het strafschopgebied. De Antwerpverdediger beroerde de aanvaller nauwelijks, maar de Deense referee wees resoluut naar de stip. Voor invaller Paciencia was het een koud kunstje om Jean Butez te verschalken en zijn club de driepunter te schenken. Niet getreurd echter voor rood-wit. Zondag wacht alweer een uitdagende opdracht. Dan is KAA Gent te gast in het Bosuilstadion. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/09/2021)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
5 Aurélio Buta
61 Dinis Almeida
24 Dorian Dessoleil
2 Ritchie De Laet (K)
4 Radja Nainggolan - 29'
6 Birger Verstraete - 98'
14 Benson Manuel
7 Viktor Fischer
70 Ally Samatta
9 Johannes Eggestein
 
46' 9 Johannes Eggestein (uit)/
99 Michael Frey (in) - 95'
67' 70 Ally Samatta (uit)/
16 Pieter Gerkens (in)
77' 14 Benson Manuel (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
Eintracht Frankfurt
1 Kevin Trapp
18 Almamy Toure
20 Makoto Hasebe (K)
13 Martin Hinteregger
22 Timothy Chandler
8 Djibril Sow
6 Kristijan Jakic
10 Filip Kostic
7 Ajdin Hrustic
19 Rafael Santos Borre
9 Sam Lammers
 
46' 7 Ajdin Hrustic (uit)/
15 Daichi Kamada (in)
72' 9 Sam Lammers (uit)/
29 Jesper Lindstroem (in)
72' 20 Makoto Hasebe (uit)/
3 Stefan Ilsanker (in)
86' 19 Rafael Santos Borre (uit)/
39 Goncalo Paciencia (in) - 91' (P) - 95'
90' 8 Djibril Sow (uit)/
35 Tuta (in)