Nieuw stadion op Petroleum Zuid?
(10/03/2017)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Het voetbal beweegt in Deurne-Noord en bij uitbreiding in de fusiestad. Royal Antwerp FC ontvangt morgenavond ruim 12.000 toeschouwers in eigen huis voor de titelwedstrijd die in Roeselare wordt betwist. Burgemeester Bart De Wever blies in het vooravondnieuws bij VTM (gezien de huidige conjunctuur, rijkelijk laat) nieuw leven in het (erg oude) stadionproject van de vorige coalitie op Petroleum Zuid.

Royal Antwerp FC reageerde onmiddellijk als volgt: "De club heeft een stappenplan klaar om Royal Antwerp FC een mooie en stabiele toekomst te bezorgen. Daarbij zal ook de infrastructuur uiteraard een rol spelen.
We zullen zeker ingaan op de uitnodiging van de stad, en zullen tijdens deze ontmoeting onze plannen in detail uit de doeken doen. De plannen voor een vernieuwde Tribune 1 op de Bosuil zijn reeds klaar. Hiermee wil de club zo snel mogelijk aan de slag. Deze vernieuwde tribune zal voldoen aan de hoogste normen die gekend zijn in het professionele voetbal. Alle voorzieningen zullen aanwezig zijn om hier een succesverhaal van te maken, een voetbalcentrum voor de stad dat dag in dag uit bruist. We kiezen voor een gefaseerde en professionele aanpak, waarbij gewerkt wordt richting een nieuw stadion. De vernieuwde infrastructuur op de Bosuil zal in de toekomst ook een jeugdopleidingscentrum huisvesten met oefenterreinen, waar de Antwerpse voetbaltalenten in de beste omstandigheden zich zullen ontwikkelen. Zo zal er tijdens de week ook veel voetbalambiance op de Bosuil zijn. Zo bouwen we op de heilige grond van de Bosuil permanent aan de toekomst van Royal Antwerp FC."


De mededeling lijkt de speculaties van vorige week ('Draaien de betonmolens weldra in Deurne-Noord?) te bevestigen (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online).
 
  
HOME