Toeschouwers: ---

Scheidsrechter: ---

Na KFC Germinal Ekeren - R Antwerp FC

Bezoekers in extremis aan de winst

R Antwerp FC kwam van bij de start met man en macht aanvallen, maar kon de ijzersterke verdediging rond Van de Korput niet van de kook brengen. Een en ander had als gevolg dat de snelle Vos en de kwieke Van Looy meermalen gevaarlijk voor Wim De Coninck kwamen opdagen. Een boze 'Herr Kessler' liet H.P.Lennhoff het gelag betalen en verving hem al vroeg door Patrick Schrooten.

De bezoekers kwamen voor langs Mark Van der Linden die een strafschop mocht inschieten toegekend voor een fout van Van Wambeke op Ralf Geilenkirchen waarbij deze laatste op de doellijn het strafschopgebied indook. De gastheren waren niet aangeslagen en Vos kopte een inzenden van Verbruggen binnen.

In de tweede helft kwam KFC Germinal Ekeren onder aanvoering van Prins het best uit de verf. Aanvankelijk bleef het spel nog goed op en neer gaan. Wim De Coninck moest eerst een kopbal van Vos grijpen. Aan de overzijde schoot Geert Emmerechts rakelings voorlangs. Ook Van de Korput kwam dat doen nadat Huysmans eerst nog in de voeten van Thierry Pister had moeten duiken. Een afstandsschot van Prins zeilde nipt over de kruishoek en even daarna kreeg Van Looy een gouden kans.

De onder veel supporterstumult ingekomen Dirk Goossens zat stevig in de greep van Masset, maar lukte toch een nummertje waarmee Huysmans het moeilijk had. Tenslotte strafte Franky Dekenne een slordigheidje van doelman Huysmans af (W.V.D.S. - GvA - 11/07/1988).

Round-up oefencampagne 1988-'89 (1)

In het Veltwijkpark te Ekeren waren heel wat Antwerpgetrouwen opgekomen om de nieuwe aanwinsten aan het werk te zien. Van de vijf nieuwelingen, toonde Ralf Geilenkirchen zich het bedrijvigst. Na 10 minuten forceerde de West-Duitser een penalty, door Mark Van der Linden omgezet (0-1). Na een halfuur kwamen de lokalen langszij via Vos (1-1).

Even voor de rust werd Ralf Geilenkirchen, slachtoffer van een hoofdwonde, door Horst Schlierer vervangen. Na een uur spel deed Dirk Goossens zijn verschijning ter vervanging van Harry Cnops. Even voor tijd kon Franky Dekenne een fout van de lokale doelman benutten om R.A.F.C. ultiem de zege bezorgen (B.C. - Antwerp Clubblad-1 - 13/08/1988).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 11/07/1988)

Harry Cnops

28' Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
Patrick Schrooten (in)
41' Ralf Geilenkirchen (uit)/
Horst-Werner Schlierer (in)
60' Harry Cnops (uit)/
Dirk Goossens (in)
71' Thierry Pister (uit)/
Henk Vos - 29'

58' Gunther Hofmans (uit)/
Eddy Masset (in)
75' Leo Bevers (uit)/