Nieuwtjes Online
(03/06/2017)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Vrijdagavond ging Deurne Beleeft van start met een loopavond in en rond de Bosuil. De allerkleinsten zetten hun beste loopbeentjes voor en werden beloond met een mooi pakket van sponsor Heylen Vastgoed. Echte spanning kwam er rond de vijver van het historische stadion pas bij de start van de Heylen Deurne Ten Miles. Je zag zo de groep groeien. Na een mooie opwarming gingen de deelnemers rond half acht op weg voor vier stevige rondes van zo'n vier kilometer doorheen het groen tussen de Ter Heydelaan en Oude Bosuilbaan. Onder de vele deelnemers ook o.a. Yorik Torreele, Thomas Slembrouck, Jef Wouters en Paul Schelfhout. Hij was niet de winnaar, misschien net niet de jongste, maar ook jeugdspeler Obie Cuylaerts verdedigde met brio de rood-witte kleuren!

De u8 van Royal Antwerp FC zijn een stevige bende. Zij voetbalden zich zomaar voorbij Heerenveen, Liverpool, Köln, Ajax, Wormerveer, Quick Boys en Limmen in de plaatsingsreeks, om vervolgens via 1.FC Köln (kwartfinale) en Feyenoord (halve finale) het toernooi van Fortuna Wormerveer (Nederland) op hun naam te schrijven na winst in de finale tegen PSV Eindhoven. Felicitaties en (eeuwige) roem zijn hun deel.

Wat er in de komende maanden ook nog gebeurt, het is een onvergetelijk jaar voor Kevin Debaty. Lange tijd doublure op de Bosuil, maar in de finale maanden van het eerste kampioenschap 1B was hij onbetwistbaar eerste keuze van coach Wim De Decker. Na winst in de finalewedstrijden tegen KSV Roeselare mocht hij zich kampioen en promovendus noemen. Daarbovenop komt nog een verbintenis voor het leven. Gisteren trouwde de doelman immers met vriendin Jenny, die zich voortaan mevrouw Debaty mag noemen.

De Profronde van Deurne rijdt zondag tot binnen de omheining van het Bosuilstadion. Dat zal wel voor het laatst met zicht op de 'historische tribune één' zijn. De sloopvergunning werd immers afgeleverd en eerstdaags gaat hij dus tegen de vlakte voor een spiksplinternieuwe zittribune. De zitjes werden ondertussen in sneltempo verwijderd.

Terwijl de Antwerpfans wachten op coach en nieuwe spelers, mocht RFC Luik een inkomende transfer aankondigen. Oud-Antwerpspeler Francesco Carratta tekende immers voor het historische stamnummer vier en maakte zijn overstap wereldkundig via Facebook. Ook oud-jeugdspeler Charni Ekangamene verhuist. Hij komt dichter bij huis de kleuren van FCO B.-Wilrijk verdedigen. Voor de geruchtenmolen rond inkomende en uitgaande spelers in Deurne-Noord verwijzen we u graag naar de (roddel)pers. Jorn Brondeel verhuist van NAC Breda naar Nederlands topklasser FC Twente. Hij kreeg van zijn afscheidnemende club een hele mooie compilatievideo.
Bekijk hier zijn mooiste saves van het seizoen
 
  
HOME