12 mei… niet zomaar een datum!
(12/05/2017)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online s.m. rafc.be)
Twee historische hoogtepunten op een en dezelfde datum? 12 mei is niet zomaar een datum in het rijke verleden van de oudste club van ‘t land.

12 mei 1993: er werd wekenlang over voorgepraat en half Wembley ging uit de bol in de… 12e minuut! Cisse Severeyns had inderdaad net gelijk gemaakt in de finale van de Europabeker der Bekerwinnaars! We schrijven 1993 en de Antwerpfans zongen zich inderdaad een delirium, werden gecomplimenteerd met hun voorbeeldige gedrag, al ging dan de sportieve trofee uiteindelijk naar de Italiaanse tegenstander Parma AC.

12 mei 1957: Nog mooier en nog langer geleden was de landstitel van 1957. Jonge doelman Wim Coremans kroonde zich samen met de gouden generatie van de jaren ’50 tot landskampioen. Walter Voet tilde Vic Mees op de schouders, geen bezwaar dat dat net op het heilige gras van het Bosuilstadion gebeurde. Niet alle deelnemers kunnen er nu nog over getuigen, maar als je Louis Lambert toevallig aan het praten zou krijgen op de Night of the Legends…

De tweede editie van deze oud-spelersavond op 25 mei 2017 staat immers in het teken van de Kampioenenploeg van 1957 en zal met Harry Game Jr (zoon van de succescoach) en kampioenen Jef 'Appel' Janssens en Louis Lambert (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) alvast drie bevoorrechte getuigen van de laatste titel van RAFC ten berde brengen. Iedereen is welkom op de Night Of The Legends.

12 mei 2017: Mooie herinneringen aan vervlogen dagen, al zijn en blijven de jongere generaties uiteraard wel een beetje jaloers op de prestaties van die dagen! Royal Antwerp FC lijkt klaar om de oude tijden te laten herleven!
Terugblik in verwondering: 12 mei 1957
Terugblik in verwondering: 12 mei 1993
 
  
HOME