Eintracht Frankfurt

2 - 2

Don. 25/11/2021 21:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Deutsche Bank Park Waldstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Paul Tierney (Eng.)

Lijnrechters: Constantine Hatzidakis (Eng.) - Neil Davies (Eng.)

Vierde official: Robert Jones (Eng.)
 
Do or Die in het imposante Frankfurt Stadion
"The visitors supply the late drama! Antwerp break quickly thanks to Nainggolan's vision. Samatta collects a ball just on halfway and sets Yussuf scampering down the right. Samatta continues his run into the box and picks up the return pass before slotting coolly into the far corner", zo beschreef de verslaggever van uefa.com het derde doelpunt van Ally Samatta in deze Europese campagne. Nationaal lukte het tot nog toe minder voor de schaduwspits, coach Brian Priske Pedersen stuurde de Europese topschutter wel mee de startersrij in in het imposante Frankfurt Stadion. Thuisploeg Eintracht Frankfurt had o.a. door de (late) steal tijdens de tweede speeldag in het Bosuilstadion, een eerste plaats te verdedigen en kon in ongewijzigde samenstelling na de overwinning tijdens het afgelopen weekeinde aan de slag. Voor de rood-witte technische staf ging er aardig wat denkwerk aan deze wedstrijd vooraf om tot een mini-make-over te komen na de ondermaatse prestatie in Stadion Stayen. "Do or Die", was het motto waarmee de Great Old de groene rechthoek moest veroveren. Radja Nainggolan, Birger Verstraete en... Pierre Junior Dwomoh dienden gestalte geven bij het realiseren van de stunt. Hoewel mee lekker ingeduffeld in de dug-out, bleek ook Björn Engels in laatste instantie bovendien onbeschikbaar vanwege blessure. Het duo Dinis da Costa Lima Almeida - Dorian Dessoleil vatte zo post voor doelman Jean Butez tussen Ritchie De Laet en Sam Vines. Een Engels viertal was aangeduid om met assistentie van de VAR, met respect voor het reglement de wedstrijd in goede banen te leiden.

Royal Antwerp FC moest na de aftrap van de groepsleider het initiatief laten aan de thuisploeg. Toch duurde het geruime tijd voor Antwerpdoelman Jean Butez in beeld kwam met enkele heel eenvoudige ingrepen. De Great Old, aangemoedigd door meer dan 2000 meegereisde fans, dirigeerde het spel heel even richting Trapp, maar moest ook al snel incasseren. Sam Vines bereikte Ally Samatta net niet. Chandler ging met de bal aan de haal over de rechterflank. Zag en vond Tuta. Kamada moest enkel zijn voet tegen de assist zetten en... via de vuist van Jean Butez caprioleerde de bal in doel voor diens derde Europese goal van de jaargang. Michael Frey kon bijna meteen na de aftrap uithalen op hoekschop van Viktor Fischer. De doelman bleef baas ook in tweede instantie over de situatie. Halverwege de eerste periode kwam Eintracht weer opzetten. Het op rebound van de afgeweerde assist, scheerde de wolken boven de voetbaltempel. Even later mocht ook Eintracht naar het hoekje. Het zou pas in de laatste minuten van de eerste helft een aantal hoekschoppen weten af te dwingen, maar keek dan al tegen de gelijkmaker aan. Net voorbij het half uur trapte Viktor Fischer de hoekschop richting Radja Nainggolan aan de rand van de zestien. De uithaal caprioleerde doorheen de lokale zestien en draaide voorbij doelman Trapp tegen de netten. Aangeslagen was de thuisploeg niet echt, maar hun overwicht bracht ze slechts enkele halve kansjes op.

Eintracht Frankfurt kwam opnieuw gedecideerd uit de kleedkamers. De XI van Brian Priske Pedersen en Rudi Cossey moesten hun heil vinden in defensieve organisatie. Chandler probeerde het van ver en ook Lindstrom deed een verdienstelijke poging, zonder evenwel de juiste richting te vinden. Net voor het kwartier werd Dorian Dessoleil geboekt voor een ingebeelde overtreding in de middencirkel. Eintracht mocht opnieuw opstomen richting Jean Butez. De Antwerpdoelman bracht redding op de poging van Borré, al werd de actie in extremis nog afgevlagd. Jakic nam het rood-witte doel onder vuur, maar kwam eens te meer buiten het kader uit voor de thuisploeg. Alhassan Yusuf Abdullahi stond slechts enkele minuten op het terrein of knalvuurwerk vanachter het doel van Jean Butez zorgde (buiten beeld!) voor gehoorproblemen bij de Antwerpdoelman en Birger Verstraete. Nauwelijks hervat of Ritchie De Laet verlengde een vrijschop van Viktor Fischer na de zoveelste fout van Sow in het lokale doel. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het wel en toch keurde de Engelse scheidsrechter Timey op aangeven van de VAR (ten onrechte zo leek het wel) af. Viktor Fischer viel even later als slachtoffer van een foutieve botsing met Tuta met een bloedend aangezicht uit. Verzorging mocht niet baten en dus nam Johannes Eggestein diens plek in het aanvallende compartiment over. Ook de lokale coach Glasner was dan al bezig verse krachten tussen de lijnen te sturen. Dat bekwam hem bijna slecht. Op gehoorafstand van het eindsignaal ging Alhassan Yusuf Abdullahi op aangeven van Johannes Eggestein en Radja Nainggolan aan het spurten op de rechterflank. Diens millimeterpreciese voorzet vond de rechter van Ally Samatta die poederdroog afrondde en het stadion voor het eerst deze avond stil kreeg. Royal Antwerp FC leek op weg naar een stuntzege, maar met een ultieme inspanning vond Kostic het hoofd van invaller Piciencia en die buffelde de bal voorbij een verbouwereerde Jean Butez. De XI van Brian Priske Pedersen hebben nog een Europese opdracht in de eigen Bosuil voor de boeg, maar gaan niet mee in de trommel bij de loting in het nieuwe jaar...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/11/2021)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet (K)
61 Dinis Almeida
24 Dorian Dessoleil - 59'
21 Sam Vines
6 Birger Verstraete
4 Radja Nainggolan - 33'
80 Pierre Dwomoh
7 Viktor Fischer
70 Ally Samatta - 87'
99 Michael Frey - 83'
 
66' 80 Pierre Dwomoh (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
76' 7 Viktor Fischer (uit)/
9 Johannes Eggestein (in)
Eintracht Frankfurt
1 Kevin Trapp
35 Tuta
20 Makoto Hasebe (K)
2 Evan N'Dicka
22 Timothy Chandler
6 Kristijan Jakic
8 Djibril Sow
10 Filip Kostic
29 Jesper Lindstroem
15 Daichi Kamada - 13'
19 Rafael Santos Borre
 
69' 19 Rafael Santos Borre (uit)/
9 Sam Lammers (in)
78' 29 Jesper Lindstroem (uit)/
23 Jens Petter Hauge (in)
90' 15 Daichi Kamada (uit)/
39 Goncalo Paciencia (in) - 94'
90' 6 Kristijan Jakic (uit)/
17 Sebastian Rode (in)