Proximus League - speeldag 28
Stemmen voor de wedstrijd Royal Antwerp FC - Lommel United
(24/02/2017)(Bron: Frank Nicola)
Wim De Decker (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online): "In deze trainingsweek heb ik gezien wat ik wou zien. Het verder zetten van de opwaartse trend qua trainingsintensiteit was duidelijk merkbaar. Je kan zien aan de jongens dat de ontknoping nadert. Ze zijn geweldig gefocust op de wedstrijd tegen Lommel United. Het einde komt immers met rasse schreden naderbij. Uit het tweeluik KSV Roeselare en Lommel United moeten we 6 op 6 halen zodat we ons geen verwijten hoeven te maken bij een eventuele misstap van K. Lierse SK. We mogen Lommel United zeker niet onderschatten, want ze hebben zowel KSV Roeselare als K. Lierse SK aan de Gestelsedijk punten weten te ontfutselen. Ze zijn op zoek naar punten om de playdowns met kans op succes te voltooien. Ik verwacht een ploeg die veel inzet zal tonen en het kan er bij momenten wel eens bitsig aan toe gaan. De nieuwe aanwinst Platje zal zich ook wel willen bewijzen. Wat we vooral niet moeten doen, is de focus op de gebeurtenissen op het Lisp toespitsen. Onze focus moet op de match op de Bosuil liggen. Ik hoop verder dat KSV Roeselare met dezelfde grinta zal spelen op het Lisp als tegen ons."

William Owusu: Mijn assist vorige week op Stephen Buyl deed me veel deugd. Met de juiste balsnelheid kon ik Stephen alleen voor doel zetten, zo was ik belangrijk in het behalen van de zege voor mijn ploeg. De drie punten blijven het belangrijkste. Tegen Lommel United beginnen we dan ook met het volste vertrouwen. Zeker na de 2-4 overwinning bij hen. We moeten onze tegenstander respecteren, want ze blijven moedig strijden tegen de degradatie en zullen zich wellicht met vijf verdedigers aantreden om het ons moeilijk te maken. Mits winst zijn we afhankelijk van mijn ex-teamgenoten. Ik kon na de wedstrijd op Schiervelde spreken met T2 Tom Colpaert en de spelers Kis en Kompany. Ze geloven in hun winstkansen op het Lisp, maar ze zeiden ook dat coach Mercier de spelers met vier gele kaarten achter hun naam waarschijnlijk gaat laten rusten uit voorzorg. Ik zou het betreuren indien topsporters niet voluit voor de zege gaan. KSV Roeselare kan met de periodetitel in de hand bevrijd spelen. De stress ligt volledig aan de kant van de thuisploeg."

Wim De Decker: "De transfer van Ayub Masika was voor de ganse voetbalwereld toch even schrikken. Toch spelen er totaal andere belangen dit weekend, bij alle titelpretendenten neemt de spanning toe. Mijn poulains verdienen het evenwel om de promotiewedstrijden te spelen, gezien hun progressie de laatste maanden. Ook Joeri Dequevy is terug selecteerbaar. Stephen Buyl heeft me op Schiervelde niet ontgoocheld dus is het nog even wachten op de definitieve starterself. De drie spelers die vier kaarten totaliseren (Duplus en Hairemans) daar kan ik geen rekening mee houden. Ik moet mijn sterkste elftal opstellen. Met een eventuele deelname aan PO2 ben ik niet bezig, dat kan je zien op het weekschema in de eerste week van maart 2017. Daar staat immers een promotiewedstrijd tegen KSV Roeselare op het programma. (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur).
 
  
HOME