F.A.S.C. in het verweer na stemmingmakerij in de Waalse pers
(25/02/2009)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online s.m. fasc.be)
Naar aanleiding van het bericht op zowel de nationale TV als in de geschreven pers, zou ik graag even willen reageren op het feit dat de waarheid WEER verdraaid wordt, om onze club in een negatief daglicht te plaatsen.

Het enige wat aan bod komt zijn spreekkoren, die wij als Federatie ook afkeuren. Wat er niet aan bod komt is het provocerende gedrag van spelers en trainer van R Exc. Virton. VOOR en TIJDENS de wedstrijd is er op geen enkel moment een anti-Waals lied gezongen. De bewuste spreekkoren zijn enkel gestart NA het provocerende gedrag van de bezoekende ploeg. Het is dan ook niet voor niets dat er door de voetbalcel proces-verbaal is opgesteld voor de provocaties van spelers en trainer van R Exc. Virton.

Ik vind het ook teleurstellend dat er van de kant van R Antwerp FC NIEMAND gehoord is over de feiten. Het feit dat de spelers na de wedstrijd de kleedkamer en het sanitair hebben gesloopt, haalt natuurlijk ook de media niet (leden van de geschreven pers hebben dit met hun eigen ogen gezien, maar reppen hier met geen woord over). Nu gebruikt de Waalse pers dit om Vlamingen tegen elkaar op te zetten. Blijkbaar lukt dit als ik al de reacties in de pers en op de media zie. Dat onze Waalse vrienden elke wedstrijd opnieuw anti-Vlaamse leuzen de wereld insturen, daar maalt echter niemand om.

Supporters van ASC Classics Fancrew uit Borsbeek hebben de wedstrijd gevolgd in het bezoekersvak samen met de supporters van R Exc. Virton, naar aanleiding van de officiŽle verbroedering tussen de supportersclub met Les Verts de Gaume (officiŽle fanclub van R Exc. Virton). Zelfs de supporters van R Exc. Virton waren niet opgetogen over het gedrag van hun spelers, vonden dit gedrag een domper op een zeer mooie avond. Dit als bewijs dat er zeker en vast geen enkel probleem is tussen de beide supporterclans.

Bij RAFC.tv kan u de officiŽle reactie van voorzitter Frank Verhulst terugvinden, alsook de beelden van de verbroedering tussen beide supportersclans.
 
  
HOME