P.L. 27 - Reacties na KSV Roeselare-Royal Antwerp FC
Het oordeel van de coaches
(19/02/2017)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker: "Ik verwachtte een moeilijke avond en dat werd het ook. Ik was enigszins verrast door de opstelling van KSV Roeselare. De thuisploeg speelde met heel veel grinta en mooi voetbal en ik twijfel niet dat ze dat ook volgende week zullen doen. We hadden in het begin van de wedstrijd geen grip op het middenveld en kregen dan ook enkele doelrijpe kansen tegen. Met het inbrengen van Geoffry Hairemans werd dat euvel verholpen. Volgend weekend kan wel eens bizar worden. De stress en druk nemen nu toe bij alle titelpretendenten, maar wij moeten ook de wedstrijd nog eens herbekijken en sleutelen aan enkele tekortkomingen. Het is nu alles of niets en vooral op mentaal vlak zal het verschil gemaakt worden. KSV Roeselare was vandaag een tegenstander, volgende week een bondgenoot. Als topsporters zullen zij hun sportieve plicht vervullen. Faris Haroun heeft een musculair probleem."

"We zullen dat de eerstvolgende dagen moeten monitoren. Door de intensiteit aan wedstrijden heb je soms dat spelers balanceren op het randje van een blessure. Vorige week zei ik dat mijn spelers ook eens het lef moeten hebben om van afstand te treffen en kijk wat Johanna Omolo vandaag laat zien met zijn verschroeiend afstandsschot. Geluk is er zeker bij nodig maar eens richting doel heb je veel kans dat het een treffer wordt."

Arnauld Mercier: "Ik ben ontgoocheld in het resultaat. Daarentegen stemt het geleverde spel me tevreden. We hadden aan de rust moeten leiden, maar een gebrek aan efficiëntie brak ons zuur op. We hebben het onze opponent heel lastig gemaakt met het hoog druk zetten, maar soms kwamen de bezoekers toch onder de druk uit. En dan werd het gevaarlijk. In de tweede helft schakelden we over naar plan B, maar een domme uitsluiting gooide dan roet in het eten. Natuurlijk tellen de finalewedstrijden voor ons maar we gaan naar het Lisp om te winnen. Ik heb een kern van 28 man en met een resem spelers die op een kaart van een schorsing staan, moeten we professioneel handelen. Het wordt zeker een boeiend slot van de competitie. Wij mogen scherprechter spelen. Met de wedstrijd van vandaag hebben we, afgezien van het resultaat, veel vertrouwen getankt voor de volgende wedstrijden. (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur)(foto: De ANTWERPSUPPORTER Online)."
 
  
HOME